Imam ogledala u kući. I volim da su velika. Sad sam baš, u nekoj priči, čula da ne valja kada su ogledalo i prozor jedan naspram drugog, pa sam se dala u brigu. Kod mene je u spavaćoj sobi baš tako, pa se bojim da mi zato snovi možda ne izleću kroz prozor...
Pravo da ti kažem, Kalina, ne pamtim kad sam se pred nekim poslednji put zadržala sa te, psihološke strane. Mada imala sam običaj da se tako proanaliziram ranije u mladosti.
Sećam se scena kada je moja mama padala u nesvest dok smo se moja sestra i ja spremale za izlaske. Jedno presvlačenje za drugim, sve dok se ogledalu jedva moglo prići od odeće, cipela, i nas dok se istovremeno pokušavamo našminkati...

I smešno mi je kad se setim kako sam jednu od svojih prvih cigareta popušila pred ogledalom, e da bih uvežbala kako da što elegantnije puštam dimiće...
Reč je o ogledalima, ali volela bih da izdvojim ogledanje samo. Naime, uvek sam volela da se pomalo i diskretno ogledam u izlozima. I od svih ogledala na svetu, ipak mi je najdraži izlog jedne banke...
A, da, volim još i mala ogledalca za torbicu, imam ih ponekad i više odjednom, mada čak ne mogu da se setim kad sam ih poslednji put koristila. Neki trip izgleda...