Datum unosa: Nedelja 08.07.2007, 09:00, Naslov:
Hvala na razumevanju Darstellerina.
Na neki cudan nacin uzivam kada vidim da tako hrabro branis pozoriste i njegov ugled.
Malo sam promenio ovaj post toliko da objasnim neke stvari pa se onda slobodno vratimo temi.
Ono sto me je diglo u toj temi je istinit dogadjaj ONS-a koji se je desio jednom mom dobrom prijatelju. Pa ce biti lakse razumljiv moj stav u postovima gore.
Bili smo zajedno na marendi kad je meni i jos jednom prijatelju rekao sta mu se desilo i da ga muci, da ce sve to ispricati zeni. Da, bio je ozenjen i imao je dvoje dece.
Savetovali smo ga da neka ne mesa u sve jos zenu. Da je bolje da ako vec misli da je napravio s..... precuti sve skupa, jer moze napraviti jos vise stete. Ipak smo mi bili nesto iskusniji. Ne, on je priznao zeni, a ona mu je mirno spakovala kovceg i morao je napustiti stan. Preko noci, i skoro posle 10 godina braka nasao se je u polovnom autu sa kovcegom. Njegov dan je zapoceo lokalom, izmedju je radio, vecer je zavrsavala u lokalu, da bi na kraju dosao sa autom na parkiraliste firme i tamo prespavao ostatak noci. Do jutra, kad je zapocelo sve jovo na novo.
I tako mu je posle vise od godine dana zena javila da mu je preko noci umro sin. Slomilo ga je totalno. I mozete si zamisliti tu sahranu i taj sprovod. Njegovu zenu je tesio drugi muskarac, a on je hodao dva koraka iza njih ko neko trinaesto prase... Kasnije se je napio i razbio auto. Sada je bio bez auta, svog krova nad glavom, imao je samo posao. Imao je jos volju ali plata mu je bila premala, obaveze, alimentacija i sve ostalo je puno oduzelo i poceo je iskoristavati radno mesto da je zaradio nesto pored. Prokuzili su ga i ostao je jos bez posla. Na kraju je u kantama za smece trazio hranu i umro od infarkta usred zeljeznicke stanice u Ljubljani.
Zena je platila njegovu sahranu, da mu barem kcerka moze zapaliti svecu.
I zbog toga sam rekao da je bolje da se ONS-a kane meke, labilne i romanticne osobe. I kad razmisljam o takvim susretima uvek imam tog svog prijatelja u mislima. Da bi bio sam, ili samo u vezi... jos bi to nekako izaslo na kraj, ali on je bio vec ozenjen...
I imam jos mnogo podpitanja, ali samo sam hteo objasniti odakle moj odbojan stav.
Svakako si hrabra, baladi kad si otvorila ovu temu. Razumem da su tvoje misli ciste, problem je da imam ja jako lose secanje na tamo neki davni susret sa ONS osobe koja je bila jako postena.