Da li ste ljubomorni?

Autor Poruka
Lillie - Zenski forum
Broj postova: 49
Reg. datum: 03.12.2006
Datum unosa: Sreda 25.04.2007, 23:03, Naslov: Da li ste ljubomorni?

Da li ste ljubomorni i koliko? Da li vam smeta to, ili vam smeta kada je osoba koju volite ljubomorna. Treba li uopste biti ljubomoran? I kako kontrolisati ljubomoru?

Posaljite privatnu poruku

The Teacher je moderator na ovom forumu
The Teacher - Zenski forum
Broj postova: 357
Reg. datum: 01.12.2006
Datum unosa: Cetvrtak 26.04.2007, 05:51, Naslov:

Nisam ljubomorna Osmeh mislim, pre svega, nemam razloga da budem ljubomorna a ni po prirodi nisam ljubomorna, tako da nemam problem s tim, hvala Bogu. Dobro, kazu da treba biti malo ljubomoran u smislu 'cuvati ono sto je tvoje', ali bez preterivanja, naravno. A mislim da ljubomora svakom smeta. Naravno, ako nije namerno izazvana...

Broj postova: 23
Reg. datum: 04.05.2007
Datum unosa: Nedelja 06.05.2007, 02:01, Naslov:

Svako je pomalko ljubomoran, samo sto to neko pokazuje dok drugi to drze u sebi.
Treba, ali ako za to ima povoda i ne preterivati sa ljubomorom

Msn messenger

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Utorak 29.05.2007, 11:44, Naslov:

Nisam ljubomorna osoba. Volim slobodu i isto dozvoljavam partneru. Znam da ima ljudi koji ne mogu kontrolirati svoje osjecaje. Vjerovatno se i sami bore s tim. Smatram da odrasli ljudi moraju imati tovrsnu disciplinu i samodisciplinu kako ne bi narusili odnos, te svojim ponasanjem povrijedili ljude koje vole.

Broj postova: 512
Reg. datum: 28.05.2007
Datum unosa: Cetvrtak 31.05.2007, 04:49, Naslov:

Sve u životu treba znati izbalansirati, pa tako i ljubomoru.

Uostalom, postoji više vrsta ljubomora.

Broj postova: 426
Reg. datum: 29.05.2007
Datum unosa: Petak 01.06.2007, 05:48, Naslov:

Ponekad sam kao malo dete ljubomoran.A nisam takav u duši.

Msn messenger

Blog

***Cherry*** - Zenski forum
Broj postova: 201
Reg. datum: 31.05.2007
Datum unosa: Petak 01.06.2007, 06:37, Naslov:

Ponekad sam ljubomorna,ali umereno!!!

Msn messenger

Broj postova: 25
Reg. datum: 13.06.2007
Datum unosa: Sreda 13.06.2007, 01:17, Naslov:

Jako sam ljubomorna na svog decka kada gleda druge devojke. Znam da nisam najlepsa, ali on je ipak sa mnom. Ja to shvatam kao ponizenje. Kako bi njemu bilo da ja gledam druge zgodne tipove, i komentarisem kako su extra. Sta vi mislite o tome?

Darstellerina je moderator na ovom forumu
Darstellerina - Zenski forum
Broj postova: 1328
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Sreda 13.06.2007, 02:43, Naslov:

The Quen, zašto njemu ne pokušaš da postaviš to pitanje? Možda će tako biti u prilici da porazmisli o svojim reakcijama na suprotan pol.
Sigurna sam da si njemu najlepša, i da je upravo zato sa tobom, a ne sa drugim devojkama... Osmeh

Blog

Datum unosa: Sreda 13.06.2007, 05:02, Naslov:

Ma ne, nisi dobro shvatila sta sam konkretno htela reci, a to je da sam spomenula da on samo GLEDA, a ne i da je on SA njima. To ne znaci da me vara. Samo me nervira to gleduckanje sa strane. Naravno da sam mu najlepsa, ne bi bio sa mnom da je drugacije Vrlo.

