Metroseksualci

Autor Poruka
DaRkDuDe - Zenski forum
Broj postova: 1042
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Utorak 17.07.2007, 18:22, Naslov: Metroseksualci

U proslom milenijumu smo osobi koja je bila zaljubljena u sebe rekli "narcis".
Krajem proslog milenijuma iz narcisa je ponosno izasao metroseksualac i narcisoidnosti dodao neke do tada iskljucivo zenske manire i navike. Metrosi su prisutni u hetero, bi i homo populaciji. Neki od njih su vrlo poznate osobe u svetu sporta, filma i zutih stranica...

David Beckham,
je sigurno medju najvecima od svih metroseksualaca. Svaki mesec ima drugu frizuru, uvek brizljivo odrzavanu kosu, mnogo brige ulaze u stajling, odecu, obucu, modne dodatke i nikad ne krije svoje bezhibno razvijeno telo.
Pazljivo bira boju odece i obuce koja je najcesce u skladu sa bojama njegove zene Viktorije.

Tom Cruise,
je pored Davida Beckhama jos jedna metros osoba. Iako je vec u cetrdesetim godinama, brine za sliku decka glatke koze, odrzavane crne kose i sarmantnog folirajuceg osmeha. Za sve to upotrebljava sva dostignuca tehnologije lepote i mode. On jos uvek zeli biti Maverick iz Top Guna. Jos uvek se ponasa kao adolescent koji je spreman sa spustenim gacicama setati po stanu. Misija nemoguce je u stvari njegova nemoguca misija sa pitanjem, na koji nacin ostati uvek mlad i pozeljan - seks objekt kao u svojim filmovima. To je zapravo igra svih metrosa, ma da vecina njih ne moze imati toliko maskera, filtera za kamere i ostalih tehnickih pomagala za bolji izgled. Kao za svakog metrosa pa tako i za Toma Cruisa nije tajna njegova seksualnost. Citava njegova filmska karijera, pa i njegovo ponasanje u realnom zivotu, je dokaz da je zaljubljen u - Toma.

Prema metrosima su usmereni i Brad Pit, Jamie Oliver...

Obican hetero-metroseksualac prati:
1. sebe u ogledalu
i trazi:
2. ostale metrose (kako bi inace znali sta je ovog leta in?)
3. zene koje su po odeci u skladu sa njihovom bojom odece.

Ne zanima me sta Vi mislite o njima generalno.

Zanima me, sta je za Vas jos prihvatljivo u ponasanju metrosa, a sta nikako ili je vec preterano? Metros sve vise postaje neki novi, pravi??? muskarac buducnosti. Manikir, pedikir, farbanje kose, odrzavanje i briga za lepo i zdravo telo, losijoni, kremice, cupanje dlacica, depilacija citavog tela, zelja po mladalackom izgledu, veciti shoping po drogerijama, buticima i trazenje najboljih markica... - to je svakodnevica bogatih metrosa...

Sokirana Heheheh Sokirana

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Utorak 17.07.2007, 19:04, Naslov:

Pozeljno je da muskarac brine o svom izgledu. Neka ide kod frizera, neka koristi kreme, parfeme, kupuje modernu odecu... Ali meni je malo pretarano kada mu ta briga oko svog tela postane ujedno i jedina koju ima! Kada nosi ogledalce sa sobom da svaki cas proveri kako mu stoje siske Osmeh Kao Keba hehe!
Ne svidja mi se depilacija citavog tela! Grudi ok ali noge... bzvz.
Ne treba da bude opsednut izgledom.

Kalina - Zenski forum
Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 05:57, Naslov:

Joj dok nisam shvatila sta tacno znaci taj izraz, sve sam mislila da ima veze sa duzinama-metroWink Sta ces kad sam tehnicko lice pa sve su mi neki metri u glaviOsmeh

Blog

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 06:12, Naslov:

Hehehe neki podzemni, jel Kalina Osmeh Ili barem dobra mjera Osmeh

Kalina - Zenski forum
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 06:19, Naslov:

Ma, oni duzinski Wink

Blog

muski uljez - Zenski forum
Broj postova: 3
Reg. datum: 13.07.2007
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 08:57, Naslov:

Evo ja da vas malo vratim na (zanimljivu) temu . Osmeh Nekada je uspesan muskarac cepao drva (itd), a danas, posto drva nisu in, stize svuda, vozi dobra kola i izgleda 'svetski' . I,naravno,druzi se sa istim takvima. Dokle ce da ide na imidz, stvar je licnog izbora,i vremena naravno. Dobrodosli svi zajedno u buducnost. :razz:

Msn messenger

DaRkDuDe - Zenski forum
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 09:34, Naslov:

Citat:
muski uljez: ... Nekada je uspesan muskarac cepao drva ...

Nema veze. I njemu su se smijali stariji muskarci koji su nekada hodali u lov, a drva su cepale zene... Osmeh

Kada pogledamo na estradnu scenu i njenu blisku historiju, dovoljno je da se setima Bitlsa i duge kose koja je sve do njih bila u domenu zena. Za manje od deset godina muskarca sa kratkom kosom skoro nije bilo.

