Popularna knjiga

Autor Poruka
Broj postova: 14
Reg. datum: 04.01.2007
Datum unosa: Ponedeljak 15.01.2007, 06:25, Naslov: Popularna knjiga

Da li citanje knjiga moze biti samo puka pomodarnost, trenutni stav sveta koji sebe smatra za otmen i moderan? Da li je citalacki trend pojava od marginalne vaznosti ili oslikava duh drustva u kome zivimo? I da li je estetika koaj se razvija unutar i oko popularne knjige samo jedan od odraza masovne kulture koja, ocigledno, ugrozava pravu umetnost?

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 14
Reg. datum: 04.01.2007
Datum unosa: Ponedeljak 15.01.2007, 06:26, Naslov:

Uzmimo za primer "Da Vincijev kod" autora Den Brauna. Da Vincijev kod nasrce na najdublja uverenja velikog dela sveta, pa ipak ta knjiga je veoma citana. Bez obzira da li se cita da bi se saznalo nesto novo, ispravilo pogresno, ili prosto uvidelo sta je to sto privlaci brojne citaoce- ova knjiga belezi rekordnu citanost.

The Teacher - Zenski forum
Broj postova: 352
Reg. datum: 01.12.2006
Datum unosa: Cetvrtak 18.01.2007, 06:11, Naslov:

Prvo sto mi pada na pamet jesu romani 'Gospodar prstenova' i Harry Potter Osmeh
Neko moze reci da su ova dva romana na neki nacin slicna, ali ja ne mislim tako. Svet koji je kreiran u Harry Potter-u je na neki nacin samo odraz stvarnog sveta, samo u nekoj drugoj dimenziji, gde se neke stvari vide jasnije, a neke se opet stavljaju u drugi plan. Dakle, ne mislim da je svet bez razloga "poludeo" za Harry PotteromOsmeh ima tu puno vrednh stvari, po mom misljenju...

Broj postova: 8
Reg. datum: 23.01.2007
Datum unosa: Utorak 23.01.2007, 22:20, Naslov:

Alain de Botton- Utjehe filozofije.
A, za one koji su trenutno u bilo kakvim problemima, dvojbama ili se samo pitaju "Što ja radim na ovome svijetu?" najtoplije i iz srca preporučam, meni najbolju, knjigu Najveći trgovac na svijetu (Og Mandino)... Imate moju riječ da se nećete razočarati.

Broj postova: 44
Reg. datum: 05.12.2006
Datum unosa: Petak 26.01.2007, 19:52, Naslov:

Jes da se ovde ne preporucuju knjige, al' evo procitajte Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran od Eric-Emmanuel Schmitt-a. Mogu reci da Nemci kao nacija puno citaju ali ne mogu reci da su nacitani. Mislim odgovaraju onome sto smiley eyes opisa.

Broj postova: 512
Reg. datum: 28.05.2007
Datum unosa: Utorak 29.05.2007, 02:18, Naslov:

Volim da čitam azijske autore, apsolutno ne biram knjige ovih autora...Jednostavno, sve što od njih pročitam - vredi!!!

Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Sreda 30.05.2007, 07:06, Naslov:

Ne citam popularne knjige, napravim doduse ponekad izuzetak, ali ipak vise volim prave vrednosti. Pamtim reci jednog profesora koji je rekao: ako ne znate sta da citate, citajte ono sto je provereno dobro.

Msn messenger

Broj postova: 426
Reg. datum: 29.05.2007
Datum unosa: Subota 09.06.2007, 21:12, Naslov:

Ne mogu a da ne izvučem iz svog sopstvenog koneksta, da sam jako opterećen politikom i glupostima u ovoj zemlji, pa se to odražava i na odabir knjiga koje čitam.Ma kakvo ja imao mišljenje o Momi Kaporu, koga znam lično da je diplomatski nacionalista, ne mogu a da ne spomenem ''Eldorado'', koji nas kao kao narod tako fenomenalno opisuje i daje presek stanja gde se nalazimo.Tačno tamo gde nam je i mesto.

Msn messenger

Blog

Darstellerina je moderator na ovom forumu
Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1328
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Sreda 13.06.2007, 00:25, Naslov:

Svaka roba ima svog kupca... Hoću da kažem da knjige pitkog, jednostavnog sadržaja, "roze" ljubavnih priča, ili onih sa gomilama korisnih saveta kojima se u par koraka stiže do para, uspeha ili udaje, treba da budu na tržištu. Pa ko voli- neka ih čita. Bolje i to, nego da ne čita ništa. A takvi su, na žalost, u većini.
Meni jedino smeta kada se takve knjige hvale na velika zvona, pa se neki spisatelji i spisateljice kuju u zvezde, pa čak i porede sa nekim velikim književnim imenima. A to umeju da urade neki recenzenti- za pare...

Blog

DaRkDuDe - Zenski forum
Broj postova: 1042
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 14.06.2007, 03:45, Naslov:

@ baladi
Citat:
Pamtim reci jednog profesora koji je rekao: ako ne znate sta da citate, citajte ono sto je provereno dobro.

Da nismo mi imali istog profesora? Jel jos dodao: I ako vam se to dopada onda procitajte sva njegova dela.

Blog

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 10