Sajam knjiga

Autor Poruka
LENA - Zenski forum
Broj postova: 91
Reg. datum: 03.05.2007
Datum unosa: Cetvrtak 11.10.2007, 16:28, Naslov: Sajam knjiga

Evo blizi nam se sajam knjiga.Dajte predloge!One knjige koje me prodrmaju iz korena,to volim!Jel idete na sajam kniga?

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Cetvrtak 11.10.2007, 17:45, Naslov:

Obavezno, svake godine!
Još razmišljam o tome koje knjige ću ove godine da kupim od novih izdanja.Uvek kupim i neku "polovnu " knjigu koju nisam imala u svojoj biblioteci a već sam je pročitala i znam da je dobra.

Blog

ciwil - Zenski forum
Broj postova: 63
Reg. datum: 10.09.2007
Datum unosa: Cetvrtak 11.10.2007, 19:12, Naslov:

U Novom Sadu se cesto organizuju slicne manifestacije tako da se uvek mogu kupiti knjige na nekom popustu i slicno... Evo, bas sinoc sam setajuci kroz Zmaj Jovinu naisla na tezgu gde se knjige prodaju po 100 dinara komad. Bilo koja knjiga! Od Britanike, Hari Potera do recepata... Nabasala sam na Feng-shui knjige i odmah sam ih kupila jer malo znam o svemu tome a interesuje me.

Blog

Darstellerina je moderator na ovom forumu
Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1307
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Cetvrtak 11.10.2007, 19:16, Naslov:

Ove godine, 52. Međunarodni beogradski sajam knjiga održaće se od 22-28. oktobra. Nadam se da će i ovog puta Tramvaj zvani knjiga prevoziti ljubitelje knjige do Sajma. U njemu je prošle godine Biblioteka grada Beograda reklamirala svoje sadžaje.
Čujem da izlazi i četvrta knjiga iz fenomenalnog serijala za decu Egiptologija, Zmajologija i Čarobnjaštvo. To bih potražila. Preporučujem.

Blog

maslacak - Zenski forum
Broj postova: 30
Reg. datum: 19.08.2007
Datum unosa: Cetvrtak 11.10.2007, 20:13, Naslov:

Uuu jedva cekam! Da znate samo koliki mi je spisak! Osmeh

Blog

LENA - Zenski forum
Broj postova: 91
Reg. datum: 03.05.2007
Datum unosa: Utorak 16.10.2007, 01:12, Naslov:

I ja jedva cekam.Nadam se da ce Ljilja Habjanovic izdati novu knjigu...A volela bih da nadjem neko staro,dobro izdanje Mir Jam,ali onako kvalitetno i da budu sabrana dela...

Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 05:42, Naslov:

I? Da li je neko bio na Sajmu?
Ja na žalost, zbog obaveza, ove godine nisam stigla, ali sam od nekih mojih "izaslanika" dobila par naslova.
Retko propustim odlazak na Sajam knjiga, i bude mi baš žao kad je tako. Volim ja i svu onu gužvu, i haos... A najbolje je otići sam, bez kakvog vremenskog ograničenja, lutati od štanda do štanda, osetiti miris sveže štamparske boje, komentarisati knjige sa potpunim strancima koji se tu zateknu...
Ne može se taj osećaj nadomestiti ni u jednoj knjižari...

Blog

Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 05:55, Naslov:

Prvi put posle mnogo godina moja firma nije organizovala odlazak na sajam knjiga a ja nisam uspela sama da odem.Moj izaslanik je takodje odabrao za mene par knjižica iz stručne literature i nešto za dušu.Ipak-žao mi je što sam propustila taj doživljaj...

Blog

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 06:01, Naslov:

Moja drugarica je bila. Kaze da je uzasno velika guzva i da se jedva iskobeljala iz nje.
Meni je kupila knjigu koju duuuugo zelim i jako me obradovala Vrlo

Broj postova: 313
Reg. datum: 30.10.2007
Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 06:19, Naslov:

Nisam bio ove godine ni ja. A volim da odem. Kao klinac sam krao knjige i to zestoko! Osmeh

Blog

Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 06:27, Naslov:

E, i ja sam u nekim trenucima osetila taj kleptomanki poriv Osmeh
Međutim, mog drugara iz škole su i uhvatili kako krade Bibliju, pa su mu uvalili gomilu religiozne literature kako bi ga izveli na pravi put. Osmeh No, Bibliju u kožnom povezu mu ipak nisu dali...

