Bebe i prehrana

Autor Poruka
seli82 - Zenski forum
Broj postova: 61
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Petak 02.11.2007, 17:08, Naslov: kad ste pocele.,

DRage mame

zanima me kad ste počele sa uvođenjem guste hrane odnosno sa raznim supicama, tarhanama itd...

Jeste li s hranom počeli prelaziti s jedne na drugu polako?
Jeste li izmješale hranu ili st e pokušavale prvo dati svaku hranu posebno, zbog morebitnih reakcija i alergija??

Kažu da gleutenska jela nisu dobra prije 8 mjeseci..
jeli to istina...

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Divan - Zenski forum
Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Petak 02.11.2007, 19:01, Naslov:

Evo ovako nabrzaka:
Pre deset godina za prvo dete:
- ekskluzivno dojenje do 6 meseci i nista drugo, od 6-10 meseci- uvodila sam voce i povrce postepeno, po jedno do dva nedeljno. A od 10-12 meseci, uvodila sam i meso i mlecne preradjevine, sir, puter i sl. Od 12 meseci sam prestala da dojim.
Pre sest godina za drugo dete:
-ekskluzivno dojenje do 4 meseca, od 4-8 meseci-uvodjenje voca i povrca, uz dojenje. Od 8-12 meseci cesto sam koristila Hipp kasice sa mesom, i oko 11 meseca sam prestala da dojim bebu. Klinac jede sve i svasta, a starije dete mi je jako prebirljivo.
gluten kod neke dece moze da izazove alergiju, pa se preporucuje kasnije.
Svaku novu namirnicu u jelovnik bebe uvoditi u prepodnevnom obroku, u slucaju alergiske reakcije, da se moze intervenisati na vreme, nocu je to teze i mogu se desiti propusti jer dete spava.

Msn messenger

Blog

Tara je moderator na ovom forumu
Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Petak 02.11.2007, 19:10, Naslov:

Kod prehrane beba u prvoj godini zivota moramo biti posebno pazljivi. Hrana mora biti prilagodjena posebnim potrebama bebe zbog nepotpuno razvijenih bubrega i imunskog sistema. Preporucuje se dojenje do cetvrtog ili sestog mjeseca. Tek nakon sestog mjeseca mlijeku moramo dodati hranu koja sadrzi zeljezo. Pocinjemo sa kasicama. Svaki mjesec dodamo novu kasicu. Kasica neka bude sastavljena iz cim manje razlicitih sastojaka. Egzoticno voce se ne preporucuje, a kasni obrok mlijeka zamjenimo kasicom od mesa, krumpira i povrca. Meso mozemo zamjeniti zitaricama, a jednom tjedno kasici dodamo zutanjak.
Obrocima dodajemo vitamin C preko soka ili hrane koja sadrzi taj vitamin, kao sto je brokoli, karfiol. Pored kasica iz povrca i mesa, preporucuju se kasice od voca sa zitaricama i punomasnim mlijekom.
Uz obroka iz kasice, beba do prve godine zivota mora imati svakodnevno jos tri mlijecna obroka.

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Kada biste saznali da ste u drugom stanju, prva reakcija bi bila...

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Serafina, Luna,
Gosti: 52