Mali saveti u vezi sminkanja

Autor Poruka
The Teacher je moderator na ovom forumu
The Teacher - Zenski forum
Broj postova: 352
Reg. datum: 01.12.2006
Datum unosa: Petak 08.12.2006, 03:46, Naslov: Mali saveti u vezi sminkanja

Svaka devojka ima svoj specifican stil sminkanja i sigurna sam da svaka od nas ima neki savet koji bi koristio svim ostalima. Savet moze biti u vezi sa podlogom, puderom (kada tecni, kada kameni, u prahu...) u vezi nanosenja senki, kreona, eyeliner-a, karmina, sjaja...i ko zna cega jos Osmeh
Ja mogu da kazem devojkama sa blago iskosenim ocima da svetla senka u uglovima ociju prelepo stoji i baca dodatnu svetlost na oci.
Da bi sminka zaista dobro stajala, neophodno je imati dobru maskaru. Ali kako je naneti kako treba...?Osmeh))

Posaljite privatnu poruku

Lillie - Zenski forum
Broj postova: 49
Reg. datum: 03.12.2006
Datum unosa: Petak 08.12.2006, 18:47, Naslov:

Moj savjet za djevojke koje imaju male oci je da vanjske uglove ociju naglase tamnijom bojom, ali samo uglove, kako bi oci dosle do izrazaja, i vizuelno izgledale vece.
Mali trik kod nanosenja maskare: uvijac za trepavice prije koristenja staviti pod mlaku vodu (oko 2 sec) i odmah uviti trepavice drzeci uvijac oko 10sec. Na tako pripremljene trepavice svaka maskara izgleda odlicno.
I na kraju zaniljivost: Vecina zena prilikom nanosenja maskare drzi usta otvorena! Osmeh

Datum unosa: Subota 09.12.2006, 01:38, Naslov:

Hehe, da znas da je to sasvim tacnoOsmeh)) samo ne znam zasto...valjda zbog podizanja trepavica i izduzivanja celog licaOsmeh))
Jos jedan savet - ako koristite crveni karmin, od sminke treba da stavite samo jos maskaru i nista vise, inace cete izgledati malo...hm... znate vec kako Osmeh))

Kiki - Zenski forum
Broj postova: 12
Reg. datum: 07.12.2006
Datum unosa: Ponedeljak 11.12.2006, 07:39, Naslov:

Maskaru treba nanositi brzim pokretima kako se ne bi zgrushavala i kako bi se trepavice lakshe rascheshljale.
Nedavno sam chula da ono ruzno shto se pokupi i ostane na samom kraju chetkice kada je tek izvadimo (a shto obichno vratimo u "vrat" maskare) ne treba vracati, vec ravnomerno naneti na koren gornjih trepavica pre nego shto ih pochnemo oblikovati. Zatim kratkim pokretima od samog korena ka vrhu povlachiti chetkicu, pritom ne praviti samo uspravne pokrete, vec chetkicom rascheshljavati levo-desno dok idete prema gore (kao kad vam drhti ruka). To utiche na gustinu i pravilno rasporedjene trepavice.

Ada ne umem da objasnim... Skontacete me valjda... Wink

Datum unosa: Utorak 12.12.2006, 05:40, Naslov:

Eh te maskare...Osmeh jos jedan savet u vezi maskare: trepavice izgledaju mnogo lepse i gusce ako stavite kreon na unutrasnju ogrnju stranu ociju.

Lillie - Zenski forum
Broj postova: 49
Reg. datum: 03.12.2006
Datum unosa: Cetvrtak 14.12.2006, 01:37, Naslov:

Evo sada malo savjeta za obrve.

Ako su vaše obrve:
NEPOSLUŠNE - dobro ih oblikujte i potom ukrotite prozirnim gelom za obrve.
DEBELE I GUSTE - ne znate li gdje početi, posjetite stručnjaka koji će vam pomoći, a potom sami nastavite održavati željeni oblik.
TANKE I SLABE - ako ste ih previše počupali, nema druge nego pustiti ih da ponovno narastu. Privremeno to riješite bojenjem.
RIJETKE - praznine ispunite bojom (olovka, specijalni puder za obrve, sjenilo...) i nakon toga je obvezno ujednačite četkicom za obrve.
VRLO SVIJETLE - bez obzira na to što su dlačice slabo vidljive, svejedno je važno oblikovati obrve kako bi imale lijep oblik kad ih potamnite

mina63 - Zenski forum
Broj postova: 16
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Utorak 29.05.2007, 07:38, Naslov:

ako zelite da vam budu guste trepavice, stavite pre maskare malo prah pudera na njih

Broj postova: 512
Reg. datum: 28.05.2007
Datum unosa: Utorak 29.05.2007, 07:46, Naslov:

Obrvice su mi potpuno svetle, ne čupam ih, a i ne vide se, ne bih ni videla šta čupam Osmeh

Kojom bojom olovke da ih crtkam, ako to uopšte treba da radim?

Hvala! :-P

mina63 - Zenski forum
Broj postova: 16
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Utorak 29.05.2007, 01:44, Naslov:

MF proizvodi olovke za obrve u dve boje- crne i svetlo smedje. crna je, naravno, mnogo jaka.
probaj da blago potamnis svoje obrve svetlo smedjom olovkom. mozes cak i senkom za oci osenciti blago, ako imas senku iste nijanse kao sto ti je boja kose
pozdrav

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 12