Da li volite sladoled ...

Autor Poruka
DaRkDuDe - Zenski forum
Broj postova: 1042
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Sreda 13.06.2007, 20:02, Naslov:

Super si se setila :grin:
Jesi probala Peceni sladoled s koluticima od naranci?
Sladoled moze spasiti svaku zabavu, narocito ako ima puno ljudi. Pored toga da je jeftin, potrebno je imati samo dovoljno maste jer ga mozemo fino dopuniti raznim domacim ili egzoticnim vocem, sampanjcem, vinom, rendati na njega cokoladu ili ga samo posipati cokoladom u prahu.
Ako postoji koja mana onda jedino ta da moramo, na zalost, sve skupa brzo pojesti.

Posaljite privatnu poruku

Blog

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Sreda 13.06.2007, 20:16, Naslov:

Stracatela

0,75 l slatkog vrhnja
2 mjerice obicnog jogurta
1,5 mjerice secera (jogurtove case)
1 vanili secer
cca. 0,4 kg čokoladnih komadica

Tucenom slatkom vrhnju dodamo secer, jogurt, vanili secer i na kraju komadice cokolade. Pripremljenu smjesu ulijemo u posudice i ohladimo u frizeru. Vise puta izmjesamo, da sladoled dobije ljepsu strukturu.

Ako zelite sladji sladoled, dodajte 2 salice secera.

Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1307
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Sreda 13.06.2007, 20:19, Naslov:

Hvala, Tara!
Samo mi reci da li te komadiće čokolade da narendam, ili kako da postignem da ne budu baš mrvice, nego kao listići?

Kineski restorani uglavnom imaju na meniju pohovan sladoled. To je isto jako lepo, samo ne znam kako to uspevaju...

Blog

Tara - Zenski forum
Datum unosa: Sreda 13.06.2007, 20:26, Naslov:

Darstellerina, ja obicno kod tog sjeckanja oraha ili badema, a i za cokoladu koristim dvorezi noz za luk. To su usporedni dvorezni nozevi polukruznog oblika. To mi je najlaksi nacin. Inace, mozes je narendati ili rastopiti, pa onako toplu izliti na keramicku plocu, a zatim strugati.

DaRkDuDe - Zenski forum
Datum unosa: Nedelja 24.06.2007, 18:18, Naslov:

@ Darstellerina
Citat:
Kineski restorani uglavnom imaju na meniju pohovan sladoled. To je isto jako lepo, samo ne znam kako to uspevaju...

U zamrzivacu ga imamo sve dok skoro ne zamrzne. Onda ga narezemo na otprilike 2 cm debelo, 2x paniramo i odmah vratimo u zamrzivac. Kada ga pozelimo, ugrijemo fritezu na maksimum i ubacimo sladoled. Posle par sekundi dobije lepu smedju boju.

Posto je sve potrebno napraviti na brzinu, najbolje je ponavljati postupke:

Zamrzivac :arrow: rezanje :arrow: zamrzivac (totalno smrzavanje) :arrow: 1.paniranje :arrow: zamrzivac (totalno smrzavanje) :arrow: 2. paniranje :arrow: zamrzivac (totalno smrzavanje) :arrow: friteza (maksimalna temperatura)

Birajte uvek kompaktnije sladolede. Recimo Planicu (imaju je sigurno u Merkatoru). Svu dekoraciju je potrebno napraviti prije. Gosti moraju biti za stolom. Nema cekanja ;-)
P.S. Mozes uzeti i razne kalupe za pecivo pa ce ovako pripremljen sladoled dobiti oblik srca, zvezdice...

Blog

Datum unosa: Ponedeljak 25.06.2007, 23:27, Naslov:

Lepo je znati da nije u pitanju neki mađioničarski recept Osmeh, ovako kako si ga opisao i ne zvuči tako neverovatno...Osmeh

Preporučujem Frikomov Grandissimo sa profiteolama... Sladokuscima,posebno.... Osmeh

Blog

DaRkDuDe - Zenski forum
Datum unosa: Utorak 26.06.2007, 00:08, Naslov:

Profiterole su nesto posebno. Prije upotrebe ih moramo otopiti na tanjuru (nikad u plasticnoj vrecici) Napravljene su iz takozvanog paljenog testa i punjene ukusnom kremom... Profiterole su obicno u kuglicama, a kolacici su napravljeni po istom postupku + preliveni sa cokoladom. To je najbolje kupiti, nema smisla trositi vreme...

