Cerry, mislim da razumem o čemu pričaš. Mlada si, pratiš trendove, i može se reći da za sebe hoćeš samo najbolje. To nije greška. Koliko procenjujem, uz to te vodi i stav da je, ako kupiš nešto markirano, manja verovatnoća da pogrešiš. I to je tačno. Iza tih brendova uglavnom stoje firme koje drže do kvaliteta svoje robe. Neću se ovde osvrtati na plagijatore, kojih takođe ima (Dadidas, Nake i sl.)
Pokušala bih da razlučimo da ovde pričamo o markiranim stvarima, a ne o cenama. Pretpostavlja se da to uvek ide u paketu, ali svi znamo za rasprodaje na kojima je moguće naći markiranu robu po veoma povoljnim cenama. I sama volim da tada kupim sebi nešto što mi je inače skupo. S tim, da mislim da je kupovina van rasprodaje čisto bacanje para.
Ja ne posećujem kineske butike, niti se oblačim po pijaci, niti u seckond-hand radnjama (imam neke tripove u vezi sa tim). Ali kad kupujem po prodavnicama, često mi se desi i da ne pogledam etiketu. Isključivo biram model i vrstu materijala.
I Cherry, samo da ti napomenem da neke čuvene robne kuće i poznati butici prodaju kineske stvari. Baš sam u Mangu pljusnula dobre pare za mantil - made in China. I stvari koje dolaze iz Kine ili iz Turske mogu biti kvalitetne, a predrasude smo stvorili zbog robe nižeg kvaliteta po kineskim radnjama.
I nemoj da misliš da će sa udajom prestati i potreba da se dobro i kvalitetno oblačiš i neguješ. Naravno da i tada treba da nastaviš da vodiš računa o svom izgledu. Samo što ćeš tada verovatno poklanjati više pažnje sastavu tkanine, obući u kojoj lakše možeš trčati za detetom i sl. Pa moraš kupiti i nešto obično, nećeš valjda u Diorovoj kreaciji zavijati sarmice i dojiti bepče...