frka, strah, panika...

Autor Poruka
Darstellerina je moderator na ovom forumu
Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1328
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Sreda 03.10.2007, 07:43, Naslov: Frka, strah, panika...

BU! Sokirana

Čega se bojimo, od čega zaziremo...?

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Sreda 03.10.2007, 18:35, Naslov:

Pa...kao vecina ljudi bojim se teskih, neizlecivih bolesti, samo sto se time ne opterecujem. Nazvala bih to univerzalnim strahom...
Ranije sam, inace, imala neke strahove koje sam uspela da savladam.

Msn messenger

Kalina - Zenski forum
Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Sreda 03.10.2007, 18:58, Naslov:

Neuspeha,
i jos mnogo toga, a od realnih fobija, mrzim glodare, zmije, ne podnosim mrave u kuci, bubasvabe i lebarke, komarce, buve i krleze.

Blog

hana1 - Zenski forum
Broj postova: 83
Reg. datum: 26.09.2007
Datum unosa: Sreda 03.10.2007, 22:31, Naslov:

najvise bolesti.zli ljudi...

Blog

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Petak 05.10.2007, 04:14, Naslov:

Cini mi se da u danasnje vrijeme svi imamo neke strahove, a pri tome uopce ne moramo biti neke labilne osobe. Tempo zivota kojim zivimo svakodnevno donosi neke trzavice, strahove, a nekad i paniku. Mene je strah brze voznje, bojim se ove ludnice na cestama, ljudi koji za upravljacem u ruci dokazuju svoju "suverenost", a cesto i boju svog karaktera. Bojim se svih tih promjena koje nam zivot svakodnevno namece i gdje postenje i sve one vrijednosti koje su nam ucjepljene, vise ne vrijede. Bojim se i cudi prirode koja nam u zadnje vrijeme pokazuje svoju moc protiv koje smo nemocni. Izgleda da je i vrijeme palo na glavu Heheheh

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Petak 05.10.2007, 07:17, Naslov:

Najvise se bojim onoga sto mi se vec jednom desilo jer ako se desi opet... Tuzna

A bojim se i zaba!

Darstellerina je moderator na ovom forumu
Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1328
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Petak 05.10.2007, 07:42, Naslov:

Izgleda da strahovi rukovode našim životima i više nego što smo toga svesni, ili želimo priznati. Bilo da je u pitanju fizička ili psihička bezbednost.
Često se za nešto odlučujemo samo zato što da bi izbegli suočavanje sa strahom. To ide od relativno bezazlenih stvari, npr. moja poznanica izbegava odlazak u prirodu jer se strahovito plaši insekata, ali nekad su u pitanju i mnogo krupnije stvari, moglo bi se to nazvati i strahom od života, od življenja po svojoj volji, odvajanja od roditelja ili mesta rođenja, prihvatanja partnera kao nezamenljivog ma kakav da je, strah od bilo kakve samostalnosti, izbora zanimanja koji bi nosio bilo kakav rizik...
E sad, ma kako to sad zvučalo, to i nije tako loše, jer strahovi nas uče odgovornosti, zauzdavaju nas da ne srljamo, da ne idemo glavom kroz zid.
Bilo bi super kada bi svaka naša odluka ili životni izbor bila proizvod upravo takvog promišljanja, gde bi se strahovi i hrabrost udružili u u jednu razumnu tvorevinu...
Kao klinka sam imala tremu pred javne nastupe, ali samo zato što nisam bila sigurna da li dobro izgledam. Pa sam, dok sam recitovala ili pričala nešto pred grupom, usput više pažnje polagala na to kako mi stoji suknjica, da li su mi kikice zategnute, da mi se nije slučajno odvezala kakva pertla..Osmeh Posle sam se pozabavila ovim svojim strahom dotle dok mi to nije postalo i zanimanje. Osmeh
Godine bavljenja nelagodom od nastupa dovele su me do sledećeg. Strah je najbolji drug, jer on motiviše, on nas tera da se posvetimo onome što radimo, da budemo analitični, da istražujemo, a ta unutrašnja borba ima za proizvod energiju. Tek ta energija bića koje se bori sa slabostima je ono što pleni. Kada se tome doda znanje i iskustvo, rezultat može biti dobar. Ni sad mi nije svejedno ni kako izgledam, ni šta radim pred ljudima, ali i ne želim da prestanem da se tako osećam. Vrlo svesno negujem taj strah i tu primarnu stidljivost kao sredstva koja mi pomažu.
Volim taj proces kojim se uvek iznova stiže do hrabrosti.

Blog

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 14