Sa promenama se suocavamo kroz citav zivot. Za neke smo uvereni da su dobre, druge opet slabe. Kada razmisljam o metrosima, razmisljam sta o njima misle zene? Mislim da je njihov sud ipak ispravniji od naseg.
Necemo mi spavati sa metrosima Osmeh
Pa zbog toga i pitam zene, sta im je prihvatljivo u ponasanju metrosa, a sta nikako ili je vec preterano?

Blog

Kalina - Zenski forum
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 15:02, Naslov:

Znacimi da se muskarac brine o svom izgledu, ali da to ne prede u preterivanje. Volim da muskarac ima ciste nokte i sredene, ali da ne lice na moje. Feniranje kose mi je preterano, ali padam na kratke frizure T.Crusa i D.Beckama, mada nesto na njih ne padam.Wink
Iako mi je uzbudljivije da se muskarac brine o svom izgledu ali diskretno, a ne da ko zena prepricava koji je sampon dobar za kosu ili gde ce na masazu. Ipak mi tio zalazi u drugu sferu. Vise cenim muskarce koji do svog izgleda dodu znojem-sport,teretana..-neko tretmanima.
Plasticne operacije ne odobravam osim u svrhu zdravlja ili otklanjanja nekog realnog problema, a zatezanje lica i liposukciju posebno kod muskog pola ne odobravam.
Nema vecitog mladalackog izgleda, ali ima vecito mladalackog duha. Zato ako je ispunjen sam sa sobom, to ti je samo prazna ambalaza, koje se baca ili .......Osmehreciklira....
Nesto jos da dodam, ako se covek brine o svom izgledu, podjednako bi se trebao brinuti i o svom drzanju, recniku. Nedostatak manira i kulturnog ponasanja, nemoze zamaskirati ni jedna frizerka ili manikirka...Znaci umereni metros bi mozda mogao da zadovolji neke moje standardeOsmeh Bljak

Blog

Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 15:21, Naslov:

Sve zapravo pocinje na mitu o vecitoj muskoj mladosti. Zenama se, za razliku od muskaraca, ne oprastaju bore. Muskarcima prosedi zalisci daju poseban sarm, zenama je tako nesto nedopustivo. Muskarci su u pedesetim godinama zavodnici, zene bakice, i td.
Metrosi polako ali sigurno, razbijaju taj sablon-Osmeh!
Konacno, ne proizvode se za dzabe danas i anti-age kreme za muskarce-Osmeh.
Ziveli metrosi-Osmeh!. Doduse, glasam za umerene metrose, bas kao i Kalina. :-P

Msn messenger

Kalina - Zenski forum
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 15:28, Naslov:

Deda, jednog mog druga je govorio muskom delu drustva, bas u vreme kad su pocinjali da koriste brijac, gelove za kosu i parfeme (prvi parfem svakog muskarca - Pino silvestre), da pravi muskarac mora da mirise na sledece:
1. znoj,
2. alkohol,
3. duvan-redosled nije bitan, samo nijedan miris ne sme da preovladjujeOsmeh.

Mozete misliti kako je bilo nasim bakama kad je to bio imperativ muskog izgleda - prirodni mirisiWink!

Blog

DaRkDuDe - Zenski forum
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 16:27, Naslov:

Citat:
Kalina: Iako mi je uzbudljivije da se muskarac brine o svom izgledu ali diskretno, a ne da ko zena prepricava koji je sampon dobar za kosu ili gde ce na masazu. Ipak mi tio zalazi u drugu sferu.

Mozda ne bi otvorio ovu temu da nisam pre nekoliko dana u jednom kaficu diskretno pratio razgovor izmedju grupe devojka. Razgovarale su i o deckima...
Kaze jedna, "MM mora biti obrijan - svuda! Necu da se ljubim sa dlakama... Pa higijena je to, hej!!!!"
Znaci, i ona je depilirala sve Wink

Blog

Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 16:38, Naslov:

Smejte se vi samo prirodnim muskim mirisima ali vidite sta kaze ovaj clanak hehe:

Istraživači su izabrali 48 studentkinja kojime su 20 puta pomirisale uzorak supstance koja je osnovni sastojak muškog znoja. Rezultati su bili više nego interesantni. Devojkama je meren nivo kortizola (supstance čija se koncentracija povećava u telu sa svakim uzbuđenjem), kao i pritisak i puls. Istraživači su takođe pratili njihovo disanje i nivo seksualnog uzbuđenja.

Nivo kortizola se znatno povećao u prvih 15 minuta i ostao je povišen barem 1 sat pošto su devojke pomirisale uzorak znoja. Njihov pritisak i puls su se takođe znatno povećali, kao i njihov nivo seksulanog uzbuđenja. Znači, devojke pozitivno reaguju na naš znoj. Odlično! Znači ne moramo da nosimo parfeme! E pa nažalost nije baš sve tako jednostavno. Ono što zapravo uzbuđuje devojke je supstanca koja se nalazi u znoju, androstenidion, ili jedna vrsta hormona. Međutim, kada pomešate ovu supstancu sa priljavštivom i ostalim neželjenim supstancama dobijate prilično lošu reakciju od devojaka.

