Da li volite sladoled ...

Autor Poruka
Tara je moderator na ovom forumu
Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Sreda 04.07.2007, 02:02, Naslov:

Hehe Kalima, dok ovo pisem, sve razmisljam da li da skocim do trgovine i nabavim jednu kutiju sladoleda, pa da ga ovdje fino pojedemo bez svih tih dodataka i suvisne dekoracije Wink Sigurno ces naci med od akacije, a ako ga nema iskoristi bilo koji. Posto je svaki med sladak, sigurno nece pokvariti okus uvijek odlicnom sladoledu. Mozda cak izmislis neki novi recpt kojima ces nam opet izazvati zazubice WinkKao recimo ova torta

Torta sa tri vrste sladoleda

8 jaja
3 dag brasna
2,5 dag secera
2 dag cokolade u prahu
tuceno slatko vrhnje
0,5 kg sladoleda od cokolade
0,5 kg sladoleda od vanilije
0,5 kg vocnog sladoleda od jogurta

Odvojimo bjelanjke od zutanjaka. 8 zutanjaka i 1/3 secera tucemo da dobijemo pjenastu smjesu. U drugoj posudi iz bjelanjaka i 2/3 secera istuceno cvrst snijeg. Lagano ga umijesamo u masu od zutanjaka i na kraju dodamo cokoladu u prahu i brasno. Biskvit izlijemo u okrugli model i pecemo u pecnici 45 min na 180 stepeni.
Ohladjeni biskvit dva puta prerezemo i tako dobijemo 3 sloja. Jedan sloj stavino na dno modela, drugi razrezemo i njime oblozimo stjenke modela. U tako oblozen model slazemo sve tri vrste sladoleda, a na vrh stavimo zadnji sloj biskvita. Tortu hladimo 2 sata u frizeru. Nakon toga ohladjenu tortu premazemo tucenim slatkim vrhnjem i jos za neko vrijeme ostavimo u frizeru.
Hladnu poslasticu rezite na trokutaste komade i uzivajte.

Posaljite privatnu poruku

Kalina - Zenski forum
Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Sreda 04.07.2007, 16:48, Naslov:

E bas me je nasmejao ovaj tvoj recept.
Pa molim te, nema sanse, da se ja mucim (u prisustvu dvoje dece sa ispruzenim jezicima kao kucici) da napravim recept, i da posle cekamo jos dva sata da se ohladi u frizideru, Osmeh Osmeh nepojmljivo-kod nas se sve jede sada i odmah-nemamo mi vreme za hladenje u frizu.
Neverovatni obozavaoci sladoleda, makar i rastopljenog.

Blog

Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Sreda 04.07.2007, 18:08, Naslov:

Ne daj se Kalina, ne daj se carima sladoleda...-Osmeh...jer uzalud onda sav trud u teretani...

Msn messenger

DaRkDuDe - Zenski forum
Broj postova: 1042
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 05.07.2007, 22:28, Naslov:

A kafa sa sladoledom? Moze li? Dodajete ga ili ne?

Blog

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 05.07.2007, 22:44, Naslov:

E ja ga dodajem u nes kafu!

Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1328
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Cetvrtak 05.07.2007, 23:32, Naslov:

Ne stavljam sladoled u kafu, to je kategorično -ne!
Em što pijem kafu bez šećera, pa mi je sladoled osladi (a to ne volim), em što ne mešam dva zadovoljstva. Svakom se posvećujem odvojeno, da ne kažem obaška...Osmeh

Blog

DaRkDuDe - Zenski forum
Datum unosa: Ponedeljak 10.09.2007, 04:45, Naslov:

Znate sta? Citajuci Nostalgiju u meni ste probudile neopisivu zelju po sladoledu. I to nekom posebnom sladoledu. Necu vam reci kojeg stvarno najvise volim, ali: sada idem van, prvo cu vecerati, ni to necu izdati sta, a onda cu pojesti jednu veeeeeliku kupu tog posebnog sladoleda... E, pa ko hoce, moze mi se pridruziti... :grin: Svakako cu i malo vina probati... onako, slobodno po Francetu Presernu:

"Spet terte so rodile, prijatli
vince nam sladko,
ki nam ozivlja zile,
serce razjasni in oko,
ki utopi vse skrbi,
u potrtih prsih, up budi..."

ili po nekoj drugoj pesmi:

"Vino pije Oger Ferenc Tahi,
ž njim popiva grofov sedem, vitezov petero,
vsi sinovi vojvode Arpada..."

Sve vise se priblizava prava sezona za sladolede svih vrsti. Nemojte zaboraviti da je upravo sladoled ona tocka na i koja moze promeniti vas zivot i obogatiti ga svojim okusom... isto kao slag na kafici... Zar nije lep pogled na sladoled i dve crvene jagode u njemu? Bozanski je taj miris sladoleda i kasnije okus jagoda... I kad ih ovako nezno i sa posebnim zarom i strascu, ko da su zive uzmes u usta, jednu po jednu i pazljivo gricnes... samo da ne bi nikada zaboravio na... i kao da je poslednji put... E, necu vam sve reci, ovo je moja tajna, moj sladoled i moj recept! :grin:
Vidimo se, cao drustvo :grin: vidimo se u buducnosti...

Blog

Datum unosa: Ponedeljak 10.09.2007, 05:13, Naslov:

Vidi ti sad njega! Umešao i vino, i sladoled, i jagode, i večeru, i vojvodu Arpada, sve u jedan post! A kad se neko ranije usudio pomenuti malo čaja u ovoj temi, izašlo sve na čudo! Osmeh
Sad još samo kaži da je to sve zajedno u stvari recept za sladoled... Ne bi me čudilo..Osmeh

Blog

Zlatna - Zenski forum
Broj postova: 27
Reg. datum: 12.09.2007
Datum unosa: Nedelja 16.09.2007, 06:53, Naslov:

Ne postoji nikad nista bolje da je izmisljeno u istoriji chovechanstva .

Blog

Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Nedelja 16.09.2007, 07:03, Naslov:

Sladoled je izumeo Francuz Zerald Tisen ,1620. godine!

Blog

Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Nedelja 16.09.2007, 21:33, Naslov:

I kad prodje leto-ovu hranljivu namirnicu ne treba zapostaviti!
Kad sam bila mala mogao je da se kupi zimski sladoled.Neka secerna pena sa cokoladom.Nesto se ne secam da sam ga volela.Ipak je sladoled-sladoled onakav kakvog ga znamo.Mljac!!

Blog

Datum unosa: Utorak 18.09.2007, 01:58, Naslov:

Maculi, priča o nastanku sladoleda ima više, a neke sežu u prošlost mnogo pre tog Francuza kojeg si pomenula. Po jednoj priči sladoled se još u drevnoj Kini pravio tako što se sneg mešao sa voćem, a da je prvi glas o tome doneo u Evropu Marko Polo. Neki kažu da je Neron taj na čijem se dvoru služila ova poslastica. Kako god da je sladoled osvojio Evropu i svet, on je prihvaćen i na našim prostorima skoro istovremeno sa svim većim evropskim metropolama. Baš danas sam čula tu priču. Osmeh Ne znam samo kad je dobio naziv sladoled, jer u to doba su se za mnoge "šik" stvari koristili germanizmi, pa je sladoled bio gefrorens.

Blog

DaRkDuDe - Zenski forum
Datum unosa: Utorak 18.09.2007, 02:14, Naslov:

Ima neke veze sa sladostrascu... "Daj mi nesto slatko, dobro i ledeno..." ----- Ko je bio prvi? Pa koliko sam procitao Kinezi.
Nego, da li ste cule i za malo drugacije sladolede. Recimo Japanci imaju sladolede sa okusom raznih vrsta mesa, hotdoga...
Mozete li zamisliti da bi jeli sladoled sa okusom govedjeg mesa? Wink

Blog

Tara je moderator na ovom forumu
Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Petak 21.12.2007, 14:50, Naslov:

Ne vjerujem da bi mi prijao sladoled sa govedjim mesom, ali bi mi prijao jedan vruce hladan uzitak nakog mesnog obroka Osmeh

Evo recepta za jedan vruce - hladan uzitak, ovaj puta sa sladoledom Osmeh za ostale uzitke pobrinite sami.

cokoladni sladoled
cokoladne mrvice
3 tucena bjelanjka
vanilin secer
3 zlice kristalnog secera

Kuglice sladoleda poslozimo na pleh. Premazemo ih snijegom od bjelanjaka i posujemo secerom. Pecemo u pecnici na 220 stepeni.
Pecemo toliko vremena dok snijeg ne pozuti. Ukrasimo cokoladnim mrvicama i jos vruce posluzimo.

<123
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 6