The Teacher je moderator na ovom forumu
The Teacher - Zenski forum
Broj postova: 357
Reg. datum: 01.12.2006
Datum unosa: Sreda 13.06.2007, 05:33, Naslov:

Da li on zna da tebi smeta njegovo gleduckanje sa strane? I da li mislis da bi promenio nesto ako bi znao da ti smeta? Deluje mi kao da je on neko ko te jako mnogo voli, ali mozda nije spreman na potpuno obavezivanje? U svakom slucaju, mozes da pokusas da prevazidjes te osecaje ljubomore i da pokusas da zadrzis njegovu punu paznju na sebi Osmeh

Datum unosa: Sreda 13.06.2007, 05:47, Naslov:

Da, jako me voli, u to sam sigurna, a isto i ja njega. Ponekad mu kazem kada bas pretera, ali se ne usudjem da mu to cesce govorim. Ja kada mu na to skrenem paznju, on se samo privremeno smiri. Mada, u neku ruku ga i razumem, ipak ima i on oci. Ne kazem da on treba da bude slep kod ociju, pa da ne primecuje gomilu lepih devojaka po gradu. E sad, da li ima ozbiljne namere sa mnom, to ne znam, jos smo mladi. Pokusacu da to prevazidjem Vrlo

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Utorak 19.06.2007, 04:42, Naslov:

Jesam, nazalost... Nisam bas sad bolesno ljubomorna pa da mu pravim scene ali onako umereno do dosta Osmeh Trudim se u poslednje vreme da to promenim. Imam poznanicu psihologa pa sa njom radim na sebi. Uci me da kontrolisem ljubomoru i da je postepeno smanjujem.
Mom decku smeta ta moja osobina i uvek mi govori da zaista nema potrebe za tim, da on samo mene voli... A mene nerviraju curice koje mu se nabacuju iako znaju da ima devojku!
S druge strane on je mnooogo manje ljubomoran od mene. Tvrdi da mi veruje 110% pa samim tim nema razloga da ista sumnja.

Kod ljubomore najvise pomaze iskren razgovor. Ako posumnjam u nesto pitam njega, razresim sve dileme i bude bolje. Nisam od onih koji cute pa na kraju totalno puknu. Ja sve kazem odmah!

nedja - Zenski forum
Broj postova: 24
Reg. datum: 20.06.2007
Datum unosa: Sreda 20.06.2007, 21:36, Naslov:

Najbolje je pričati, a ne držati u sebi.Nekad sam ja ljubomorna a nekad je moj momak.Mislim da je ljubomora odraz nesigurnosti. Trebamo verovati u sebe i govoriti sebi da će izgubiti nešto vredno onaj koji nas povredi, a ne mi.

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Cetvrtak 21.06.2007, 01:00, Naslov:

˛& nedja
Citat:
Mislim da je ljubomora odraz nesigurnosti. Trebamo verovati u sebe...

Ljubomora obicno ima izvor iz prijasnjih iskustava i obicno se ne odnosi na trenutno stanje ili ponasanje naseg partnera. Strucnjaci kazu da je simptom pravih uzroka jedino u nama. Obicno su ljubomorne osobe sklone razmisljanju da nisu vrijedne osobe koju vole i da su svi drugi bolji. Pri tome cesto zaborave na vlastite dobre osobine. To je posljedica starih negativnih utjecaja koji se primaju kroz odrastanje i socijalizaciju. Mozda takve osobe nisu nikada bile pohvaljene, mozda su ih zasmijavali ili ponizavali ili im jednostavno roditelji nisu pokazali da su dovoljno vazni za njih. Djeca ne mogu znati da je sve to zapravo stvar sposobnosti izrazavanja roditeljske ljubavi, zato okrive sebe i misle da nisu dovoljno dobri.
Ljubomora se najlakse lijeci na taj nacin da prvo razmislimo sta nam smeta i da svoje osjecaje podjelimo sa partnerom.
Pogledajmo sebe kroz tudje oci, mozda se (jos vise) zavolimo Osmeh

DaRkDuDe - Zenski forum
Broj postova: 1042
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Nedelja 15.07.2007, 17:38, Naslov:

Citat:
Obicno su ljubomorne osobe sklone razmisljanju da nisu vrijedne osobe koju vole i da su svi drugi bolji.