DaRkDuDe - Zenski forum
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 17:26, Naslov:

To je istina.
Miris tela je presudan. Istrazivanja su dokazala to. Obicno bas originalan miris tela odluci da li cemo biti prihvaceni ili ne, mada toga vecina (vazi za obe strane) uopce nije svesna.

Blog

Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 18:43, Naslov:

Tacno tako.. ja uvek njuskam mog dragog, nekako mi ima specifican miris koji mi se strasno dopada.. nije parfem, dezodorans i slicno, nego bas njegov miris, miris njegovog tela... Ja bih ga njuskala stalno Vrlo

Tara - Zenski forum
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 19:09, Naslov:

Kemija je to ljudi moji, a tek kasnije fizika i oni centrifugalni poljupci Heheheh bacanje ili u prevodu: slobodni pad Wink

Volim uredjene muskarce ali ne feminizirane. Kod takvih odmah imam neki cudan predosjecaj. Ok je da muskarac pazi na svoj izgled, na kilazu i garderobu ali ako u tome pretjeruje s njim sigurno nesto nije u redu. Vjerujem da upravo ti feminizirani muskarci svojih izgledom i pretjeranom pedantnoscu nesto prikrivaju.

Darstellerina je moderator na ovom forumu
Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1307
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Nedelja 22.07.2007, 16:54, Naslov:

Mislim da si u pravu, Tara. To su višeslojne maske koje je potrebno dugo skidati i otkrivati da bi došli do pravog lica... Više volim kad je muškarac zanimljiv duhom, nego kad svu svoju pažnju posvećuje telu i spoljašnjem izgledu.
Sa druge strane, volim kad kod muškarca primetim stil i osobenost i u oblačenju, ali ne umem da objasnim tačnu meru koja mi se dopada. Iako ne volim uniforme (i ne razumem žene koje sa na njih prže), to bi nekako bilo kao kad jedan od hiljadu vojnika nakrene šapku na neočekivanu stranu ili kad među hiljadu majica sa duhovitim natpisima na jednoj piše "Don't follow me"!
Volim pre svega urednost. Naročito obraćam pažnju na ruke, zube i obuću. Nema valjda gore nego kad pričate sa tipom u sandalama iz kojih mu vire nepodrezani nokti! Prašnjave cipele, izgužvane pantalone, očigledan zubni manikir... To su stvari od kojih se ježim...
Večita mladost me takođe nervira, svi ti prestareli dečaci deluju mi prilično infatilno. Zrelost, i kod muškaraca, i kod žena, ima svoju dubinu, svoje dobro i pozitivno zračenje, u svakom, pa i u seksualnom smislu. Nasuprot Tomu Kruzu, meni su mnogo zanimljiviji tipovi poput Al Paćina, Džeka Nikolsona, Roberta De Nira, koji su sebi dozvolili da sazreju i mentalno, i fizički, a da ostanu ubitačno privlačni i moćni u svojoj zrelosti. Mislim da mali Toma gubi bitku jer se troši na glumljenje piletine...Osmeh

Blog

Tara - Zenski forum
Datum unosa: Sreda 03.10.2007, 01:38, Naslov:

Jadni mali Tomica Osmeh
Strucnjaci su i za njega i njemu slicne, nasli opravdanje. Kazu da se suvremen muskarac u rascvijetu feminizma ne moze snaci. Prije su muskarci bili dzentelmeni ali su zbog jednakopravnosti dozvolili da su zene preuzele njihove uzorke ponasanja, njihove polozaje i funkcije i uvijek bile sklone takmicenju.
Cak su uvjereni da su koncept pravog muskarca izmislile bas zene koje su kronicno nezadovoljne muskarcima. Uvjereni su da upravo ta zena ne zna sta bi htjela, odnosno kakav je pravi muskarac.
Eee i sad vrhunac. Suvremeni muskarac je pun strahova, koji ga sputavaju i cine nesamostalnim. Ali strucnjaci i tu nalaze problem i to u mladim djevojkama koje nesvjesno zele pravog, svemoguceg muskarca. Takvog kakav je nekad bio njihov otac.
I sad zakljucak struke Osmeh Suvremena zena misli da uopce ne treba muskarca, vec samo donatora sperme za svoje potomce. I tu je opet zena kriva jer su njeni sinovi osudjeni na to da budu puni strahova i da rastu bez ideala pravog oca. i to uz majku za koju su suvremeni muskarci "slapa svojoj zeni", majci njihove djece...

Broj postova: 17
Reg. datum: 03.07.2008
Datum unosa: Subota 05.07.2008, 19:16, Naslov:

Podrzavam metrosexualce,do odredjenih granica,zna se sta je previse i preterano.Evo bas sam jutros gledala spot Nikole Burovca i zgadilo mi se kad sam videla da decko stavlja kreon i maskaru!!!Ejjjj....to je toliko degutantno da nemam rechi.Depiliranje,farbanje.....zasto da ne,sve u korist lepote,bas kao i mi.

Blog

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Kada biste saznali da ste u drugom stanju, prva reakcija bi bila...

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: The Teacher,
Gosti: 47