Datum unosa: Ponedeljak 02.07.2007, 19:46, Naslov: Moral
Kaže Wikipedia da je moral: skup nepisanih pravila i običaja koji utvrđuju međuljudske odnose i prosuđuju šta je dobro, a šta zlo. Moral je nešto objektivno kao oblik društvene svesti, sistem običaja, navika, normi. To zahtev društva za određenim ponašanjem, odnosno, principima koji određuju kako nešto treba da bude. On je relativan, nije isti u svim društvenim grupama i istorijskim periodima. Centralne vrednosti morala su: dobro, ispravno i pravedno.
Ma da li je to moguće?
Šta je za Vas moralno? Ima li morala...
Da li smo ispravni?
Ili se u suštini foliramo, i prikrivamo kako nas ne bi društvo etiketiralo, jer smo zavisni od toga!
Koliko smo i da li smo moralni.
Moje mišljenje je da je moral kao pojam veštačka tvorevina kojom su klerikalne sile želel da ispiraju mozak narodu i da se kao takav on prihvatio i u narednim filozofskim tvorevinama. Moral ne postoji. Moralne dogme su laž kojima ljudi prikrivaju svoje strasti.
Ja verujem jedino u razvijenost mozga čoveka koji sam sebi odrešuje šta je za njega dobro ili ne.
U moral kao pojam ne verujem.
Hajde vi!
Ma da li je to moguće?
Šta je za Vas moralno? Ima li morala...
Da li smo ispravni?
Ili se u suštini foliramo, i prikrivamo kako nas ne bi društvo etiketiralo, jer smo zavisni od toga!
Koliko smo i da li smo moralni.
Moje mišljenje je da je moral kao pojam veštačka tvorevina kojom su klerikalne sile želel da ispiraju mozak narodu i da se kao takav on prihvatio i u narednim filozofskim tvorevinama. Moral ne postoji. Moralne dogme su laž kojima ljudi prikrivaju svoje strasti.
Ja verujem jedino u razvijenost mozga čoveka koji sam sebi odrešuje šta je za njega dobro ili ne.
U moral kao pojam ne verujem.
Hajde vi!