NEUHRANJENOST

Autor Poruka
LENA - Zenski forum
Broj postova: 91
Reg. datum: 03.05.2007
Datum unosa: Cetvrtak 11.10.2007, 16:08, Naslov: NEUHRANJENOST

Tema gojaznosti me podstakla da pokrenem i ovu temu,jer mislim da treba da obratimo paznju i na jednu i na drugu bolest.Ali ovde je rec o neuhranjenosti.
Da li ste svesni te opasnosti?Manekenke izgledaju kao hodajuci kosturi i u celom svetu je pocelo da vlada pravilo Holivuda da covek ili zena nikada ne mogu biti dovoljno mrsavi i dovoljno bogati...I onda ljudi sa premnogo para umiru od gladovanja...
Da li ste svesni da se dosta mladih devojaka iscrpljuje gladju samo zarad laznih.da ne kazem pedofilskih ideala lepote koje su lansirali modni kreatori koji vole mlade decake.Uzas...Koliko dece vidim u skoli koja takodje izgledaju kao kosturi.Pojedu parce pice i to im je za ceo dan.Roditelji su preoptererceni,rade do 5,kucii su u 6 i niko ne kontrolise tu decu i samo bog zna sta ce biti sa njima za 10,15 godina,koje nove bolesti..
Tako vam kazem,moramo da kazemo nesto i o neuhranjenosti,da deca ,mladi ljudi ...ne citaju svuda da je samo ruzno biti debeo,vec da i gladovanje ima fatalne posledice,cak i smrt.

Posaljite privatnu poruku

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Nedelja 09.12.2007, 09:18, Naslov:

Oprosti Lena, tvoja tema je bila malo zanemarena, jer smo vec nesto o tom problemu pisali u temi Anoreksija. Zakljucujemo da je zapravo televizija i svi medijski pokusaji, idealne i stalne ljepote, napravili veliki pritisak na djecu i mlade djevojke. Danas kao da vise nije u modi biti malo "puniji" i stariji. Upravo sam citala da je Misel Fajfer dobila laskavo priznanje, kao zena koja najljepse stari.
Veliki utjecaj na te djevojcice imaju i majke koje su u stalnoj borbi za skidanjem kilograma i trazenjem idealne kozmetike kako bi vjecno ostale lijepe, mlade i pozeljne.
Sve su to uzorci koji polako mijenjaju svijest, a u vjecitom nedostatku vremena sve vise zivimo samo za sebe i svoje ciljeve i premalo se bavimo jedan drugim.

Broj postova: 313
Reg. datum: 30.10.2007
Datum unosa: Ponedeljak 10.12.2007, 07:38, Naslov:

Ne znam da li ste bili nekad u prilici da vidite kako se prema deci ponasaju oni iz raznih agencija za manekene. Bas imam u okolini neke koji su vodili decu na te kastinge, a neki su se i malo jace upustili u sve to. Pa to je strasno. Znate kako se obracaju devojcicama od 13-14 godina? "Pa sta si ti dosla? Otpustila si stomak ko krava. Mnoogo si ruzna i debela. Pogresila si adresu. Dodji kad prestanes da ruckas..." I sta mislite kako se ti klinci osecaju, i kakve mogu biti posledice? Pa upravo te, da je jedna mala zakazala samoinicijativno plasticnu operaciju, pa su roditelji poludeli kad su culi. Nekima to ostane usadjeno u psihu, pa se bore s kompleksima i dijetama, pa postaju anoreksicarke, a normalna su deca bili. Ne kapiram roditelje koji pustaju da im neko tako unakazi dete, i psihicki i fizicki, a svesni su da ih pustaju u horor varijante. To su sve maloletnici, a krivicu za uterivanje kompleksa u tu decu niko ne snosi...

Blog

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 23