Heheheh, hvala :grin:
Pokusacu da nekako slozim ovih nekoliko misli i nadam se da cu biti razumljiv. Vec iz tvojih putopisa da se primetiti da iza njih ne stoji tinejdzerka pa mogu predpostaviti da ni ta zena sa kojom si pricala nije...
Zamisljam da je otisla u Kanadu stara tu negde oko 20 godina, zivela tamo 15 godina... pa je normalno da pricamo o iskusnoj zeni koja je mnogo toga videla. Mozda je selila iz domovine i nesto prije, svejedno zamisljam zenu oko 30 godina, pre vise nego manje. I mogu zamisljati taj vas razgovor tamo na nekoj terasi nekog internacionalnog kluba sa pogledom na istocnu obalu Sredozemnog, Crvenog ili Persijskog mora pa se nadam da necu puno fulati dalje.
Ipak, ruku na srce, moramo si priznati da stariji sto smo tih "prici" je sve manje pa si sve mislim da je bilo u tom vasem razgovoru i nesto nostalgije...
Svejedno, na taj nacin si mnogo lakse zamisljam taj vas razgovor i sada mi je lakse razumeti o kom Zapadu i Orijentu (napisala si "ovde"

, ste pricale.
Ispravi me ako gresim, ali meni je nekako normalno da to cuveno zensko "ne" tamo shvacaju kao foliranje. Imaju raskosnu historiju, seti se Hiljadu i jedne noci, i svih drugih prica koje se svrstavaju u sam vrh svetske ljubavne proze i lirike, pa i toga da se je tamo po obicaju prilazilo sa dozvolom

pa mozes lakse razumeti koliko mastovitosti i foliranja je bilo potrebno muskarcima da su uopce dosli u blizinu neke zene... pa ce biti puno lakse razumeti zasto je toj zeni sve sto je zapadno bilo odjednom jako hladno.
Mislim, ispravi me ako gresim, ipak mislim da je to to.
Knjige su napisane i govore nam o tome da je najlakse prici drugoj osobi ako zapocnemo razgovor o nekim sasvim obicnim stvarima i desavanju oko nas, jer je na taj nacin najlakse uspostaviti kontakt i upoznati drugu osobu. I to cak jako dobro. Odmah se vidi da li je takva osoba spremna razgovarati sa nama ili ne. Da ne duzim, kroz takav pristup i sam razgovor se da brzo primetiti da li takva osoba prica sa nama iskljucivo iz razloga bontona ili ne, pa u takvom razgovoru brzo uvidimo da li mozemo postaviti i neko drugo pitanje ili ne.
Svejedno, cak i kad smo uvereni u nesto vise, moze doci do onog cuvenog zenskog "ne". Opet ne mora to da znaci da taj ne nece biti sutra da, pa je i na Zapadu dozvoljeno foliranje. Brzim ili duhovitim kontrapitanjem lako ga je pretvoriti u "mozda". Drugo je ako se decko spetlja i odustane.
Ali! Eksplicitan zenski NE trazi povlacenje. To je zapisano u ustavu mnogih zapadnih zemalja pa bi bio svaki nas nastavak smatran ne samo kao nepristojan i nametljiv, vec uvredljiv i kaznjiv.
Nacin udvaranja na Zapadu o kome je pricala ta prijateljica, i da ga skoro nema, vazi vise za velike gradove. Ljudi su uvek u nekoj frci pa su zaboravili na opustenost. Ali to opet ne znaci da ga nema

- Ipak, taj "prici" moze jednog dana zavrsiti i brakom pa je problem u tome da moze muskarac (da ne pricam ako slucajno nije zaposlena) i finansijski propasti... jer ako su slucajno pogresili i ako dodje do razvoda, hehehe i po tom pitanju je zena jaaaako zasticena. Obicno seli muskarac pa pocnu mladi brzo razmisljati o bracnom ugovoru... ali to vec nije tema ;
Steta da ti nije rekla da postoji i muski "ne". I za taj "ne" vaze ista pravila.
Baladi znam da ti to sve znas. Napisao sam nesto vise zbog onih koji to mozda ne znaju pa se izvinjavam na duzini posta...
@ baladi
Citat:Cula sam a i citam po forumima da i nasi mladici retko prilaze devojkama, da su nekako uplaseni
Na ovo ti ne mogu dati odgovor. Posto nas je ovde malo, bi mozda bilo bolje da devojke odgovorite kako vi postupate kada vam neko pridje. Mozda cete lakse dobiti odgovor zasto je to tako.