A ovaj sladoled je, barem po mom misljenju, isto za sladokusce Wink

Kremoza sumsko voce (moskarpone)

To je poseban kremasti sladoled (mlecni desert) sa okusom moskarpone kreme u kojoj je razlicito sumsko voce, a sve skupa preliveno je sirupom od sumskog voca.
Ovaj mlecni desert nikada nemojte jesti sve dok potpuno ne omeksa. Najbolje je da proverite sumsko voce u njemu. Ako je meko, jos malo pricekajte - pa navali. Isto tako nemojte ga promesati kada ga stavljate u siroke casice, ili nesto dublje tanjurice, jer je poenta u promenama ukusa (razlicito voce).
Neki ne mogu docekati otopljenje pa ga stave za 15-20 sekundi u mikrovalnu pecnicu. Moze.
Bezobrazno dobar! - kazu zene. U pravu su.

Blog

DaRkDuDe - Zenski forum
Datum unosa: Sreda 27.06.2007, 01:58, Naslov:

@ Tara
Citat:
Peceni sladoled

Sastojci:
3 bjelanjka
1 zdjelicu sladoleda
1/2 zdjelice secera
veliki, debeli, tvrdi keksi (kineski medenjaci)

Tarooooo Osmeh

Probaj ovaj recept malo drugacije.

Probaj sa piskotima od badema!!! Osmeh

Iz belancevine napravi sneg. Onda polako uz tucenje dodavaj secer sve dok ne nastane tvrdi sneg. Pekac oblozi sa aluminijevom folijom na koju das piskote. Na svaki piskot daj zlicu sladoleda i zalij ga snegom. Pecnica mora imati barem 250 C i peci sve skupa cca 2-3 minuta.

Evo ovako izgleda:

Probaj, neces pozaliti Osmeh

Blog

Moderator
The Teacher - Zenski forum
Broj postova: 432
Reg. datum: 01.12.2006
Datum unosa: Sreda 27.06.2007, 02:06, Naslov:

Kako ovo primamljivo izgleda! Osmeh
Eh sad...ovde je mozda malo problematicno naci piskote sa bademima Tuzna uvek imam taj problem sa receptima.

DaRkDuDe - Zenski forum
Datum unosa: Sreda 27.06.2007, 02:18, Naslov:

Snadji se sa onim sto imas Wink U tome su tajne svih recepata. Eksperimentiraj. Koliko poznajem vasu kuhinju znam da znate cuda napraviti.

Recimo da necu reklamirati alkohol. Pa ipak pokapaj sve sa cherry vinom ili zamisli dekoraciju uz sve to, ma nema da nema sta sve mozes.
Otvori mastu, prvo probaj sama, dodaj po nesto i kad si zadovoljna iznenadi Wink

Blog

Dubai
Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Sreda 27.06.2007, 02:52, Naslov:

Mmm, ovo stvarno izgleda bezobrazno dobro-Osmeh -Osmeh

Msn messenger

Datum unosa: Sreda 27.06.2007, 03:01, Naslov:

Tara, Dark, a kolika vam je ta "zdjelica" u kojoj merite sladoled i šećer? I za koliko keksića je ta mera dovoljna?
Dajte da bar uporedimo "zdjelice"...Osmeh

Blog

Dubai
Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Sreda 27.06.2007, 03:12, Naslov:

Dark, red je da proslavimo tvoj stoti post, ili bolje reci, red je da nas castis tim tvojim slatkim ledenim kreacijama...-Osmeh

Msn messenger

Tara - Zenski forum
Datum unosa: Sreda 27.06.2007, 04:36, Naslov:

&Darstellerina

Citat:
Tara, Dark, a kolika vam je ta "zdjelica" u kojoj merite sladoled i šećer? I za koliko keksića je ta mera dovoljna?

Vazno je paziti na omjer Darstellerina. Za pocetak mozes uzeti kao mjeru jogurtovu soljicu. Uzmi kutiju keksa i stavljaj po zlicu mase na svaki keks. Kao sto bi ti rekla, otprilike Wink

DaRkDuDe - Zenski forum
Datum unosa: Sreda 27.06.2007, 15:42, Naslov:

Pa da. Ono sto je vazno je da su keksi potpuno obliveni snegom da sladoled u pecnici ne curi van. Posto belancevina odmah odreagira na visoku temperaturu, sladoled je u nekom smislu hermeticki zatvoren Osmeh (Ne znam pravi izraz, izvini.) Kekse mozes prije staviti u frizider pa si opet pridobila na vremenu kod pripreme. Koliko njih ces potrositi ovisi od kolicine snega. Sve dok ga nisi potrosila Wink
Isto vazi za secer. Uz tucenje polako ga dodavas sve dok se belancevina ne pretvori u cvrst sneg.
Hmmm, da li sam pravilno shvatio pitanje?

