Sujeta

Autor Poruka
Prilagodjena - Zenski forum
Broj postova: 13
Reg. datum: 27.08.2007
Datum unosa: Ponedeljak 22.10.2007, 02:55, Naslov: Sujeta

kako se nosite sa sopstvenom sujetom?
koliko utice na vase zivote?

ja sam recimo, izuzetno sujetna...i pocelo je da smeta meni samoj Sokirana
primetila sam da neke stvari radim ne zato sto mi pricinjavaju zadovoljstvo vec da bih sopstvenu sujetu zadovoljila!
ne znam...mozda je to nedostatak samopouzdanja (da, da...i to mi eto fali)...
recimo uvek primetim muskarca koji me izbegava...i insistiram da ta veza uspe, iako imam sa strane mnogo ponuda sa mozda boljim momcima od ovog...ali jednostavno mi nije jasno kako moze da me nece ili kako to da nije do sad pao na kolena kao i svi ostali!
pomagajte Bljak
dajte neki savet, kako se resiti ove boljke!

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Ponedeljak 22.10.2007, 07:02, Naslov:

Samodisciplinom i treningom duha.Ali veoma je teško i potreban ti je veliki trud i volja.Čak i kad misliš da si uspela sujeta ispliva kao ulje na vodi u neočekivanim situacijama.Ali ,ja misim da je kontrolisana sujeta dobra u mnogim životnim situacijama. I nisi jedina. Ja bih to nazvala "ženska sujeta".Naša sposobnost da komplikujemo same sebi jednostavnost života. Mislim da su muškarci , generalno gledano, mnogo manje sujetni iako ti mogu navesti i nekoliko suprotnih, primera iz mog životnog okruženja.A kad je muškarac sujetan- gori je od bilo koje žene!

Blog

Moderator
The Teacher - Zenski forum
Broj postova: 432
Reg. datum: 01.12.2006
Datum unosa: Ponedeljak 22.10.2007, 17:48, Naslov:

Po mom misljenju, sujeta se tesko leci, moze samo da se slomi. Da ti se dese stvari koje sruse to veliko 'ja pa ja' u tebi i nateraju te da shvatis da od sujete nemas nista. Mislim da je sujeta u bilo kom obliku i u bilo kojoj meri stetna i da ne donosi nista dobro (na duze staze).

Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1307
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Ponedeljak 22.10.2007, 19:01, Naslov:

Tanka je linija između sujete i ponosa... Nekad to i nije loše, ukoliko želimo da u nekim situacijama zadržimo lični stav, bez obzira na prepreke, ili želimo da istrajemo u svojoj individualnosti na bilo koji drugi način.
Svi smo mi pomalo egocentrični, i volimo da mislimo da možemo imati šta poželimo. Ponekad stvari ili osobe koje su nam nedostupne ili nam izmiču mogu da nam zagolicaju sujetu. Sve zavisi od toga da li to želimo samo zato što nam je nedostižno, ili su želje i realno opravdane... Prilagođena, znaš kako stariji kažu: "Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari! Osmeh

Blog

Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Utorak 23.10.2007, 06:17, Naslov:

Sujeta, inat, ponos, tvrdoglavost, .....sve to se slično ispoljava a različito zove.
Kad malo "ohladim" pitam se da li sam dobro postupila, preterala...A onda je već gotovo.Zauzela sam stav i ne odustajem od njega baš lako.

Blog

DaRkDuDe - Zenski forum
Broj postova: 1042
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Utorak 23.10.2007, 06:21, Naslov:

Ne volim omalovazavanja. E, tada vracam trostruko.

Blog

1

Pravilnik ponasanja na forumu

Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Kada biste saznali da ste u drugom stanju, prva reakcija bi bila...

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 67