Da li ste klasicna domacica ?

Autor Poruka
Tara je moderator na ovom forumu
Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Sreda 10.10.2007, 17:22, Naslov: Da li ste klasicna domacica ?

Uvijek me nasmije kad vidim svoju susjedu, koja dok kuha nosi pregacu, a rucak je tocno u podne. Ja tek tada idem po kruh.
Da li ste vi klasicna domacica ili vam je i kuhanje dio posla kojeg obavite bez bilo kakvih "klasicnih" rituala. Da li pisete jelovnik, dogovarate se sa ostalim clanova porodice ili napravite neki mastoviti obrok, kad vam naidje inspiracija.

Posaljite privatnu poruku

Divan - Zenski forum
Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Sreda 10.10.2007, 17:42, Naslov:

Pregacu ne nosim, ali se obavezno isprskam.
Jelovnik nam zavisi od sezonskih namirnica-uglavnom se i prigovara,kad je vreme za boraniju ili tikvice. Uglavnom su kuvana ili zapecena jela u pecnici, vrlo retko spremam przena jela ili rostilj.
Rucak sam ranije pocinjala da spremam u 13:00, da bi u 15:30 kad se okupimo, rucali tek pripremljeno jelo. Kako radim, a i radno vreme mi je sasavo, ritual oko rucka obavim za vikend.

Msn messenger

Blog

ciwil - Zenski forum
Broj postova: 63
Reg. datum: 10.09.2007
Datum unosa: Sreda 10.10.2007, 17:57, Naslov:

Kecelju ne nosim ali sam je stavila neki dan i deca su me zbunjeno gledala... u fazonu: sta ce ti to?
Trudim se da kuvam SVAKI dan, nekako mi je to ostalo od moje mame. Nedeljom je rucak tacno u 13,00 i tada smo svi za stolom. Preko nedelje se organizujemo kako mozemo.
Volim kad smo svi zajedno bar u tu nedelju jer to porodicno okupljanje je, bar meni, super.

Blog

The Teacher je moderator na ovom forumu
The Teacher - Zenski forum
Broj postova: 358
Reg. datum: 01.12.2006
Datum unosa: Sreda 10.10.2007, 18:07, Naslov:

Klasicna domacica...pa ne nosim ni ja kecelju, a rucak je oko 3-pola 4 kad ne radim u to vreme. Kad radim u to vreme, spremim ranije rucak, a rucamo kad se vratim s posla ili posebno. Posto smo za sad samo muz i ja clanovi nase porodice, uglavnom se dogovaramo oko rucka, mada volim ponekad da iznenadim Osmeh

Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Sreda 10.10.2007, 19:06, Naslov:

Tara, ne znam bas sta mislis pod tim "klasicna domacica" ali sa ili bez kecelje, nisam klasicna domacica Osmeh. Nemam vremena da kuvam svaki dan a i kad kuvam to je nesto sto se sprema na brzinu. Kad smo vec kod toga, moj dragi ima jednu devizu: zasto bi neko spremao jelo pet, sest sati, ako cu ja da ga pojedem za dvadesetak minuta Osmeh

Msn messenger

neda - Zenski forum
Broj postova: 12
Reg. datum: 13.01.2007
Datum unosa: Sreda 10.10.2007, 19:34, Naslov:

da li klasičnost jedne domaćice odredjuje samo kuvanje i kecelja?
Sebe smatram vrlo klasičnom, kuvam, perem peglam (ako baš moram), blogujem, chatujem, ali kecelju ne nosim.A i ručam skoro svaki dan, sem ako nije drugačije, što naravno važi i za ostale ukućane! :cool:

Blog

Tara je moderator na ovom forumu
Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Sreda 10.10.2007, 19:42, Naslov:

Pa, pod pojmom klasicna domacica mislila sam na zene koje i u kuhinji imaju strogi red, od toga kad mora rucak biti na stolu, pa do nacina priprema obroka. Da li je to kompletan obrok, sve od juhe do deserta ili je to neki samostalni obrok. Posto smo skoro sve zaposlene nemamo puno vremena za kuhanje. Ja vec na odlasku sa posla polako smisljam sta cu usput kupiti i taj dan kuhati. Obicno ne kuham kompletan rucak jer za njega nemam ni vremena, a cesto ni volje. I taj obrok vise nije ni rucak, vec bi se mu prije moglo reci vecera. Ljeti je to neko jelo na brzinu ili salata koja uz kalorijsku vrijednost ima i osvjezavajuci karakter.
A da li kod sastavljanja obroka pazite na broj kalorija ?

Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Cetvrtak 11.10.2007, 01:09, Naslov:

Mi smo vrlo fleksibilna porodica -obroci nisu strogo odredjeni po satnici a često ni ne uspevamo da ručamo zajedno jer je uvek neko od nas četvoro ilina poslu ili u školi, na treningu...Ali svakog dana za ručak mora biti supa ili neka čorbica plus glavno jelo .Uvek ima puno povrća i voća, kolača na bazi voća i krema-za najmladju kćerku !Čini mi se da se najviše bavim spemanjem hrane a u spremanju kuće i dvorišta rade svi ukućani.Mrzim peglanje jer je dosadno pa često oprano lepo složim a peglam pre oblačenja.Ionako se sve pogužva u prebukiranim ormarima.Teško se odlučujem da bacim stvari koje se slabo nose jer po nekad nešto od toga prekrojim i sašijem novo od odeće koja mi je dosadila.Kad gledam moju svekrvu i moju mamu-mislim da i nisam baš klasična domaćica! One su u tome savršene!

Blog

DaRkDuDe - Zenski forum
Broj postova: 1042
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 11.10.2007, 02:38, Naslov:

Nisam bash klasican ali sam sigurno praktican Bljak

Blog

1
Zenski svet
Korisnicko ime: