Datum unosa: Cetvrtak 08.05.2008, 19:46, Naslov:
Evo i ja malo da dodam...
Prošlog leta sam htela skinuti 5 kilica i uspela sam za dva meseca,a nije bilo strašno.Pre svega doručak nikad ne preskakati,i uopšte nemam nikakav savet za doručak,jednostavno ja sam sebi dala za pravo da pojedem šta želim:sendvič sa integralnom kiflom,šunkom i niskokaloričnim sirnim namazom i jogurta sa malim procentom mlečne masti koliko god želim,ili n.pr. žitarice u jogurtu,ili kajgana ali samo belanca,ili biosendvič,itd...Užine nisam imala dve nego kad god sam gladna izmedju obroka jedem jabuke,ručak bilo koje meso sa roštilja i brdo salate,a večera šopska salata,ili salata sa tunjevinom ili jogurta koliko god hoću.Uz sve to sam dosta šetala i pila puno vode i zeleni čaj ili jednostavno iscedim limun u vodu,dodam kockice leda i idealni napitak za leto,ili rashladim zeleni čaj i pijuckam tokom dana.Potpuno sam iz upotrebe izbacila majonez,gazirana pića,sokove iz tetra-paka,beli hleb,nepotrebno dodavanje šećera,paštete,soseve,pomfrit,.Što se tiče slatkog popijem kapućino ili 3 u 1 i to mi bude dovoljno,a uvek odaberem jedan dan u nedelji kad mi ništa nije zabranjeno.Jedem polako i puno salate ubacim tako da sam vremenom smanjila porcije.U početku mi je bilo teško da se odreknem čokolade,torte,grickalica ali kasnije sam se navikla i sada i kad dodje onaj dan kad mogu da ih jedem ni ne jede mi se,navikla sam se na čokoladu sa kakaom i super mi je.Na rodjendanima i slavljima uvek pojedem tortu a kad je leto umesto večere dovoljan je i sladoled.Ako mi se nešto strašno jede pojedem,jer tako nemam barijeru u glavi da mi je nešto zabranjeno i kasnije mi se ni ne jede.Eto ukratko,možda će nekom biti od koristiVisoka sam 177 cm i imam 58-59-60 kg,kako kad...i ne menja se...