Musko/zenska kontracepcija

Autor Poruka
Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 21:11, Naslov: Musko/zenska kontracepcija

Kad govorimo o kontracepciji, muskarci i zene nismo jednakopravni. Spisak mogucnosti kod zena je mnogo duzi.Uz bezbroj sredstava za zene, muskarci imaju samo dvije mogucnosti: kondom i vazektomiju. Posto kondomi nisu najsigurnije sredstvo, a vazektomija je konacna, muskarci koji zele osnovati porodicu i zene, koje zele da bi njihov partner sudjelovao kod brige o zastiti, sanjaju o tableti za muskarce.
I ta ce se pojaviti za par godina. Za sada su se testiranja te muske zastite iskazala kao vrlo ucinkovo srestvo.
Da li su vasi partneri spremni sudjelovati u zastiti ili je to iskljucivo zenska "briga". Kakva su vasa razmisljanja o tome...

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 21:21, Naslov:

Pa Tara, moj partner je uvek spreman da ucestvuje u zasititi-Osmeh, ali posto zelimo jednu slatku bebicu, zastitna sredstva su za sada stavljena ad akta-Osmeh.

Msn messenger

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 21:50, Naslov:

Mislim da svako treba da vodi racuna o sebi.
Na pocetku je najbolje koristiti kondom, dok se partneri ne upoznaju bolje, jer on stiti ne samo od trudnoce nego i od polnih bolesti. Kasnije kada se uvere da niko od njih nema "nesto" mogu da predju na pilule, spiralu ili nesto drugo.

Kalina - Zenski forum
Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 22:07, Naslov:

E kad bi se to usavrsilo, mislim na musku kontracepciju, ja bi na miru zivela.

Blog

Broj postova: 13
Reg. datum: 02.09.2007
Datum unosa: Nedelja 02.09.2007, 03:54, Naslov:

i ja bih musku efektniju kontracep. kondom ne volimo ali necemo bebu pa se zlopatim...

Blog

Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Nedelja 02.09.2007, 04:39, Naslov:

Na pismenom ispitu iz zdavstvenog vaspitanja smo morali da nabrojimo vise vrsti kontracepcije(musko-zenske).
Da me ubijes, nisam mogla da se setim poslednje.Mrtva hladna sam na crtu ispisala APSTINENCIJA.
Profa mi uvazio odgovor!!!......uz smeh....

Blog

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Subota 13.10.2007, 20:22, Naslov:

Apstinencija je jos uvijek najbolja kontracepcija, samo ima i druge nedostatke Osmeh

Ipak je bolje da postoji toliko drugih nacina zastite, a u sklopu toga i Svjetski dan kontracepcije, koji zeli upozoriti javnost na jos uvijek zastrasujuce rezultate, koji pokazuju da u svijetu od 28 milijona trudnoca godisnje, cak 49 posto zavrsi abortusom.
Ovogodisnje geslo dana kontracepcije bilo je: "Zivot. Zivi svoj, prije nego ostvaris novi."
Utvrdjeno je da je najveca tragedija u tome sto mladi jos uvijek najvise informacija o sigurnom seksu dobivaju iz medija. Razloga za to ima vise ali jedan od najvaznijih je taj, da se roditelji te djece jos uvijek boje cinjenice da je njihovo dijete veliko i spremno za spolnu aktivnost.
Da li je i kod nas takav slucaj ili se ipak nesto mijenja. Upravo razmisljam da i ja spadam u tu grupu djece koja je spoznaje o sexu i zastiti nasla u medijima ili pokupila od iskusnijih prijateljica Osmeh Kakva su vasa iskustva na tu temu. Da li ste ucitelj ili ucenik Osmeh

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 25