Problem sa majkom

  • 1
Broj postova: 1
Reg. datum: 23.10.2016
Datum unosa: Nedelja 23.10.2016, 15:45, Naslov: Problem sa majkom
Dobar dan!

Nova sam ovde, pa sam htela da vam postavim pitanje koje me jako muci, iskreno se nadam da cu dobiti pomoc i da cu moci da se smirim.

Ovako, imam 20 godina, ne zivim u Srbiji i zavrsna sam godina na visoj skoli. Sve to ide manje-vise dobro, nemam nekih vecih problema, osim onih s majkom.

Ja ne mogu da kazem da je moja majka losa osoba i da je totalno promasila svoju ulogu, bas zato i ne mogu da razgranicim gde ja gresim, a gde ona, jer ne volim da svaljujem svu krivicu na ljude bez da se zapitam koliki je moj udeo.

Ovako, ja se cesto svadjam sa svojom majkom i jako se lose osecam zbog toga. Svadje su uglavnom zbog para i zbog ciscenja,a delimicno se desi da je i zbog decka.

Prvi problem je bio sto me je terala da krenem da radim sa 16 godina. To nije lose, sticanje radnih navika, prizor u svet odraslih i sve to, ali ja sam imala veliki problem s tim jer smo oko 7 godina u inostranstvu, a ja tada nisam mogla (kao sto ne mogu ni sada) da uskladim skolu i posao. Ne mogu jer mi stvarno treba vremena za ucenje,a i imam vezu na daljinu pa mi je stvarno problem da radim jer ne bih mogla da vidjam decka (posto njoj nije normalno da moj decko dodje kod mene i spava sa mnom u kuci mojih roditelja). Ne radi se o lenjosti, ja radim leti, samo ne mogu da postignem. Njen glavni argument je bio da ja sebi moram da zaradim za krpice, za kozmetiku... Da se razumemo, trosadzija nisam, pare dobijam za uzinu i za skolu, ili kad trebam da dodjem u Srbiju, ne izlazim, ne kupujem stvari za sebe, kozmetiku jako jako retko kupujem (jednom u 3 meseca), ali ona smatra da su moji prohtevi preveliki. Ja uz to i ne dobijam pare od nje jer ne zeli da mi ih daje, sve sto dobijem je od oca i od brata.

Drugi problem je sto ona ocekuje od mene da sve obaveze vezane za stan preuzmem na sebe, pored brata i oca. Dakle, ciscenje, peglanje, usisavanje... Dok se na primepr od brata ne ocekuje nista, cak me je i ismejala kada sam joj rekla da nije fer da on nikad ne pocisti na primer. Ona stvarno ne obavlja apsolutno nista sem kuvanja. Da se razumemo, da se kuca odrzava, da se svakodnevno cisti, pa bilo bi me sramota da ne ucestvujem, ali ni ona ni brat (koji ima 18 godina), ne pomere za sobom dok jedu, ona svlaci stvari na sred stana, isto tamo ostavlja i obucu. Osecam se kao pepeljuga... Moj brat radi, a ostatak vremena provodi u igranju igrica, ne razumem zasto se ljuti na mene koja se skolujem, dobar sam djak, imam tog decka i nemam nerealne prohteve, ljuti na mene, a na njega ne...Njega cak i brani.

Kada sam spavala sa deckom ( imala sam 16 godina ) ona mi je rekla da sam je mnogo razocarala zato sto sam se je*ala u roditeljskoj kuci. Ne shvatam sta je tu lose i pogresno?

Rekla mi je da svi misle da sam kurva jer provodim vreme kod njega dok sam u Srbiji, da li je to normalno?

Danas mi je rekla da je ne postujem i ne cenim zato sto sam joj rekla da nije fer da ja sve cistim, a ona i brat da ne rade nista.

Posvadjamo se jer ja ne zelim da se moja majka tako ponasa, da gledam ovde vrsnjake koji dobijaju dzeparac, ljubav, podrsku a ja ne. Osecam se kao parazit u svojoj kuci, osecam se lose sto je takva, osecam se lose sto ja ne znam kako da se ponasam i sta da radim...

Molim vas pomozite, da li sam ja losa cerka, da li trebam da je slusam?

Hvala vam unapred!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Moderator
zveka - Zenski forum
becej
Broj postova: 1363
Reg. datum: 22.07.2008
Datum unosa: Cetvrtak 27.10.2016, 23:08, Naslov:
Draga Nikice,
ni slucajno ne treba da se osecas kao parazit, ni kao pepeljuga...Izgleda da ti suviše pridaješ k srcu sve što ti majka kaže...Vidi, ja imam dvoje dece..Sin mi ima 23, a ćerka 25 godina.Ćerka mi sutra baš upisuje doktorske studije, završila je master na pravnom fakultetu, ima svoju porodicu, malu bebicu i dok je sedela kod kuce na porodiljskom, naučila je kineski..uplatila sama, našla nekoga da je podučava, našla sama sebi ozbiljan i stalni posao...a sin mi je već bio u Americi, na duže vreme, sam, zaradio sebi lepe pare za početak samostalnog života, ima još jedan ispit i sad će da diplomira...počinje da radi u jednoj ozbiljnoj firmi, sam samcijat našao sebi posao...kad dodje kući, onda sam uzme da pere sudove i da sprema, pita šta treba da pomogne...bavi se sportom, sam uči strane jezike, jedan je od najboljih studenata...Ja ih nikada nisam ništa terala da rade, niti sam im zvocala za bilo šta, čak ih nisam ni kontrolisala da li su radili domaće zadatke...lepo sam im objasnila da sve što rade, sebi rade...ja sam sa svojim životom zadovoljna, a oni neka sebi sve organizuju..ti si u punoj snazi, tek počinješ da živiš i kukaš kako ti je teško i da ne znaš šta ćeš...kako ćeš razmišljati kada budeš imala više godina? da sam ja na tvom mestu, ja bih se isključivo bavila sobom i onim što ja mogu da poradim. ne znam zašto se tvoja majka tako ponaša i ne mogu da je osudim, ali tebe mogu da posavetujem da ne shvataš sve tako crno..,,nije to ne znam kakav posao - sredjivanje kuće...ja čak spremanje kuće smatram odmorom, opustim se posle silne papirologije i sedenja na poslu...pa ti spremaš i svoj prostor u kome živiš..zdrava si, mlada, život je tek pred tobom...uživaj, nikice, život je jako kratak...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 253
Koliko clanova ima idealna porodica?