Kako do zdravog života?

Autor Poruka
Broj postova: 1
Reg. datum: 04.02.2007
Datum unosa: Ponedeljak 05.02.2007, 03:18, Naslov: Kako do zdravog života?

Ovo pitanje je jedno od najtežih pitanja, obzirom na uslove života u 21. veku. Trebalo bi da bude mnogo bolje nego u 16. veku, ali nažalost naša planeta je toliko zagađena, da je svaki pojedinačan korak samo kap u moru borbe do boljeg života, ali kap po kap i napuni se čaša...

Bar na lićnom planu, ljudi ne treba da budu ravnodušni, jer ko će brinuti o našem telu i iznutra i spolja ako ne vlasnik istog, zato dajte sebi najbolje, umesto kutije cigareta kupite voćni sok (100 % pomorandža, bez šećera). Promenite stil života, ustanite rano, iskoristite dan, ja sam od onih koji i rade i studiraju, ne živim na visokoj nozi, ali mi je duh na visokom nivou, jer život treba da vam bude bajka, a ne noćna mora, napravite prvi korak, čime god da se bavite u životu, budite jaki, mislite o sebi, učinite sve za svoje zdravlje, drugi se neće setiti, budite kovač svog života!

Posaljite privatnu poruku

The Teacher je moderator na ovom forumu
The Teacher - Zenski forum
Broj postova: 386
Reg. datum: 01.12.2006
Datum unosa: Ponedeljak 05.02.2007, 21:46, Naslov:

"mislite o sebi, ucinite sve za svoje zdravlje, drugi se nece setiti..."
sasvim tacno. ovoga treba stalno da se podsecamo (a mislim da se i setimo kad nam dodje tesko i kad smo u teskoj zdravstvenoj situaciji) - uvek smo mi sami ti koji nas dovedu do toga, pa prema tome samo mi sami mozemo sebi pomoci i organizovati svoj zivot na najbolji nacin.

Broj postova: 14
Reg. datum: 04.02.2007
Datum unosa: Sreda 07.02.2007, 06:42, Naslov:

Ja cu se nasaliti, za zdravlje treba naci jednog ko sto je moj muz- 'on uvek ima kade', za razliku od mene i cesto ima terapeutsko dejstvo.

Divan - Zenski forum
Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 04.06.2007, 21:36, Naslov:

Kako do zdravog zivota?
Za pocetak izbacite sve bolesno i nezdravo iz svojih misli, pa posle iz tela.
Riba od glave smrdi-jel se tako kaze?
Osnova za zdrav zivot je prvo ocistiti svoju dusu. Mozete se hraniti najzdravije, ako ste u dusi nezdravi nece vas bolesti zaobici. Neke se bolesti radaju u glavi.
Tesko mogu objasniti,ali je istina.

Msn messenger

Blog

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Petak 08.06.2007, 04:49, Naslov:

Divan &
Citat:
Za pocetak izbacite sve bolesno i nezdravo iz svojih misli, pa posle iz tela

I usporite. Uzivajte u ovom trenutku i budite ovdje i sad.

Najjednostavniji nacin za usporavanje je naci neku aktivnost koja prkosi ubrzavanju, poput meditacije, vrtlarenja, citanja ili jednostavno promatranja ptica.
Zivot je pun problema, ali vecina tih stresova i promasaja ponovno su prozivljavanje starih povreda ili zabrinutosti zbog neizvjesne buducnosti. Zato nadjite aktivnost koja nas tjera na ravnomjerno disanje, kao sto je plivanje, setnja, trcanje... Moze imati smirujuci ucinak poput disanja dok ronite.
Unesite malo pustolovine u svoj svakodnevni zivot i ne brinite o tome koliko je sati. Usredotocite se na sadasnji trenutak i pokusajte se "izgubiti". Unesite malo pustolovine u svoj svakodnevni zivot. Osim sto je zabavno i korisno je.

DaRkDuDe - Zenski forum
Broj postova: 1042
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Petak 08.06.2007, 17:48, Naslov:

& Divan

Citat:
Kako do zdravog zivota?
Za pocetak izbacite sve bolesno i nezdravo iz svojih misli, pa posle iz tela.

Bravo. Posto sam musko biram kraci put Wink
Predlazem: Prvo izbaciti sve bolesno i nezdravo iz tela, time cemo si dokazati da zdravo mislimo, a ostalima (ako nam to znaci), da zdravo zivimo.

:-D

Blog

DaRkDuDe - Zenski forum
Broj postova: 1042
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Petak 08.06.2007, 18:01, Naslov:

@ Sanjica
Citat:
napravite prvi korak, čime god da se bavite u životu, budite jaki, mislite o sebi, učinite sve za svoje zdravlje, drugi se neće setiti, budite kovač svog života!

Da se vratim temi, mnogo je istine u tome sto si napisala Sanjica. Zdravlje nam mora biti apsolutno na prvom mestu, jer ce svaka bolest postati jako skupa. Nadam se da ce se tvojoj temi pridruziti jos koja clanica iz dijaspore.

Blog

Broj postova: 36
Reg. datum: 25.06.2007
Datum unosa: Petak 29.06.2007, 23:35, Naslov:

Kako do zdravog zivota???

Iz svog jelovnika izbaciti masnu i sltaku hranu je danas jasno svakome djetetu.Mislim da je to tema tabu.

Ja se bavim vec duze vremena o zdravoj ishrani.

Moj predlog je da se jede sto vise zitarica,kao sto su Lece,pirinac,hljeb od psenice,zoba,jecma ....
Da se jede jedna vrsta zitarice koja je nama mozda nepoznata a zove se "AMARANTH" to je jedna zitarica starih Inka,koji su ziveli i po 100 godina.Ova zitarica ima toliko kolicinu minerala,proteina,vitamina da je za oduseviti se.

Jos postoji jedna bakterija koju su otkrili Bugari a zove se: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus....ova bakterija je jako vazna za nase zdravlje ima je najvise u joguritma ali specijalnim koji se zovu YAKULT.

I jos nesto cajevi...napr: kantarion,majcina dusica,salvejov ca,zelini caj pogotovu koji je jako dobar...

I tako ima puno nekih stvari ali hajde da i od vas nesto cujem...

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Utorak 03.07.2007, 16:52, Naslov:

Evo ja recimo ne pijem, ne pusim, ne drogiram se Vrlo Ne pijem cak ni kafu, jedino nes ali ni nju ne pijem svaki dan. Mrzim masno, cini mi se da bih povratila kada bih stavila u usta ono belo gnjecavo, maa fuuuj! Ali slano i slatko je vec druga prica. Momak me opominje kako preterano solim ali sta cu kad ne mogu bez toga? Slatkise tamanim sve u 16... Takodje i junk food jedem iako znam da ne valja. Ali i pored toga imam 52kg, nikako da se ugojim Tuzna
Cajeve obozavam, bez mleka i mlecnih proizvoda ne mogu da zamislim dan. Mozda sam napravila neki balans, na jednoj strani dobre navike a na drugoj to slano i slatko.

Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1307
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Utorak 03.07.2007, 17:08, Naslov:

Eh, kad sam ovo sve pročitala, zabrinula sam se za sebe, i od sekiracije zapalila cigaretu...Osmeh
Šta ću, volim kafu, a i pušač sam. To što sam se izjasnila kao pušač prvi je korak u odvikavanju, zar ne? Osmeh Iskreno, ne volim puno o tome da razmišljam, prihvatila sam te stvari kao štetna zadovoljstva, ali ipak zadovoljstva.
Drugih većih poroka nemam, pa se tešim da ću svim ostalim dobrim, zavarati ovo zlo. Naime, moglo bi se reći da vodim računa o ishrani. Mislim da su raznovrsnost i umerenost osnova za zdravu ishranu...

Blog

Kalina - Zenski forum
Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Utorak 03.07.2007, 22:16, Naslov:

Jednom sam rekla da je preduslov za zdrav zivot da izbacimo sve bolesno iz svojih misli i tela. Posto nisam apsolvirala svoj stav pokusacu primerima koji su poznati. Sigurno ste cule bar za neke stare ljude koji su dugovecni sa minimalnim zdravstvenim problemima- jeste da se hrane veoma jednostavno neoptereceni novitetima prehrambene industrije, ali prvenstveno nemaju kome da pomisle zlo, niko im ne misli lose, ne zive u zajedljivoj, egoisticnoj i zavidljivoj sredini. Optereceni su samo osnovnim problemom koji se odnosi na njihov opstanak-hrana(vazduh i voda se podrazumevaju). Nema jurnjave za poslom, za vecom platom, stanom , kolima, stvarima koji su nam neophodni da izdrzimo tu jurnjavu. Odvojicemo pre vreme za meduljudska prepucavanja na TV, za video igre u kojima je destrukcija osnov (vise ili manje prikrivena), nego to cemo okusati da svoju energiju korisno istrosimo. Zivot sa zivotinjama i biljkama, oplemenjuje ljude, zato osecamo prijatno misticno opustanje kad god smo medu drvecem u prirodi.
Ljutnja bes nezadovoljstvo, sve to nagriza nas iznutra. Znam licno osobu koja je celog zivota nekome ljuta, zamerena i (nedostaju mi reci da opisem takvu osobu). Njena negativna energija-osecam da mi smeta, donela joj je veoma losu bolest. Njene reci su : Zasto bas meni to da se desi, sta sam skrivila? - Celog zivota nije nikome osim sebi pomislila ili rekla dobru rec. Znaci nije uvek sta smo ucinili nego i sta nismo ucinili.
Verujem u neraskidivu povezanost duhovnog sa telesnim.

Blog

Zlatna - Zenski forum
Broj postova: 27
Reg. datum: 12.09.2007
Datum unosa: Nedelja 16.09.2007, 06:23, Naslov:

Ja sam odnedavno resila da unesem korjenite promene . To znachi da pocnem da se bavim sobom umesto sto stalno bdim nad drugima. Zapustiti sebe ( duhovno i fizicki ) je jedan od najvecih zlocina . E pa pocelo je sa rekreacijom , usledio je prestanak pushenja a nastavak sledi : pocela sam da odlazim u crkvu ponekad , da se ucestalije molim i naravno postim.
Neverovatno - kako se psihofizicki osecam ! Preporucujem svakome da se poigra sa sobom . Npr . idem ulicom i ljuta sam i pusi mi se , imam cigare u torbi ali ja pocinjem da mislim na Boga i posle par trenutaka mi ni ne pada na pamet da zapalim cigaru, naprotiv vedrija sam .

Blog

Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 02:18, Naslov:

Ako se pridržavamo osnovnih postavki zdravog života uz savremenu i prirodnu medicinu na dobrom smo putu da produžimo svoj život i živimo mnogo duže nego naši preci. naučnici predvidjaju da će ljudski vek biti produžen do oko 200 godina u najskorijoj budućnosti.Za najstarijeg stanovnika Zemlje se do sad smatra 122-godišnja Francuskinja Žana-Luiza Kalma, koja je umrla 1997. godine.

Prema podacima UN, prosečna dužina ljudskog života je poslednjih 55 godina uvećana za 18 godina i dostigla 66. Uz održavanje ovakve dinamike, ljudi će živeti u proseku po 220 godina do 2050- ako je verovati naučnicima!

Blog

Divan - Zenski forum
Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 15:40, Naslov:

Ako nas ne unisti pre toga selfdestruction, pozivecemo se, blago nama....
Vrlo

Msn messenger

Blog

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Kada biste saznali da ste u drugom stanju, prva reakcija bi bila...

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Serafina, Luna,
Gosti: 51