@ baladi
Citat:
Dark, red je da proslavimo tvoj stoti post, ili bolje reci, red je da nas castis tim tvojim slatkim ledenim kreacijama

Evo jedne, zapisane u kamen.

http://img209.imageshack.us/img209/3351/1646456ra2.jpg

Blog

DaRkDuDe - Zenski forum
Datum unosa: Cetvrtak 28.06.2007, 16:48, Naslov:

Upravo sam naletio na jedan receptic na netu. Dobar primer da vidimo kako se deca "igraju" kada kod kuce nema roditelja... Radi se o nekom decjem forumu na kome klinci pricaju o hrani, sta oni vole jesti i sta znaju sami spremiti...
Evo recept jednog Gorazda iz osmog razreda osnovne skole Osmeh

Citat:
"Olupim jednu veliko jabuku, narezem na kolobarcice i izvadim pescice. U tiganj dam tri zlicice putera ili margarine i dve zlicice smedjeg secera. Ovo grijem na blagoj vatri toliko da se secer otopi. Onda na sve skupa dam narezanu jabuku, i pokrijem tiganj da se dinsta. Posle 2-3 min. svaku stranu narezane jabuke malo popecem, onda sve skupa dam na tanjuric i dodam tri ili cetiri kuglice vanila sladoleda. Pospem cimetom i pojedem.
Gorazd B., 8.c"

Citat:
"Mmmmm super je..."
- su bili komentari devojcica i decaka na netu... :grin:

Eto, neki novi klinci, koji mnogo toga znaju napraviti dok su sami, a kad dodju kuci mama ili tata ponasaju se kao da su njihovi gosti. :grin:

Blog

Datum unosa: Petak 29.06.2007, 05:05, Naslov:

Ok, ako ćemo po uzrastu, ovo je recept za adolescente, i one malo starije...Osmeh
Napravimo smjesu kao za palačinke samo malo gušću, dodamo i malo ruma. Oceđene kolutove ananasa umočimo u smesu i pohujemo na ulju. Kada porumene, stavimo ih na papirnu salvetu da se ocede od ulja. Posebno na tiganju zagrejemo malo maslaca, dodamo šećer i šumsko voće, pa flambiramo rumom.
Na tanjir prvo stavimo pohovani ananas, kuglu sladoleda i sve prelijemo šumskim voćem. U nedostatku šumskog voća može se upotrebiti i neko drugo sezonsko voće (kockice jabuka, krušaka, breskvi), ili domaće slatko od bilo kojeg voća, ili voćni sirup, može se poprskati likerom...

Blog

Hattersheim am Main
Broj postova: 36
Reg. datum: 25.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 02.07.2007, 21:40, Naslov:

ja volim sladoled ali imam hronicne krajnike i ne smijem,zato sto mi nateku krajnici i ond me gusi.Najvise volim stracatellu ili cokoladu...ali to rijetko jedem kada ne mogu da odolim.Ali inace izbegavam...

Tara - Zenski forum
Datum unosa: Utorak 03.07.2007, 22:33, Naslov:

Vruce banane sa cokoladom i rumom

4 banane
4 zlice meda od akacije
2 zlice preprzenih nasjeckanih pinjola
4 cl ruma
4 zlice rastopljene cokolade
4 kuglice vanilijevog ili cokoladnog sladoleda
ribana cokolada

Banane ogulimo i narezemo na manje komade. U tignju ugrijemo med, dodamo pinjole i banane te na brzinu glaziramo. Flambiramo rumom i serviramo na tanjure. Pokapamo rastopljenom cokoladom i ponudimo sa sladoledom i ribanom cokoladom ili cokoladnim mrvicama.

Kalina - Zenski forum
Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Sreda 04.07.2007, 00:53, Naslov:

& Pokapamo rastopljenom cokoladom i ponudimo sa sladoledom i ribanom cokoladom ili cokoladnim mrvicama.

Koga to ponudimo sa sladoledom ?
I gde da nadem med od Akacije?
Baci jednu kuglu, evo cekam sa kornetom u ruci. Osmeh
A volim sladoled koji u bilo kojoj kombinacii ili procentu sadrzi cokoladu, badem, orah, lesnik, ili sl. Pa onda slede oni moderni recepti kojima ni ime ne mogu popamtiti, pa nakraju obozavam vocne, uh prejela sam se.
Heheheh

Blog

<123>>

Pravilnik ponasanja na forumu

Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Kada biste saznali da ste u drugom stanju, prva reakcija bi bila...

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 61