Odstupanje od sopstvenih principa

Autor Poruka
Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Utorak 03.07.2007, 18:58, Naslov: Odstupanje od sopstvenih principa

Nerv je postavio pitanje (doduse u pogresnoj sobi-Osmeh) sta je moral uopste.
A koliko smo svi mi u stanju da odstupimo od nekih svojih principa, nazovimo ih moralnim?
Recimo, da li ste spremni da odstupite od svojih (moralnih) nacela da bi nekome pomogli?

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Broj postova: 426
Reg. datum: 29.05.2007
Datum unosa: Utorak 03.07.2007, 20:15, Naslov:

Odstupao sam od svojih nacela i principa kojima sam vaspitan i to ne samo da bih nekome pomogao.Smatrao sam, a i dalje smatram da se ni jednih zivotnih principa ne smemo slepo pridrzavti, jer zivot je relativna forma i razvija se onako kako ga mi kreiramo.
Da li sam na to uvek bio ponosan?Ne!
Ali, neke situacije su me tako postavljale.

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Sreda 14.11.2007, 20:11, Naslov:

Ok, skup prinicipa cine neki nas individualni sistem vrednosti. Da li smo u slucaju odstupanja od tih vrednosti licemerni? I da li je biti principijelan vrlina?

Msn messenger

Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Sreda 14.11.2007, 20:18, Naslov:

Mislim da je principijelnost vrlina. Na stranu to što se takav stav često obije o glavu onom ko ne odstupa i drži se grčevito svojih načela i onda kada vidi da je pogrešio. Tada principijelnost prerasta u tvrdoglavost i inat.
Štos je biti i principijelan ali i mudar i prilagodljiv kada treba. Imam problem s tim ponekad...Valjda zbog horoskopskog znaka...

Blog

Broj postova: 313
Reg. datum: 30.10.2007
Datum unosa: Petak 16.11.2007, 16:51, Naslov:

Bas nemam obicaj da se klatim kako vetar duva. Prosao sam svasta i kad nesto kazem stojim iza toga. Umem da budem tvrdoglav i uporan ko mazga, ali ako se pokaze da nisam u pravu mogu da se menjam. Nikad ne znamo dovoljno o zivotu. Mora covek biti i iznutra dovoljno... elastican Osmeh
Ako nije, moze se slomiti...

Blog

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Kada biste saznali da ste u drugom stanju, prva reakcija bi bila...

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 74