Ja cu se nadovezati na tamariskinu recenicu, kako je dete srecno razvedenih roditelja koji su se civilizovano razveli. Malo sam razmisljala o ovome, koliko je to moguce u vecini brakova.
mozda je moguce kod ljudi koji su usli u brak sa jednako velikim koferom i koji nisu bili na bilo koji nacin zavisni jedan od drugog. Ljudi koji nisu izgubili razvodom nista.
Medutim, u situaciji gde jedan pruza vise( a uvek ce jedan misliti da je pruzao vise), a drugi manje(ljubavi, novca, vreme ili bilo sta), uvek je razvod takvog braka nocna mora. Uvek izadu na povrsinu, prljav ves i kojekakve nebitne sitnice, pa svadje oko podele imovine i starateljstvo za decu. Sve je to traumaticno. A sujeta je ta sto ne dozvoljava civilizovan razvod.
I sto ste se sve uhvatile za fizicko maltretiranje u braku kao razlog za razvod. Sta ako se medusobna ljubav istrosi, sta ako se supruznik vise ne gleda istim pogledom, sta ako se potencira problem koji je ranije smatran da se moze prevazici ili da cese vremenom resiti ili sl?
Ajde da vas vidim sad, kako razmisljate o razvodu, kad nemate neoprostiv razlog za to ?
-----------------------------
Inace to sa sedmicom nije lose, verovatno proizlazi iz neke statistike, da se kuca kuci za tih sedam godina, podizu se deca do fizicke samostalnosti-polazka u skolu, u tim ce godinama i veciti student(supruznik) zavrsiti fakultet i naci posao.
14 godina bi verovatno bio period kad stari roditelji pocnu oboljevati i kad se javljaju i pubertetski problemi kod dece, pa se pojave i emotivne krize.
Ko ce ga znati, a ja bila uverena da je sedmica srecan broj-kako kome