GAY PRIDE

Autor Poruka
Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Utorak 31.07.2007, 20:20, Naslov: GAY PRIDE

Vidim da se zakuvalo malo na baladinoj temi pa me potakla da otvorim ovu temu. Na njenoj se prica o gej turizmu a ovde o samim akterima Bljak

Elem.. gej populacija... Toliko osporavana i komentarisana. Svako ima pravo na svoje misljenje ali ono sto mene licno nervira kada si gejevi u pitanju jesu stereotipi i predrasude vezane za njih.

Predrasuda prva : Gejevi su vazda ulickani, namazani, nasminkani, u markiranoj odeci. To uopste nije tacno! Ja znam jednog koji uopste ne skriva svoje homo sklonosti a pritom ima 150kg, uvek neobrijan, nesredjen, zapusten.. pre neki dan ga vidim u busu a on u prasnjavim sandalama i prljavim noktima na nogama Zlocica

Predrasuda druga : Pogled na 2 muskarca izaziva gadjenje i muku u stomaku, ali zato pogled na 2 devojke izaziva curenje vode iz usta! Po cemu?! Homo je homo! Zasto su 2 devojke prihvatljivije? Ovo je stereotip koji su izmislili muskarci!

Predrasuda treca : Homo u Americi i Holandiji je ok (gej je okej) ali se u Srbiji kaznjava kamenovanjem do smrti Sokirana Isto kao u prethodnoj predrasudi - homo je homo, ma gde ziveo! I oni koji ih tuku su face, muskarcine... po meni ipak latentni gejevi ;-)

Posaljite privatnu poruku

Novi Beograd
Broj postova: 426
Reg. datum: 29.05.2007
Datum unosa: Utorak 31.07.2007, 20:29, Naslov:

Da se ne bismo wooni posvađali, na ovoj temi, ja ću samo reći, da u Srbiji je sve dozvoljeno.
I da budeš peder.
I da pljuješ Vladu
I da te ministri kradu.
I da ubiješ devetoro, a da sudija još ne donese odluku da li će da pravi istragu.
I da radiš šta ti padne na pamet.
Jer, ako se pobuniš, gušimo prava građana.
Imaju Više prava nego u mnogim zemljama EU.
Što se mene tiče, neka rade šta hoće, samo da mi se ne približavaju.
Nađi mi gde se naši ksenofobi razlikuju od drugih i ja ću povući sve što sam rekao.

Msn messenger

Blog

DaRkDuDe - Zenski forum
Broj postova: 1042
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Utorak 31.07.2007, 20:50, Naslov:

Hehehehehehe,

ma nek idu.... u Dubai Wink Hehehehehe, sada ce baladi opet dobiti temperaturu Wink

Dobra tema wooneetza Osmeh

Blog

Kalina - Zenski forum
Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Utorak 31.07.2007, 20:54, Naslov:

Svaki covek je od rodenja Bisexual, samo sto,tokom odrastaja, sto vaspitanje, okolina, tradicija i i i i puno faktora utice na to da se veci procenat usmeri hetero-seksuanom, a odredjeni procenat ostane bi ili homo.
-Ovo je trebalo biti citat, samo nisam nasla originalni clanak-verovatno sam ga obrisala.
Te predrasude-stereotipi, da su homo nalickani, samo pokusava da potencira njihovu feminiziranost, ili zenu u njemu? Mada u kod homoseksualaca, postoje t.z. muski i zenski. Sad da ne objasnjavam sta to znaci-bilo bi glupo, mislim da je jasno.
Jos jedna predrasuda, malo grublja zenska osoba sa muskim manirima, proglasava se pod default za lezbejku.
Nemojte se ljutiti, ali toliko se dize guzve oko homoseksualaca sto mi to vec nije normalno. Smatram da previse publiciteta, zahvata tema o homoseksualcima uopste svuda u svetu. Bore se za svoja prava, koja prava? Zasto uopste sexsualna opredelenja postavljati kao imperativ? Na poslu se moraju postovati pravila ponasanja, oblacenja, profesionalizam, a sexsualno opredelenje je nesto intimno -nesto sto bi trebalo ostati izmedju 4 zida nasih domova. Sta mene interesuje dali kolega spava sa zenskom ili muskim-sve dok je na poslu posvecen radnik, na ulici uzoran gradanin-drugo me ne interesuje. Ili ja tako malo znam o njihovim navikama, pa mozda i gresim. I za sklapanje braka nemam neki stav, jedino za usvajanje dece, pomalo sam konzervativna, ali dokazuje se da su neki ocevi bolje majke, pa i to moje protivljenje pada u vodu. Sve je ostalo stvar izbora/ukusa.
Mene iskreno nerviraju te Gej perade, gde ucesnici skacu, masu, krevelje se, i eksponira kao da su u Cirkusu. Mislim da tako vise prouzrokuju negativne, nego pozitivne reakcije. Sta je to demonstracija slobode?

Blog

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Utorak 31.07.2007, 22:09, Naslov:

Kalina
Citat:
Jos jedna predrasuda, malo grublja zenska osoba sa muskim manirima, proglasava se pod default za lezbejku.

E da, dobro si primetila. I to me isto nervira! Cim je neka devojka krupnije gradje, kratke kose, ostrijih crta lica, odmah je lezbejka!

LENA - Zenski forum
Broj postova: 91
Reg. datum: 03.05.2007
Datum unosa: Cetvrtak 09.08.2007, 09:08, Naslov:

Ja sam protiv homosexualnih veza i smatram da imam pravo na svoje misljenje.Jednostavno to je protiv Bozijih i prirodnih zakona.I smeta mi sto uskoro niko nece smeti da kaze da mu homosexualci smetaju.Naravno da ne bih nikoga kamenovala ili prebila ali protiv tih gluposti jesam.

Poluprazan Bazen - Zenski forum
Broj postova: 25
Reg. datum: 08.07.2007
Datum unosa: Nedelja 12.08.2007, 20:55, Naslov:

Citat:
Vidim da se zakuvalo malo na baladinoj temi pa me potakla da otvorim ovu temu. Na njenoj se prica o gej turizmu a ovde o samim akterima Bljak

Elem.. gej populacija... Toliko osporavana i komentarisana. Svako ima pravo na svoje misljenje ali ono sto mene licno nervira kada si gejevi u pitanju jesu stereotipi i predrasude vezane za njih.

Predrasuda prva : Gejevi su vazda ulickani, namazani, nasminkani, u markiranoj odeci. To uopste nije tacno! Ja znam jednog koji uopste ne skriva svoje homo sklonosti a pritom ima 150kg, uvek neobrijan, nesredjen, zapusten.. pre neki dan ga vidim u busu a on u prasnjavim sandalama i prljavim noktima na nogama Zlocica

Predrasuda druga : Pogled na 2 muskarca izaziva gadjenje i muku u stomaku, ali zato pogled na 2 devojke izaziva curenje vode iz usta! Po cemu?! Homo je homo! Zasto su 2 devojke prihvatljivije? Ovo je stereotip koji su izmislili muskarci!

Predrasuda treca : Homo u Americi i Holandiji je ok (gej je okej) ali se u Srbiji kaznjava kamenovanjem do smrti Sokirana Isto kao u prethodnoj predrasudi - homo je homo, ma gde ziveo! I oni koji ih tuku su face, muskarcine... po meni ipak latentni gejevi Wink

1 - To se desava iz razloga sto mi mislimo da oni zele da izgledaju kao zene. Druga stvar to se desava iz razloga sto su svi ped... homoseksualci koje vidjamo po medijima takvi ulickani i isfeminizirani... Stanford i onaj njegov iz sex & city, Atila Kovac i ostali sami salju takvu sliku o sebi... Sad normalno je da ima izuzetaka...

