Lekovitost cajeva

Autor Poruka
Broj postova: 46
Reg. datum: 01.10.1973
Datum unosa: Subota 10.11.2007, 01:44, Naslov:

maculi ranije sam ja pila dve do 3 solje na dan, sad pijem samo jednu u 17h Osmeh

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Subota 10.11.2007, 09:51, Naslov:

Na engleski način - čaj u 5 popodne! Taj i ja volim i više mi prija opd kafe.

Blog

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Subota 10.11.2007, 15:30, Naslov:

Najbolje je maculi da ti ostanes na caju od djumbira dok ne uhvatis pravu dozu Osmeh

A za grijanje tijela iznutra preporucuje se i Orjentalni caj. Malo cimeta, kardamoma, ingvera, lavande i crnog papra prelijemo vrelom vodom. Ostavimo stajati 15 minuta, precijedimo i dodamo malo mlijeka.

Caj se moze koristiti i kao maska za lice, opustajuca kupka ili kao dodatak za sjajnu i zdravu kosu.

Za ljepsu i zdraviju kozu namocite zlicicu suhih listova kruske u 1/4 l vrele vode. Ostavite pokriveno deset minuta, zatim procjedite. Popijte tri salice mlacnog caja svaki dan. Takvu kuru mozete koristiti 4 tjedna.

Za kupku skuhajte litru zelenog caja (prelijte 2 vrecice, ostavite stajati 5 min.) Kad se malo ohladi dodajte 2,5 dl mlijeka, promjesajte i ulijte u kadu s toplom vodom. Uzivajte u kupki koja ce vratiti cvrstocu kozi.

Za masku koja ce ocistiti i napeti kozu uzmite 1 zlicicu ljekovite zemlje (kupite je u drogeriji ili trgovini s zdravom hranom) i 2 dl mlakog zelenog caja, dobro izmjesajte da nastane glatka masa, zatim nanesite na ociscenu kozu i pustite djelovati priblizno 15 min.

Za sjajniju i cvrstu kosu uzmite vrecicu zelenog caja i vrecicu caja od kamilice. Prelijte litrom vrele vode, ostavite stajati 10 min, zatim odstranite vrecice i pricekajte da se caj ohladi. Kosu operite kao po obicaju, na kraju je prelijte pripremljenom mjesavinom.

Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1307
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Utorak 11.12.2007, 00:37, Naslov:

Zelenom caju treba dodati limun, jer on za 5 puta uvećava njegovo dejstvo Zapravo on doprinosi da se bolje apsorbuju katehini, antioksidansi koji smanjuju rizik od pojave infarkta i raka. Najefikasnije je dodati čist vitamin C, jer onda je blagotvornost delovanja 13 puta veća. Dodavanje mleka čaju smanjuje njegovo pozitivno dejstvo. Zato je bolje kad kisi Osmeh

Blog

holandjanka - Zenski forum
harderwijk
Broj postova: 75
Reg. datum: 17.01.2008
Datum unosa: Sreda 01.10.2008, 13:28, Naslov:

Gledala sam reklamu za caj Evafit, cini mi se. Caj je namenjen zenama.Resava upale kanala, jajnika i td, i kao pomaze ukoliko zelite da ostanete u drugoom stanju. Interesuje me da li neko ima iskustvo s ovim cajem, i uopste koliko je sigurno to narucivanje preko tel. i verovanje reklamama?

Msn messenger

Blog

Sivac
Broj postova: 21
Reg. datum: 10.08.2008
Datum unosa: Sreda 01.10.2008, 15:01, Naslov:

Posto sam imala priliku da jedno vreme zivim u Australiji i da se druzim sa Australcima videla sam da piju dosta caja.Oni ga piju cak i leti kada su vrucine sto je meni tada bilo nezamislivo.Rekli su mi da se manje znoje ako piju topli caj umesto hladnog soka ili vode.Piju uglavnom crni ili kako mi kazemo Ruski caj,mada koriste i druge.U to sam se kasnije i sama uverila i stvarno bili su u pravu.Sto se mene tice uglavnom pijem razne vocne cajeve ali pomesam nekoliko vrsta,plus limun kada se malo prohladi.Imam posebno iskustvo sa cajem od nane da pomaze kod katara i drugih bolesti zeluca.Ako se pojave ti problemi pijem ga bez secera umesto vode.Meni je pomogao a i jos nekima kojima sam preporucila.

Blog

Danka211 - Zenski forum
Cacak
Broj postova: 485
Reg. datum: 01.10.2008
Datum unosa: Cetvrtak 02.10.2008, 11:05, Naslov:

I mene zanima taj caj Evafit,koliko je lekovit i koja je cena,ima li jos neki za zene?

Blog

<12

Pravilnik ponasanja na forumu

Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Kada biste saznali da ste u drugom stanju, prva reakcija bi bila...

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Danka211,
Gosti: 35