Ljubomorne osobe su pre svega emocionalno nezrele i kao takve nisu sposobne voditi zdrav odnos sa partnerom. Zbog sebe nemaju poverenja u partnera i svaka druga osoba, bez obzira na pol im je konkurencija. Umesto da bi pravilno shvatile potrebu partnera po opustenom druzenju sa svima, one u svemu vide uvod u prevaru.

Blog

Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Nedelja 15.07.2007, 21:13, Naslov:

Nas dvoje, kad smo zajedno volimo se, ali cesto funkcionisemo na dva levela, zbog posla ili nekih drugih situacija, cesto i putujemo odvojeno. Ne smem ni da pomislim na sta bi nam licio zivot da smo optereceni ljubomorom.
Ne, nisam ljubomorna. Volim slobodu. Mislim da je uzrok ljubomore u stvari strah od prevare, a osobe koje su ljubomorne ne shvataju da svojom ljubomorom i gusenjem mogu lako oterati partnera od sebe. Ljubav trazi slobodu a ne posedovanje jer emocije se ne mogu ozidati i fiksirati bedemom...

Msn messenger

DaRkDuDe - Zenski forum
Datum unosa: Ponedeljak 16.07.2007, 01:47, Naslov:

Ne bi otvarao nove teme pa se nadam da ce se Lillie sloziti sa mnom da ovu temu malo prosirimo. A mozete i ignorirati ovaj predlog. Po zelji Osmeh

Desava se da neki decki nisu bash srecni kada idete na neki zur same sa svojim drustvom. Mozda bi bilo dobro da im u ovoj temi napisete zasto im nije potrebno preterano brinuti o vama kada ste same...

I oni imaju iste probleme.

Blog

Kalina - Zenski forum
Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 16.07.2007, 16:49, Naslov:

Mislim da su svi ljudi ljubomorni samo neki vise i to nemogu sakriti, a drugi manje ili to uspevaju da kontroliraju. Bolesna ljubomora je ono kad umisljate situacije u kojima ucestvuje vas partner, ili pracenje partnera-spijuniranje itd..Sve su to ekstremnosti.
I ja sam mislila da nisam ljubomorna, u stvari i nisam ljubomorna, ne kontrolisem ga, ne zivkam stalno da ga proverim, ne stiskam ga ispod ruke kad smo u nekom drustvu, ali verujem da mi ne bi bilo svejedno da posvecuje vise paznje nekoj drugoj zenskoj osobi nego meni. Cerke se ne racunaju. Osmeh
Svi volimo da smo centar sveta nasih voljenih, a mi zene posebno.
Sta u nasem jeziku znaci ljubomora- pa skracenica od reci LJUBAV MORI, znaci kad te ljubav mori postajes ljubomoran Osmeh salim se ali verujem da gde ima ljubavi ima i pomalo ljubomore(mozda skrivene)

Moj suprug se deklarira kao NELJUBOMORAN, i uziva kad se doteram i svi mu kazu da mu supruga lepo izgleda, ali kad obucem nesto malo otvorenije-provokativnije, prokomentarise uvek-ma uvek na isti nacin: -vidi vidi, za koga si se tako doterala, kuci ne setas ovako obucena?
Muskarci-ko ce ih shvatiti? Bljak

Blog

DaRkDuDe - Zenski forum
Datum unosa: Ponedeljak 16.07.2007, 17:18, Naslov:

Citat:
Kalina: - vidi vidi, za koga si se tako doterala, kuci ne setas ovako obucena?

Ma to vas malo bockamo. Nije ni potrebno da smo ozenjeni...
Mogu razumeti da ima i pozitivne ljubomore. Nije to ni pravi izraz. Ponesto kazemo upravo zbog toga da nas dodatno uverite u ono sto vec znamo Wink

Blog

12>>
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: The Teacher,
Gosti: 42