Mislim da se ženstvenost ne može naučiti -s tim se rodiš. Ja nekako kategorišem žene u tri tipa. Prvi tip su one ženstvene,. Savršeno hodaju u visokim štiklama, gracioznih pokreta, uvek savršeno doterane i našminkane sa onim finim manirima prave dame....
Drugi tip bi bil žene sportski tipovi. Najudobnije im je u patikama , farmericama, vole minimalnu šminku ,prirodnost, opuštenost, ne paze na svaki gest, pokret, savršenu odeću...Dok one ženstvene deluju kao da su od porcelana i leptirasto , sportski tip žene je žena koja ume da se obuče ali je energičnija čvršćeg koraka, pogleda i stavova.Bar tako deluje okolini...
Treći tip su žene koje se u prncipu loše osećaju u ženskoj koži-više im odgovara muška filozofija, način oblačenja, odsustvo i najmanje šminke.Nose cipele bez potpetica, preziru sve štoje uz telo, kosa je uglavnom kratka, neobojena...Unutrašnja lepota je zakamuflirana i izbija tek kad takva žena nekom otvori dušu.
Naravno, nema oštre granice izmedju ova tri tipa, Čak i jedna žena može da se transformiše više puta u toku jednog dana.
Ali za pravu ženstvenost treba se roditi. To je čitav filozofski pravac uz sve elemente mode i kozmetike! Od savršenih dugih noktiju do savršenog hoda u visokim potpeticama i stava prema svom telu , ponašanju .do stava koji pokazuju drugima .
Po meni nije toliko bitna ženstvenost koliko harizma koja obavija celu ženinu pojavu i pogled na svet!