Ipak smo mučeni narod

Autor Poruka
Broj postova: 426
Reg. datum: 29.05.2007
Datum unosa: Nedelja 05.08.2007, 06:33, Naslov: Ipak smo mučeni narod

Eto, često odem u ''Ideu'', kod bivše fabrike ''FOM''-a, na Novom Beogradu.Imaju dosta dobar izbor namirnica, ljubazni su, samo je problem ta gužva koja nastaje.Kao i svi marketi i tu imate akcijska sniženja, da bi ste privukli kupce da dođu.Bio sam u svetu, to sam video i u Londonu i Montrealu i u Moskvi, i video sam gužvu, i tuču i sve, međutim današnju tuču oko paprika, paradajza i jabuka i mlevenog mesa u životu nisam video.
Ne ide mi u glavu, nikako ta scena.Bože me prosti, ličilo mi je kao da sam video haos 1993 za mleko, hleb...
Ne, ne ide mi u glavu nikako
Ne, ne.
Ma u marketu samo, šta nam se to dešava da se bijemo oko hrane?Koje ima?

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Darstellerina je moderator na ovom forumu
Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1328
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Nedelja 05.08.2007, 18:12, Naslov:

Da, izgleda su se ti običaji otimanja za hranu duboko ukorenili u naš narod... Meni je bilo neprijatno gledati scene masovnog srljanja u Merkator kada se prvi otvarao u Beogradu, po cenu da neko izgine samo da bi "najprvi" upao u carstvo izobilja... Kada se u mom komšiluku otvarao Maxi diskont, penzioneri su napravili red od kilometra i čekali satima na ulazak. Stavili bi u korpu hleb i mleko, kao i u svakoj drugoj radnji, ali je valjda nešto drugo tu bilo važno... Biti prvi, uzeti prvi, uzeti pre drugih...
Akcijska sniženja...isto...
Stigla penzija... redovi pred bankom stvaraju se još u toku noći. I zabadava ljubazni zaposlenik banke pokušava ubediti ljude da se mogu slobodno poslužiti bankomatom, nudi uputstva i pomoć... Ne vredi... Ta patnja je stvarno izgleda prešla u običaj koji se poštuje...

Blog

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Nedelja 05.08.2007, 18:20, Naslov:

Ma oni prosto vole da se muce. Toliko je stvari koje su jednostavne i lake, ali neeee... sto kaze Darst preslo je u obicaj. I posle se zale kako im je tesko, uzas!

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Nedelja 05.08.2007, 18:47, Naslov:

Ipak je interesantno da tu guzvu u bankama i ispred trgovina stvaraju samo penzioneri. Oni jedini moraju ici prvim autobusima kad je najveca guzva do pijace ili do banke, doktora. Kao da ne mogu pricekati sat ili dva da studenti i radni ljudi dodju do svojih odredista, pa kasnije u miru obave svakodnevne obaveze. Pri tome se dogadja da se guraju za svoju stolicu u autobusu i usput ljute na nepristojnu omladinu koja im ne zeli ustupiti svoje mjesto. Ljuti su sto sofer ne dozvoljava otvoriti prozor, sto im je neko stao na nogu i sve tako.
Fenomen novih trgovina za njih isto ima svoj car. Uvijek su neke akcije na koje trgovine upozoravaju letacima, a stos je u tome sto uz te artikle iz akcije uvijek kupe i dva, tri nepotrebna proizvoda. Na kraju jadni potrose vise love nego sto su planirali i eto dodatnog problema Bljak

Sunshine - Zenski forum
Broj postova: 541
Reg. datum: 07.06.2007
Datum unosa: Nedelja 05.08.2007, 21:15, Naslov:

Meni su koliko mučne toliko i zanimljive te gužve....ono "najbolje" iz nas izađe u tim trenucima..hehe..jedan od njih desio se 26.06. tekuće godine....počele neke glasine da bi Eronet (hrvatski mobilni operater u BiH) mogao da izbaci neke free vaučere u dnevnim novinama....s kojima kupiš start paket za samo 1 KM,koji inače košta 33 KM...ali čim je skoro za DŽ to znači velike mase ljudi....i ja se dogovorim sa drugom da odemo da pogledamo to...kao...nas će čekati slobodan prolaz...prvo,nije bilo novina da se kupe....redovi za novine....onda nekako preko veze nađemo jedan kiosk....dobijemo vaučere...put grada...a vani oko 40 stepeni,u hladu...hahaha da bi zlo bilo veće,mi sjednemo i popijemo limunadu,tada je još bilo manje ljudi...u prilog dajem sliku koja je nastala prilikom ispijanja limunade

I tako...nas troje krenemo u osvajanje neosvojivog čini se,kasnije se pokazalo kao istinito... :-D ja sam se odmah uklopila sa ženama oko mene...zezala se..dok je još bilo smiješno :-D prođe sat...sat i po..mi se kao pomjerili 3-4 metra...jedan lik,ima jedno 2 m u njemu....vidi se iznad svih...nikako da uđe.....on nam je bio mjerilo koliko se pomjeramo :-D iii kad je on ušao,i dobio to čudo od paketa...ispraćen je gromoglasnim aplauzom prisutnih...:-D i tako....mislila sam da je teže doći do vrata...da je kasnije lakše...uhh..jest malo morgen :-D tek se tu nije moglo disati... bilo je tu od penzionera,djece,radnika na pauzi...građevinskih radnika... bilo je smijanja...bilo je vrijeđanja....ali uglavnom smijanja ... i tako...prvo odustala moja prijateljica....pola sata nakon nje ja...pola sata nakon mene i drug...hahaha..... na metar od vrata.....ali nedostižnog metra.... sve mi se činilo da se odmičem...cigani su bili uvezani,oni su najviše maznuli....penzići isto...izvlačili se na proširene vene i slabo srce...ja sam kontala da padnem u nesvijest...jer te nekim čudom unesu u poslovnicu Eroneta,tamo je klima...ali nisam se osjećala zlobno taj dan...pa nisam... :-D otišla sam kući umorna kao da sam kopala....ali sam bila nekako happy...kad pogledam...nismo uspjeli u naumu...ali eto...malo se družili sa sugrađanima u paklenim uslovima....hehe i tutanj kući.... mislim da bih ja uživalo u izgradnji Brčko- Banovići pruge :-D

Msn messenger

Blog

Broj postova: 426
Reg. datum: 29.05.2007
Datum unosa: Ponedeljak 06.08.2007, 02:47, Naslov:

Da, inače, vlada neki čudan prkos kada svi naši sugrađani, u pitanju, a nešto se deli jeftinije.I da im ne treba, oni će kupovati.
Još jedan fenomen je tu bitan.Naime, zovem ga fenomen ''24 sata''.To je inače, za one koji ne znaju, dnevna novina iz izdanja ''Blica'', koja je na autobuskim stajalištima u posebnim kutijama besplatno dostavljane za sve Beograđane, a ima i izdanje za Srbiju.Generalno novina je sasvim dobra i da se naplaćuje, ja bih je kupovao, međutim, ona se deli fraj.
I šta se dešava.
Pre neko jutro, zateknem Maru, penzionerku i komšiku sa 17 sprata kako skoro orgazmično hoda sa brat bratu 20 brojeva novine.
Pitam je ja:''Pa dobro, komšinice, šta će Vam toliki brojevi?''
''E komšija, jedan da pročitam, a ostali mi trebaju da perem prozore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!''
Sunce ti jebem kalajisano, pa da je ubije čovek na mestu!
Plus XY njenih ''istomišljenika'' koji haraju u potrazi za džabalukom.
Druga stvar u onoj istoj ''Idei'' o kojoj sam pričao, to su one kese tregerice što u sebi imaju plastike dovoljno da se ponese dva pakovanja recikliranih čačkalica.
E te iste kese je moj rođeni otac jutros doneo sa sobom, kao da ćemo da vršimo seobu.
I kada sam ga pitao zašto, on mi je dao odgovor, da su na kasi besplatne!!!
Zemljo, otvori se i progutaj me, molim te.
To smo mi!
To je naš mentalitet.
Da, da.

Msn messenger

Blog

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet