Mora li politika da bude način života?

Autor Poruka
Broj postova: 426
Reg. datum: 29.05.2007
Datum unosa: Sreda 13.06.2007, 20:44, Naslov: Mora li politika da bude način života?

Da nazalost, doslo je do zamora materijala. Narod je usao u kredite (fiks ideja vlasti, kako da zamaze oci ), na snazi su rigorozni zakoni o lecenju (opet silne participacije ), o zaposlenju..., tako da jedan obican gradjanin je tako opterecen, svime time, da pocinje lagno da ''kulira'', sve sto vlast radi. Naravno, vlast kao vlast, jedva ceka, pa da pocne sa svojim prljavim poslovima.
Priznacete: Radis ceo dan, otplacujes 150 eura kredita (a plata ti 300 ), placas lekara, zezaju te sa Biroa za zaposljavnje ili radis kod privatnika, pa te on keca u mozak dok ne puknes i ceo dan prodjes u ''ludnici''.
E, ko ce uvece da gleda šta se dešava na sceni?
Sednes, uhvatis daljinski dok se brojis za sutra, odvajajuci lovu za radnju, pijacu, gledas koliko imas jos u dozvoljenom minusu i samo nemo odmahujes glavom, misleci u sebi:'' Gospode, pa sta ovi ljudi rade? ''...
I ugasis TV.
Legnes.
I ponovo ujutru ista prica.
To smi mi danas, 2007.
I zašto onda lupati glavu o svemu tome i zagadjivati sebi život, kada kao pojedinac nemaš šansu za makro promenom. Možeš samo da se potrudiš da živiš malo lepše i bolje u svom okruženju, jer ja sam stvarno više umoran od davanja podrške svima.
Problem u ovoj je zemlji što SU SVI MAJSTORI ZA SVE počev od najbezbolnijeg primera da su svi bolji selektori od stvarnog i izabranog selektora, pa do ozbiljnih stvari kao što je politika.
I u svemu tome, narode se prepucava po kućama, kafanama, ulici, prevozu, školama, radnom mestu, a ne gleda svoj rad i svoje zaduženje, svoju obavezu.Ali isto tako u svemu tome narod se i istrošio. Od silnih protesta tokom devedesetih, došlo je verovatno do zamora materijala, pa sad vlast radi šta želi, jer je svesna da neće naići na značajniji otpor. Ko se imalo usprotivi i misli svojom glavom ili se potkupi ili biva ućutkan već poznatim polugama u tim situacijama .
U svoj ovoj bedi i beznadju ja zaista ne vidim nikakvu budućnost za današnju omladinu i uopšte za ovaj narod. Izgleda da nam predstoji samo kolektivni odlazak ka Lazarevom carstvu
Šta znači to: baviti politikom?
Da li mi svi treba da se učlanjujemo u kojekakve stranke, lepimo plakate po banderama i sastančimo po mesnim zajednicima?
Mislim da je tek to tužna priča i da se pre svega ti ljudi osećaju prevareni, koji su sitni pioni u velikim strankama gde su centri moći i privilegija skoncentrisani u glavni odborima i šačici funkcionera stranaka - mislim na sve stranke podjednako i leve i desne i one na vlasti i u opoziciji. Članstvo stranaka tu služi kao neka vrsta megafona - prosto nemam bolje poredjenje- gde se na sastancima iznese glavni stav koji je dirigovan odozgo, o nekom pitanju, članovima lokalnih odbora se servira 'mišljenje' i oni sutradan u razgovoru sa komšijama, u redu ispred pošte, u domu zdravlja do krvi i do besmlisla će braniti tezu npr. da je xxxxx lopov, iako je do juče bio stav da je reč o jednom 'srpskom domaćinu', jer juče je blo oportuno za dotičnu partiju da ima xxx kao mogućeg saveznika, dok danas već niko na to ne pomišlja.
Ne, hvala, to nije za mene. Odavno sam naučio da mislim svojom glavom i čitam beline umesto teksta. Takvi nisu ni za jednu partiju jer sve one zasnivaju na jednoumlju. Problem je samo jedan:

POŠTENI LJUDI SU POBEGLI OD POLITIKE, A OSTAVILI JE LOPOVIMA, PREVARANTIMA I SECIKESAMA

Sada, kad se vidi dokle nas je to dovelo, postalo je kasno, jer su kod tog ološa i zakon i pendrek i sve naše pare koje bez blama i kazne iz sve snage trpaju sebi u džepove!
Stvarno nije u redu da se hvatam politike na ovom sajtu. Ono, bilo bi bolje da ne mislimo uopšte ali... A šta da radimo kada živimo u ovakvoj zemlji gde nas politika, hteli to ili ne, mora interesovati. Činjenica je da smo duboko podeljeni, opet ne zato što to hoćemo, već zato što smo generalno glupi, sluđeni i povodljivi. Dovoljno je da nam neko nešto lepo obeća i da mi gledamo u njega kao u mesiju.

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Sreda 13.06.2007, 21:36, Naslov:

Politika ne mora da bude nacin zaivota, ali na zalost politika nam kreira i namece nacin zivota, bar je tako na nasim prostorima...

Msn messenger

Broj postova: 426
Reg. datum: 29.05.2007
Datum unosa: Nedelja 17.06.2007, 00:15, Naslov:

Upravo sam na to i mislio. Zašto smo ovako opterećeni?

Msn messenger

Blog

Broj postova: 36
Reg. datum: 25.06.2007
Datum unosa: Utorak 03.07.2007, 06:21, Naslov:

Jaoj sto si ti Nervozni opasan, ma opusti se. Mogu ti reci da me ta politika uopste ne zanima, jer i tako obicni svijet se nista ne pita. Ko pocne da se opterecuje politikom ima da mrzi cio svijet. Meni je to slaba tacka jer sam se zanimala za politiku duze vrijeme i na kraju sam skontala da to nije za mene, ne pase meni. Jer ja sam covjek koji voli dobre ljude. Onaj koji se bavi politikom mrzi sve oko sebe, to je moje iskustvo. Niko ga ne moze pogaziti. Ja sam to osjetila na svojoj kozi. I politici nema kraja, to je samo unistavanje sopstvenog zdravlja.

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 45