2 - Meni licno je i jedno i drugo odvratno. Cisto iz muske perspektive govoreci nama je prihvatljivije da gledamo dve devojke kako se maze ili sta vec umesto da vidimo dva tipa dok imaju analni odnos... Devojke to ne mogu pa su zato manje odvratne od muskih homoseksualaca.... Tako jednostavno mozak funkcionise... mnogi muski smatraju da bez penetracije i nema pravog seksualnog odnosa...

3 - U Holandiji je legalizovana droga i prostitucija. Amerika truli i raspada se. Zapad jje i inace prepun kojecega bolesnog pa i homoseksualaca... Narkomanija, sekte, otudjenost, potrosacki mentalitet, ovo, ono... Zar ne bi trebali da tezimo zdravom drustvu umesto da se ugledamo na Holandiju gde je sve dozvoljeno? ako je nekom to OK isto tako i ja imam pravo na drugacije misljenje.
Yatim ovde niko nije kamenovan do smrti niti je ko ubijen zato sto je gej... To sto su tada pokusali je bio atak na zdravlje drugih ljudi. Promovisanje anomalija u razvoju coveka se mora zaustaviti. Takav skup je trebalo da spreci drzava umesto toga drzava je dozvolila da stvar u svoje ruke preuzmu sami gradjani putem gradjanske inicijative sto je rezultiralo eskalacijom nasilja.

Neka to sto rade rade u svojoj privatnosti... To je njihova stvar. Sve dok to ne pocnu da promovisu kao normalno. Niko im nikada nije ni branio da budu to sto su... Onda su oni poceli da traze neznam koja prava i suocili su se sa otporom.

Sunshine - Zenski forum
Broj postova: 541
Reg. datum: 07.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 13.08.2007, 00:13, Naslov:

Ako nije problem Poluprazan Bazen....samo da mi definišeš šta je normalno? Pleaseeee

Msn messenger

Blog

Poluprazan Bazen - Zenski forum
Broj postova: 25
Reg. datum: 08.07.2007
Datum unosa: Ponedeljak 13.08.2007, 15:26, Naslov:

Pojam jeste tezak za definisanje, ali se moze svesti na nekoliko stvari....
Normalan covek je onaj koji nema znacajnijih psihickih obolenja ili smetnji.
Jos je normalniji onaj koji pokusava da i one manje znacajne probleme otkloni samoinicijativnim odlazenjem kod psihijatra.

Broj postova: 11
Reg. datum: 26.08.2007
Datum unosa: Sreda 29.08.2007, 22:55, Naslov:

zdravo Osmeh

neko spomenu da li je normalno to. Jedan profesor(koji je i sam gej Osmeh ) je objasnio ovako kako se gleda da li je nesto normalno tj.prirodno. Ako predpostavimo da je to nesto pravilo/zakon, da li ce se poremetiti nesto u nasem svetu. U ovom slucaju, da su svi homoseksualci, naravno da bi se poremetilo dosta toga. Moze argument doci eto danas su moguce vestaceke oplodnje, tako da i dalje ne bi bio problem da se ljudi razmnozavaju. Ali ranije to i nije moglo. Znaci da su tad svi bili takvi bilo bi zeznuto Osmeh..znaci to i ne moze biti skroz normalno/prirodno...ali ne smemo da ih tretiramo kao manje vredne licnosti, ili uopste da se ponasamo kao da su neka cudovista. Ja sam primetila da su oni jako tolerantni(barem nekih par koje sam upoznala ). Verovatno zato sto i sami imaju probelma sa tim da ljudi vole da ih stave u jedan kos. To mi se kod njih dosta dopada. Koliko god da mi je i gadna pomisao, ipak sve dok ne teraju nekog na nesto to treba biti ok.
Jer na kraju krajeva ako tako postupamo lose prema njima zato sto nisu kao mi, zato sto se ne slazemo sa njihovim ponasanjem..to je u mojim ocima opasna stvar. Ko je taj ko odredjuje do koje mere covek moze da se razlikuje..nekad su bile "vestice"(a u istinu samo inteligentne zene) na meti..danas oni..sutra ovi..neko rece ne valja to da se promovise. Slozila bih se sa tim, iako ne verujem da samim tim mogu navesti nekog da tako oseca. Zivim u inostranstvu i imamo dosta homosekcualaca i svega.. ali ni na tren nisam nikad pomislila da bih mogla neku zenu voleti. To mi je nezamislivo. Jedino ako se okrenem za nekom zenskom, to je onda zato sto ima lepu torbicu, cipele i tako dalje i tako blize Osmeh
jos nesto, na tv-u je nedavno bilo, da braca i sestre imaju slican miris tela, i to je jedan od razloga zasto u normalnoj situaciji ne bi mogli jedno s drugim da spavaju, to bi ih odbijalo. Isto tako tela muskaraca imaju u mirisu nesto svojestveno, tako da u prirodi ni oni ne bi trebalo da imaju zelje za medjusobnim odnosom. Jedna predpostavka zbog ceka neki postaju homoseksualci jeste to da se previse i prerano zanimaju oko svoga tela, istrazuju itd ..i taj miris im postane normalan ..da li je sve to tacno, who knows Osmeh

pozdrav veliki

Blog

Novi Beograd
Datum unosa: Sreda 29.08.2007, 23:39, Naslov:

Ja se dok sam ziv necu sloziti sa tim, da gej populacija ima bilo gde i bilo u cemu veca prava od straight populacije.Prosto iz demokrtaskih principa i ravnopravnosti.Kao sto nikada se necu sloziti, da bilo ko bude u poslu ili zivotu diskriminisan zbog svoje seksualne sklonosti.
I nervira me kada neko kaze da smo kao narod, pozadi jer nista ne dozvoljamo.Kada me budu uverili da je Jerg Hajder demokrata, kada me budu uverili da je porast nacizma u Evropi u redu, kada mi budu rekli da je Kju Kluks Klan na mestu, onda cu reci, u redu Srbi su ksenofobi.Zalosno je kada neko zbog lose politike, sada vec pokojnika, deli etiketu narodu kao celini.Necu se sloziti da smo ksenofobi.Nismo cvecke, ali nismo nista drugaciji od razmisljanja ostatka sveta.
I jos nesto, kada mi nadjete podatak da dva homoseksualca ili dve lezbejke mogu da odgaje decu da slobodno izrazavaju i biraju svoju seksualnost, a da se na njih ne utice a prema opredeljenju kvazi roditelja, i da deca sama odluku..., ja cu sve ovo ponistiti.

Msn messenger

Blog

Novi Pazar
Broj postova: 119
Reg. datum: 07.08.2007
Datum unosa: Cetvrtak 30.08.2007, 00:00, Naslov:

Totalno sam protiv homoseksualnih veza, a narocito brakova. Moze pricati ko sta hoce, ali ni jedno dijete ne moze da se odgoji isto sa 2 oca ili 2 majke kao sto ce to biti gde ima i oca i majku. Dosta je videti da deca koja odrastaju bez oca ili bez majke cesto imaju problema u ponasanju, ili su povucena ili preteravaju.

Pre nekoliko dana sam video vest o tome da je u Rimu jedna ulica postala Gey ulica sto me zgrozilo. Kazu sada mozemo biti slobodni i raditi sta hocemo. Naime sve je pocelo tako sto je milicajac uhapsio dva momka koji su svoje intimne trenutke ispoljavali javno. Gde to idemo i sta ce se desiti sa moralom, zar dolazimo u takvo vreme da cemo reci dobro je samo kada ne vode ljubav javno.

Mislim ima li granice u tome, nekom ce da padne na pamet da kaze, zasto ja ne mogu da vodim ljubav na sred ulice kad mi se hoce. Pa mladi smo sta fali tome. Mora se povuci linija negde strah me je da pomislim kako ce se situacija razvijati u buducem vremenu.

Msn messenger

Blog

Sunshine - Zenski forum
Datum unosa: Cetvrtak 30.08.2007, 00:07, Naslov:

Citat:
ali ne smemo da ih tretiramo kao manje vredne licnosti, ili uopste da se ponasamo kao da su neka cudovista. Ja sam primetila da su oni jako tolerantni(barem nekih par koje sam upoznala ). Verovatno zato sto i sami imaju probelma sa tim da ljudi vole da ih stave u jedan kos. To mi se kod njih dosta dopada. Koliko god da mi je i gadna pomisao, ipak sve dok ne teraju nekog na nesto to treba biti ok.

Sokirana Sokirana Ko su ONI,ko smo MI? MI smo kao good guys,ONI su bad guys,ali su ipak dobri,kad mi želimo da ih vidimo takvima?

Ja sam frapirana...jesam...zar prije svega ne bi smo trebali na sve LJUDE gledati isto? Otkad sexualna orijentacija ide ispred ljudskog karaktera,ispred životnog djela...uopšteno ispred ČOVJEKA?

Možda sam ja slijepa,pa ne vidim što neki vide,pa ne mrzim gay ljude...ne kao pojedince (jer njih poznajem) nego u globalu... ne mrzim ih,čak štaviše odobravam to što žele,što ih čini sretnima neka rade...isto tako ne odobravam da kupe javne poene svojim paradama bilo gdje,u bilo kom obliku...bilo bi zanimljivo da straight ljudi počnu da prave parade i slave svoju orjentaciju...bilo bi malo gužve :|

Ja sam slobodna,svašta sam probala...probala sam i gay varijantu kada sam osjetila potrebu za tim...prošla sam i to...i nisam sebe svrstala ni u kakvu kategoriju....ni bisexualce,ni homosexualce...niti u čistu straight varijantu...samo u svoju slobodnu varijantu...u ono što sam ja...da budem sa kim ja hoću,kad ja hoću,na način na koji ja hoću...i da me NIKO,NIKADA ne posmatra kroz to,i ocjenjuje mene kao čovjeka...i kad sam prošla to,shvatila sam da nije to nikakav bauk...i da to nema neke pretjerane veze sa time da je neko muškarac ili žena...ja sam pala na osobnost...i dan danas padam na ljudske vrijednosti,osobnosti...neko me je jednom,negdje u mojoj blizini fascinirao...i desilo se što se desilo...ja ne žalim za time,ni najmanje...žaliti se može samo za onime što smo svjesno pustili da ode,da prođe...

Nikada neću ljude osuđivati niti pretjerano analizirati na osnovu njihove sexualne orijentacije,mislim da svaki čovjek zaslužuje više od toga!

Msn messenger

Blog

Novi Beograd
Datum unosa: Cetvrtak 30.08.2007, 00:15, Naslov:

Slobodno smo drustvo, neka svako radi sta zeli, ja samo ponavljam da niko nema pravo da trazi vise paznje i respekta drustava zbog toga.
Ili smo jednaki ili nismo.

Msn messenger

Blog

Novi Pazar
Datum unosa: Cetvrtak 30.08.2007, 00:26, Naslov:

Zasto mora da se pokazuje javno njihovo opredeljenje i da prave parade od toga. Ko ce kako da se ponasa u svojoj kuci to je njegova stvar, ali mi se ne svidja to sto se ovim redom njima pridaje ogromna paznja, cak ce i po parlamentima uskoro morati da ima odredjen procenat homoseksualaca. Kaze Sunshine da neko pravi od njih neke druge ljude, pa oni sami prave to od sebe i tako se predstavljaju. Licno mislim da je njihov "problem" to sto oni izgleda nisu naisli na pravu osobu suprotnog pola pa su se odlucili na sigurniju varijantu. Moguce da tu ima nekih genetskih poremecaja, ali sigurno to nije normalno. Normalno je ono sto radi vecina. Znate onu pricu o bunaru gde svako ko popije vodu iz njega postaje lud, i vremenom celo kraljevstvo je popilo tu vodu pa je jedino bio lud kralj koji je ne pije. Kralj da bi zadrzao svoju poziciju ode i popije vodu da se pridruzi masi.

