Nevaspitani psi

Autor Poruka
Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Utorak 21.08.2007, 19:23, Naslov: Nevaspitani psi

U jednoj od tema na ovom forumu raspravljali smo o napadima psa na djecu i neduzne setace. Posto tih slucajeva ima sve vise, a posljedice mogu biti katastrofalne, izdvajam par:

Lani su dva psa - u Nizozemskoj i u Hrvatskoj - do smrti izgrizla dva djeteta.
U Americi je vlasnicu ubio njen kucni ljubimac. U Ljubljani su cetiri bulmastifa napala mladica, a kasnije i instruktoricu koja ih je htjela preodgojiti. Ovih dana je u Engleskoj, na dvoristu lokala, terier napao i tesko ranio djevojcicu.

Veterinari i kinolozi tvrde da nema opasnih psa, vec su vlasnici ti koji moraju znati ukrotiti svoje kucne ljubimce. Svaki pas moze biti opasan ako nije pravilno odgojen i socijaliziran, ako njegov vlasnik nema odgovornog odnosa do drugih ljudi.
Zbog toga vlasnik agresivnog psa, mora imati na umu da je takav pas na javnim mjestima opasan. Mora ga drzati na uzici i staviti mu brnjicu.
Upravo zbog takvih neodgovornih vlasnika priprema se nov zakon (u Slo.) kojim ce vlasnik psa morati obezbjediti fizicku sigurnost tako da je pas na uzici. Osobe koje se nece pridrzavati tog zakona biti ce kaznjene novcanom kaznom od 2.400 do 84.000 Eura. Isto tako biti ce kaznjeni vlasnici koji miliciju ne obavjeste o eventualnom napadu svog psa na covijeka ili drugu zivotinju.

Da li ste i vi vlasnik psa ili jos jedan od setaca koji nijemo gleda kako pas vodi svog vlasnika u setnju ?

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Sreda 22.08.2007, 02:21, Naslov:

Moj pas je veoma umiljat ali i cudljiv prema drugim psima. Ima oprtace a i korpu sam mu nabavila. Ogrlicu jednostavno svuce sa vrata, pa su oprtaci resenje!
U setniji je veoma znatizeljan, pa mi se cini da on vodi mene jer zeli sve da onjusi. Dovoljan je jedan "cim" i on shvati da to ne sme da radi.
Nikad nije napao nikog, ali ne zelim ni da rizikujem da se to mozda nekad i desi-tu je korpa za njusku!
Ipak je on genetski veoma blizak vuku!
Imamo male mace i nikad ih nije povredio! Dovoljno mu je reci da su one nase i da ne sme da ih dira!
To je i deo dobrog vaspitanja; iako, priznajem, da smo ga i poprilicno razmazili!
Osudjujem vlasnike koji drze psa dok je stene, malo i slatko, zatim ga izbace na ulicu! Onaj ko ne voli zivotinje ne moze biti ni dobar covek!
Ti psi, lutalice, gladni i napusteni-nisu krivi sto su na ulici. Oni predstavljaju potencijalnu opasnost, ali ih ne treba nehumano uklanjati vec napraviti prihvatilista za njih! Uvek me razalosti kad vidim napustenog psa!

ZABRANILA BIH DRZANJE PASA ZA BORBU !! Mislim da to nije u prirodi tih pasa vec sve zavisi od ljudi koji ih tako dresiraju i zaradjuju na njima.
Uvek su me iritirale borbe petlova, pasa, a nisem pristalica ni korida!
Sve je to covek izmislio nakon pada ropstva i nestanka gladijatora! Covek je surovo bice koje voli da gleda krv, borbu i tudju patnju! Grozno!
I onda nije ni cudo kad takav pas napadne neko dete. I tek onda se probudi savest...
Sto vise poznajem ljude-sve vise volim zivotinje!

Blog

Datum unosa: Sreda 22.08.2007, 02:23, Naslov:

Ovo je nas pas:

Blog

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Sreda 22.08.2007, 22:10, Naslov:

Citat:
maculi Ti psi, lutalice, gladni i napusteni-nisu krivi sto su na ulici. Oni predstavljaju potencijalnu opasnost, ali ih ne treba nehumano uklanjati vec napraviti prihvatilista za njih! Uvek me razalosti kad vidim napustenog psa!

Naisla sam na par korisnih savjeta koji ce nam pomoci kod susreta sa sumnjivim psom:
Ne gledajte ga neposredno u oci, ruke drzite uz tijelo ili ih prekrizite na prsima, ne vicite, ne skacite i nemojte bjezati. Ako se sretnete sa agresivnim psom najbolje je da stanete i postavite bocno u smjeru psa. Svaki socijaliziran pas osjetit ce vasu neagresivnost i otici.
Uvijek hodajte malo dalje od ograde kuce za koju znate da drzi psa. Ne odazivajte se na njegovo lajanje.

Datum unosa: Cetvrtak 23.08.2007, 03:49, Naslov:

Pre dosta godina, vracajuci se kasno uvece iz grada dozivela sam da me napadnu psi lutalice.
Drustvo se razislo i ja sam morala sama da predjem oko 200 metara do svog stana.Ulica je bila osvetljena odlicno i nikad se nisam plasila.
Odjednom sam primetila copor pasa lutalica.U pocetku su samo hodali pored mene.
Nisam se uplasila jer volim zivotinje i znala sam da samo moram i dalje hodati mirno.Pas oseca ljudski strah i tada on oseca i svoju nadmoc.To je hijerarhija copora gde se zna ko je prvi
Uplasen covek je odmah na dnu hijerarhije i pas cesto svoj osecaj dominacije overava ugrizom!
Cak sam se nasmesila i umiljato im rekla "kuc-kuc".Neki su mi mahali repom.I dalje su me pratili i meni je cak bilo i smesno kako 12-15 pasa hoda za mnom.
Bila je zima i imala sam dugu jaknu.Odjednom se par njih uhvatilo zubima za krajeve moje jakne.Poceli su vuci sve jace i jace.Vise nisam mogla da hodam.Vrata stana su bila na samo par koraka od mene.
Razmisljala sam da li da skinem jaknu i otrcim ili sta drugo.Tada sam primetila jednog velikog koji se spremao za skok i rezao.
Ostali su i dalje razdragano mahali repom i drzali me.
U momentu sam se sagla i dohvatila kamen koji je bio kraj moje noge i strasno popvikala iz sveg grla:"Mars"!!!

Za divno cudo-svi su se razbezali!!Cini mi se da sam se postavila iznad njih i to me je spaslo-iako je to u suprotnostima sa svim savetima.

Tek kad sam usla u stan osetila sam kako sva drhtim...

Ipak ,i posle tog iskustva ,tvdim da mi je zao napustenih pasa!!

Blog

1

Pravilnik ponasanja na forumu

Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Koliko se promenio Vas izgled u braku?

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: @mina@, malabg,
Gosti: 75