Pa eto, Italijani kazu da se je prije dok su imali liru zivelo bolje, Nemci sire autobanove i imaju zbog toga velike zastoje, zive nesto losije nego prije jer im novac ide u nekadasnji DDR, ali radisni kako jesu nema straha. Belgijanci su komotni i izazovni, narocito mladi. Vole sesti pored klupe na tla, a u modi su im duboke cizmice i nose ih doslovce na sve. Francuzi, kao uvek, jos znaju za dobru hranu, Cesi se bore sa kapitalizmom na svoj nacin (pogled na granici je strava), u Znojmu su napravili neki Gardaland, Slovaki imaju problem sa porastom prostitucije, a inace su napravili jako lep auto put od Bratislave pa do Trencina (zapravo malo dalje), do Cast Dobra. Austrijanci su kicasti i vec zimsko raspolozeni, nista posebno, jedino me je nesto iznenadio njihov autopark, bogami vole voziti dobre aute. Najbolje zive Holandjani, jako su slobodni i opusteni, stvarno - i po ponasanju i po tome sto sam vidio, ne fali im nista. Bogata zemlja, ma da ih tu i tamo zalije voda. Sada grade ogromne komplekse stanovanjskih kuca, a to su zapravo pontonske kuce, koje ce se dizati zajedno sa nivojem vode, koja je skoro svuda vise. Evo ti jedne slicice iz Holandije. Pogledaj gde je put, a dobro se vidi gde plovi brod.
Inace ovo sto sam od septembra do sada vidio, citava stara k. Evropa je postala jedna velika trgovina. Ogromno tvornica su (i to u svim drzavama) preselili na Daleki Istok jer je tamo jeftina radna snaga, a kod sebe su zadrzali skladista iz kojih se vrsi trgovina iz jedne u drugu zemlju. Ako si se vozala po autobanu, nije vise kao nekada, sada je to jedna sama velika kolona teretnjaka.
Eto, to bi bilo sve, baladi, a ako te nesto konkretno zanima samo pitaj