Kalcijum, sta znamo o njemu?

Autor Poruka
Kalina - Zenski forum
Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 02.07.2007, 20:23, Naslov: Kalcijum, sta znamo o njemu?

Moje nedavno, vrlo neprijatno iskustvo, koje kao roditelj, moram podeliti sa vama.
Veliku paznju posvecujem ishrani svoje dece, i pazim na raznovrsnost i kvalitet.
Bili smo na plazi, pazila sam da budu zastieni od sunca, sa kapom, namazani zastitnim kremama, cesto ih skrivala u hlad, jednom recju, radila sam sve sto i svi roditelji.
U jednom trenutku,dok je lezao pored mene, moj je mali sin otvorenih ociju, bez treptaja zadrzao pogled u jednom pravcu. Bio je omlitavio i nekako kao izgubljen. Zgrabila sam ga i pokusala da ga "probudim". Hladila vodicom, pa sam se setila da je neko nekad negde pomenuo Coca-colu. Dala sam mu par gutljaja. Nemogu opisati moje stanje, samo sam molila boga da mi se dete povrati bez posledica. Dosao je k sebi, malo odremao, a kad se probudio bio je opet onaj stari nemirko. Niceg se nije secao, u vezi dogadaja-kao da je spavao otvorenih ociju.
U konsultaciji sa pedijatrom, saznala sam da je moj mali, laicki receno"potrosio Kalcijum u organizmu". Taj nedostatak kalcijuma- pad kalcijuma, prouzrokuje mlitavost misica, kratkotrajnu oduzetost, i to sve zbog toplote.
I jos mi je nesto naglasila doktorka, (ne preporucuje se leti davati deci cokoladu).
Sad malo istrazujem po netu, o ovom mom iskustvu sa Kalcijumom.
Mislila sam da se dobro brinem o zdravlju svoje dece i da me nista ne moze uhvatiti nespremnu, ali ovo je bio vrh.

Posaljite privatnu poruku

Blog

Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1328
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Ponedeljak 02.07.2007, 23:47, Naslov:

Uh, dobro je ovo znati... Sva sam pretrnula dok sam čitala tvoj post...
Ja sam imala drugačije iskustvo. Moj sin je imao 4 godine, kada mu smo ustanovili da ima povećan broj eritrocita u urinu. Presekla sam se živa, otkud krv u mokraći! Išli smo na stotinu analiza, i doktori su sumnjali apsolutno na svašta, tako da sam posle svakog pregleda i pretpostavke imala novi nervni slom. Nakon pregleda kod jednog čuvenog beogradskog lekara, ustanovljena je prava dijagnoza. Imao je višak kalcijuma! Postupak je takav da se sakuplja celodnevna mokraća, i porverava nivo kalcijuma, u odnosu na količinu. Ispostavilo se da je kristal kalcijuma napravio ranicu u mokraćnim kanalima. On jeste pio jako mnogo mleka, a davala sam mu i multivitamine koji su takođe bili obogaćeni kalcijumom. Eto, kad mislimo najbolje, a to se ispostavi kao greška...
Ja, sa druge strane, obavezno pre letnjeg perioda uzimam kombinaciju kalcijuma i magnezijuma, jer sam alergična na ambroziju koja cveta sredinom avgusta. To mi pomaže. Takođe se preporučuje povećanje doze kalcijuma svima koji su alergični na sunce.

Blog

Broj postova: 36
Reg. datum: 25.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 05.07.2007, 06:02, Naslov:

Vidis to Kalina,pa jeli sada sve u redu??I ja vodim racuna o svojoj deci i o ishrani.Mada moj sin sada nece da jede sta mu dajem,vec izmislja nesto,nekada jede i slatko.Ali to izbegavam da kupujem.

Moja deca piju dosta mlijeka i jedu dosta mlecnih proizovda i za to sam puno sretna.

Cuvajte se mamice

Kalina - Zenski forum
Datum unosa: Cetvrtak 05.07.2007, 15:26, Naslov:

Sada je sve u redu, napravili smo pretragu krvi i nalazi pokazuju da je mali bio pod virozom koju je takoreci na nogama prosao. Posto nije bilo nikakvih pokazatelja da ima neki virus, kako je temperamentan(obicno tek kad ima 38,5 on pocne da pokazuje znake da nesto nije u redu), i kako je mnogo uzivao u moru i pesku, doslo je do pada kalcijuma.
Kako narod kaze u svakom zlu ima i dobrog, tako da strasnijih sumnji nema samo pouka za sve roditelje- Ca-je vrlo vazan i pogotovu leti, kad je toplo nosite dodatni sumeci Ca-C.

Blog

Broj postova: 20
Reg. datum: 06.07.2007
Datum unosa: Petak 06.07.2007, 21:13, Naslov:

Da li iko od vas zna dijetu za GOJENJE?????????

Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1328
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Petak 06.07.2007, 21:15, Naslov:

Hana, meni su kao klinki prepisivali Oligovit kapsule. To su multivitamini i pospešuju apetit...

Blog

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Petak 06.07.2007, 21:17, Naslov:

EEEE to bi i meni trebalo! Imala sam 55kg do pre 2 nedelje... sad imam 50! Tuzna

Kalina - Zenski forum
Datum unosa: Petak 06.07.2007, 21:18, Naslov:

Jedi samo sto vise mozes kolaca , pice, makarone sve moguce testenine, odmah uz jelo pij gazirana pica i ne treba ti dijeta. Osim ako nemas neverovatan metabolizam pa i to uspes da otopis Sokirana
Salu na stranu, ja se celo vreme borim sa debljinom tako da iz sopstvenog iskustva to kazem, cim povecam unos i nekontrolirano pocnem da konzumiram ugljene hidrate(slatkise posebno), odma se gojim.
Vitamini grupe B-B6, B12 pojacavaju apetit .

Blog

DaRkDuDe - Zenski forum
Broj postova: 1042
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Petak 06.07.2007, 22:44, Naslov:

Darstellerina
<strong>Citat:</strong><div class="citat">Hana, meni su kao klinki prepisivali Oligovit kapsule. To su multivitamini i pospešuju apetit...

Da vidis Francuze. Imaju neko pice "bastis". Ima boju banane i gust je ko sok. Taj tek otvara apetit. Obicno ga popiju 10-15 minuta prije jela.

Blog

Broj postova: 46
Reg. datum: 01.10.1973
Datum unosa: Ponedeljak 06.08.2007, 02:57, Naslov:

s'obzirom da sam premetila u srbi odrasli piju nedovolno mleko sto izaziva pocetek ostoperoze.

Ja licno upoterbajavam po vremenu jednu vrolo jednostavno mesavinu:
stavite u blender casa mleka, jednu bananu, svaki dana za vreme 10 dana pauza 10 dana i ponovite tako redvnom bolje nego bilo koje tableta
koje negativinu uticu na zaludac

Msn messenger

Blog

Waiting_For_The_Night - Zenski forum
Broj postova: 45
Reg. datum: 27.05.2008
Datum unosa: Subota 31.05.2008, 23:15, Naslov:

Nesto bih dodala. Kalcijuma ima jako puno u susamu i u lisnatom zelenom povrcu, i takav kalcijum cak mnogo vise prija nasem telu od onog iz kravljeg mleka. Osmeh

Blog

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 49