BIO hrana? Da, molim!

Autor Poruka
DaRkDuDe - Zenski forum
Broj postova: 1042
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Sreda 04.07.2007, 19:58, Naslov: BIO hrana? Da, molim!

Sve vise mladih estradnih umetnica zna da za uspeh pored dobrog glasa i teksta, puno znaci i stas.
Vec dugo nije moderno doslovce necovjecnim dijetama mrsaviti i stradati, vec uravnotezenom ishranom postici zeljeni cilj.
Sve vise zena veruje u domacu ishranu i bio povrce.
Namirnice kupuju same, a isto tako i obroke spremaju same. Jer jedino na taj nacin kontrolisu sastojke.

Koliko ste spremne biti stroge u izboru hrane?
Sta mislite o BIO hrani i koliko je ona prisutna u vasem svakodnevnom zivotu?

Posaljite privatnu poruku

Blog

Kalina - Zenski forum
Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Sreda 04.07.2007, 20:14, Naslov:

Prisutna svakodnevno, samo nemam uvek garanciju da je bas BIO.
Kad kupujem na pijaci, imam jednu zenu kod koje kupujem skoro stalno namirnice koje nisu prskane i sl.
Inace imam mali plac izvan grada i tamo smo posadili od svasta ponesto. E nije bas (licno)lepog izgleda, ali je celo povrce prirodno. Nije to moja zasluga, jer nam jedan komsija pomaze i jedni prijatelji koji zive na selu, ali glavnu zaslugu ima moj suprug. Obicno hranu pripremam sama.
Mada znamo ponekad da pojedemo i rostilj iz gostionice.
Od hlebova trudim se da konzumiramo crna t.z. integralna peciva, koja retko mesim, a najcesce kupujem u prodavnici zdrave hrane.
Trudim se da zdravo hranim porodicu, ali i od ovog mog sigurna sam da ima zdravijeg nacina.

Blog

Tara je moderator na ovom forumu
Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Cetvrtak 05.07.2007, 00:49, Naslov:

Eto Dark, bas Slovenija se moze pohvaliti sa 1.900 ekoloskih posjeda na kojima se uzgaja zdrava hrana bez upotrebe kemijskih sredstava. Takva hrana ima certifikate kojima dokazuju da svi proizvodi imaju biolosko porijeklo. Iako ti posjedi imaju vrlo saroliku ponudu, jos uvijek nije dovoljna da bi zadovoljila sve vecu potraznju. Jedan od razloga za premalu ponudu je u tome sto su ti ekoloski posjedi obicno na tesko dostupnom planinskom terenu, tako da vecina te ponude zavrsi u sirokoj trgovackoj mrezi ili u direktnoj prodaji na tim posjedima.
Svaki od tih posjeda moze se pohvaliti svojim specijalitetima kao sto su jagode koje si ljudi mogu nabrati sami. Jedan posjed poznat je po piti od suhih smokava, badema i ljesnjaka, susenog paradajza i bijelog luka, prelivenoj maslinovim uljem sa okusom bosiljka. Uz to, taj isti posjed nudi 28 vrsta paradajza, razlicita vina, likere, ocat, maslinovo ulje, marmeladu od smokava i grozdja.
Svi ti posjedi sudjeluju na prazniku jagoda i tresanja, a visak proizvoda moze se kupiti na ekoloskoj trznici u vecim gradovima.

Broj postova: 36
Reg. datum: 25.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 05.07.2007, 01:55, Naslov:

Ja sam pristalica i podrzavam BIO hranu.Jer sam puno citala o zdravoj ishrani i ekoloskoj hrani.Trudim se da kupujem sve BIO za mene i moju porodicu.Ovde na Zapadu je uzasno kako ljudi pristupaju prema hrani.Deca su sve cesce oboljel od obezite,sto predstavlja visak kilograma.Trude se da jedu sto vise brze hranu,przenu,paniranu i tako to.Imala sam puno diskusiju o BIO hrani i skoro polovina ljudi ne veruje u to prirodno bogastvno.Posljendja naucna istrazivanja su dokazala,covek koji jede puno voca,povrca naravno ne prskanih,nije toliko sklon bolestima,kao onaj koji se ne predzava i koji ne ceni svoje zdravlja i prirodne ljepote.

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: srecja,
Gosti: 51