Msn messenger

Blog

Sunshine - Zenski forum
Datum unosa: Cetvrtak 30.08.2007, 00:51, Naslov:

Citat:
Kaze Sunshine da neko pravi od njih neke druge ljude, pa oni sami prave to od sebe i tako se predstavljaju. Licno mislim da je njihov "problem" to sto oni izgleda nisu naisli na pravu osobu suprotnog pola pa su se odlucili na sigurniju varijantu. Moguce da tu ima nekih genetskih poremecaja, ali sigurno to nije normalno.

Place Place Place Place Place Place Place Place Place

Sigurnija varijanta? Evo recimo sada,ti si straight,naravno da si straight...je li to znači da ti možeš imati svaku djevojku,ženu koju poželiš? To je tvoja sigurna varijanta?

Ne mogu se svi gay ljudi posmatrati kroz dijapazon extremnih slučajeva koji prave cirkus po tim paradama... pa nije valjda da misliš da i svih homosexualci podržavaju te parade i budu dio njih? Sokirana

Msn messenger

Blog

Novi Pazar
Datum unosa: Cetvrtak 30.08.2007, 01:25, Naslov:

Nisam rekao da mogu imati svaku koju pozelim niti mi to treba. Jedna je dovoljna i to ona prava. Treba samo traziti negde okolo se nazali svaciji parnjak, samo treba traziti.

Msn messenger

Blog

Datum unosa: Cetvrtak 30.08.2007, 01:28, Naslov:

Citat:
]Sokirana Ko su ONI,ko smo MI? MI smo kao good guys,ONI su bad guys,ali su ipak dobri,kad mi želimo da ih vidimo takvima?

Ja sam frapirana...jesam...zar prije svega ne bi smo trebali na sve LJUDE gledati isto? Otkad sexualna orijentacija ide ispred ljudskog karaktera,ispred životnog djela...uopšteno ispred ČOVJEKA?

Možda sam ja slijepa,pa ne vidim što neki vide,pa ne mrzim gay ljude...ne kao pojedince (jer njih poznajem) nego u globalu... ne mrzim ih,

izvini, draga sunshine, ali preterujes. zasto ovako burno reagujes? rekla sam oni i mi, samo da se zna na koga mislim. Kad pricam o amerikancima i o evropljanima isto cu reci oni(amerikanci) i mi. Hoces li i to protumaciti kao da ih ne smatram ljudima ? :???: halo?? nego i ti rece za njih "ih".. ne rece "nas"..kako smem to razumeti Osmeh?

to ne smatram prirodnim..a rekla sam da neke strane na njih volim.. i u cemu je problem? ne moze sve da nam se svidja.nego kad njih ocigledno ne smemo kritikovati... sto ti onda "nas" ovde popravljas.. ?zar nismo sve individue..koje ne treba reducirati na neke sitnice Osmeh ?
to je njihova licna stvar sta oni rade u svojim krevetima.. i nasa sta mislimo..
moram li ja voleti svaku frizuru nekoga..ili smem reci da ne volim ali da je ok? stvarno ne razumem zasto si tako zaprepastena..nista nisam rekla sta i neki sami naucnici ne kazu..a to je- da nije prirodno Osmeh

no ja vas (evo sad delim sebe od drugih ljudi.. jao sta mi je) mnogo pozdravljam Osmeh

Blog

Sunshine - Zenski forum
Datum unosa: Cetvrtak 30.08.2007, 01:49, Naslov:

Lijep ti je nick :-D

Msn messenger

Blog

Datum unosa: Cetvrtak 30.08.2007, 07:23, Naslov:

skoro lep kao tvoj Osmeh

Blog

12>>

Pravilnik ponasanja na forumu

Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Kada biste saznali da ste u drugom stanju, prva reakcija bi bila...

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: dragana_40, Balerina, tini, Anchy 011,
Gosti: 34