Prehrana i nega kucnih ljubimaca

Autor Poruka
Tara je moderator na ovom forumu
Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Nedelja 15.07.2007, 23:17, Naslov: Prehrana i nega kucnih ljubimaca

Da bi nas nasi kucni ljubimci dugo uveseljavali moramo pobrinuti za njihovo zdravlje i dobru prehranu. U tim ljetnim vrucinama, kad psi trebaju mnogo vode da se ne pregriju i dozive toplotni udar, preventiva je neophodna.
Kakvi su vasi savjeti za njegu i prehranu. Cime ih hranite i kako ih obranite od visokih temperatura ?

Posaljite privatnu poruku

DaRkDuDe - Zenski forum
Broj postova: 1042
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 16.07.2007, 02:29, Naslov:

Vidi ga Osmeh

Hej kuco, evo ti kost pa...

Blog

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 16.07.2007, 02:59, Naslov:

Posto ja imam polarca znam koliko se jadan muci u ovim letnjim danima.
Ja mu olaksavam koliko mogu, stalno ga cesljam, cetkam, polivam vodom da se rashladi.. a on iskopa rupu na vlaznoj zemlji i tamo se zavuce i spava Osmeh Posle ja zalijem tu rupu vodom da je odrzavam vlaznom.

Sto se hrane tice ista je kao i uvek, granule i kuvano. Nema neki poseban jelovnik za letnje dane, samo sto mu menjam vodu cesce jer se ugreje na suncu.

Tara - Zenski forum
Datum unosa: Ponedeljak 16.07.2007, 04:06, Naslov:

Kazu da se ljeti preporucuju granule, upravo zbog toga sto je kuhana hrana brzo pokvarljiva. Cak sam cula od vlasnika psa da ljeti radije setaju pse samo rano ujutro i navece. Preko dana psi leze u hladovini, jer ne mogu uravnavati tjelesnu temperaturu znojenjem, kao mi. Njihove znojne zljezde smjestene su na njuski i jastucicima na sapama.

Dalida - Zenski forum
Broj postova: 65
Reg. datum: 05.06.2007
Datum unosa: Subota 21.07.2007, 22:25, Naslov:

Ja imam pikinezera zove se Georgina,bas joj je vrucina,inace zivimo u stanu imamo klimu i sve to,ali ne pomaze,jadna samo se valja po hladnim plocicama ,non-stop joj u posudicu sipam hladnu vodu,bas dosta pije.Moja mama kaze da je u Srbiji 40 stepeni,u Austriji nije bas toliko vrucina,otprilike 34 stepena...Ali ipak je vruce...

Msn messenger

Blog

Tara - Zenski forum
Datum unosa: Subota 21.07.2007, 22:45, Naslov:

Ako i psa vodis na tako dugo putovanje Dalida, najbolje je da uzmes dovoljnu kolicinu hrane i tekucine sa sobom. Ne zaboravi ni na posude, potvrdu o cjepljenju, a dobro se je informirati i o uslovima za ulaz, ako putujemo u drugu drzavu. Uz obaveznu ovratnicu, dobro je da pas ima privjesak sa nasim imenom i telefonskim brojem. U slucaju da se pas izgubi, po tim podacima nalaznik ce mnogo lakse naci vlasnika.
Ako automobil nema klima napravu, najbolje je da krenemo na put rano u jutro, dok jos nije tako vruce. Dobro je napraviti cim vise pauza i psu ponuditi svjezu vodu. Ne smijemo ga ostavljati samog u autu. Putovanje je za njega stresno, zato je najbolje da uziva istu hranu kao i kod kuce.

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 58