Blog

Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 06:34, Naslov:

Ne znam, mislim da ukrasti knjigu i nije toliki greh. Evo, ja se kajem, ali ne bas iskreno, posle sam bas zavoleo neke od tih knjiga.
Kao deckic nisam toliko citao, ali je bila fora nakupiti se knjiga, mangupsanje... Posle su mi tek dobrodosle.

Blog

Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 06:43, Naslov:

Joj, i ja ponekad to poželim kad vidim knjigu koja je taaaako skupa a volela bih da je imam! Ali to ipak nisam nikad uradila...Mislim da bi knjige trebale biti besplatne i da svaka država treba da oslobodi čitaoce knjiga plaćanja. To je duhovna hrana i potreba ! Koliko bi bili pametniji , bolji , plemenitiji ...da je tako nešto moguće!

Blog

Broj postova: 119
Reg. datum: 07.08.2007
Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 06:46, Naslov:

Ove godine sam imao zelju da posetim sajam knjiga, ali nisam iz razloga sto se na taj sajam ne ide bez par stotina eura, bar za nekog koga interesuju kompjuterske knjige.

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 18:27, Naslov:

Mislis li maculi, da ce narod vise citati knjige ako su one besplatne? Ja ne mislim.
To posebno vazi za prave vrednosti. Cena knjige ne moze nadomestiti duhovnu potrebu za citanjem. Knjige i nisu toliko skupe, smo sto nam je standard mali.

Msn messenger

Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 20:53, Naslov:

Znam da nešto fali....a zato smo tako polupismeni, služimo se samo poluproširenim rečenicama , nepravilno pišemo po prodavnicama, autobusima, na televiziji...
.Čitalačku kulturu moramo negovati od najranijeg detinjstva ,a možda će našoj deci jednog dana standard biti veći ,ako nama nije! Htela sam nedavno da kupim veliko izdanje Grčke mitologije ali sam izašla kao pokisla iz knjižare, videvši da mi treba trećina plate za tu knjigu...A ne mogu sutra spremiti za ručak ni Zevsa ni Artemidu... Place

Blog

Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 21:13, Naslov:

Dobro je bar sto se na sajmu mogu naci knjige kojih nema u knjizarama.

Ima jos nesto: kod nas se dela mnogih kvalitetnih pisaca slabo prevode. Recimo nije prevdena nijedna komedija engleskog renesansnog pisca Hemfrija Chosera. Isto tako prevedena je samo jedna knjiga ovogodisnje nobelovke Doris Lesing, nije onda ni cudo sto za ne znaju nju cak mnogi ljubitelji knjiga. A sta tek reci za mnoga dela Aristotela, Prusta i ostalih. Zasto je to tako? Da li se izdavacima ne isplati da izdaju dela koja mnogi nece citati?

Msn messenger

Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 23:02, Naslov:

Malim izdavacima se sigurno ne isplati, i njih ne treba kriviti. Ali one velike izdavacke kuce, koje su nekad imale i monopol na ovim prostorima, e one bi morale upravo to da rade. Da stampaju i dela za kojima mozda nece pojuriti masa. Vazno je da jednoj naciji ta dela budu dostupna!

Blog

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 23:12, Naslov:

Ako je tiraz nizak, cijena je previsoka. To je jedina mudrost koja formira cijenu na trzistu, narocito kod knjiga i ostalog tiskanog gradiva. Postoji rjesenje u knjigama dzepnog formata. Te su prakticne i obicno povoljnijih cijena.

Datum unosa: Utorak 30.10.2007, 23:22, Naslov:

Republicki budzet mora da pokriva neprofitabilne stvari sto se tice opste kulture naroda.
Onima koji knjigu vole nije toliko vazno kako knjiga izgleda, nego sta je u njoj.

Blog

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Kada biste saznali da ste u drugom stanju, prva reakcija bi bila...

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: miss o,
Gosti: 37