Klasicna muzika

Autor Poruka
Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Cetvrtak 15.11.2007, 03:19, Naslov: Klasicna muzika

Primetila sam da ovde malo pominjemo klasicnu muziku ili, kako je cesce nazivamo "ozbijlnu" muziku (klasicni oblici su: sonata, simfonija, gudacki kvartet i solisticki koncert, a "klasicno", u sirem smislu reci znaci savrsenstvo oblika i sadrzaja). Naravno, ta vrsta muzike ima svoju publiku koja opet ima izgradjene muzicke kriterijume. Ali ponesto od klasicne muzike moze dopreti i do sire publike.
Kome se, na primer, ne dopada Hor Jevreja iz opere "Nabuko"? Ili cuveni Ravelov "Bolero"? Ili raspevanu vinsku pesmu. Ko moze ostati ravnodusan dok slusa predivne zvuke iz "Labudovog jezera"? Nije cak ni potrebno zvati ko je autor te predivne muzike da bismo u njoj uzivali. Ipak su to prave i neprolazne vrednosti.

Da li slusate klasicnu muziku? Sta vam se posebno dopada?

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Cetvrtak 15.11.2007, 08:36, Naslov:

Mocart je moj omiljeni kompozitor.Možda i zbog filma "Amadeus"... Volim i Baha, Šumana, ...Ravelov " Bolero" može da sluša i onaj koji baš i ne poznaje klasičnu muziku. Nezaboravan hor jevreja iz " Nabuka"...Nisam baš ljubitelj opere ali pojedine delove volim da slušam kod kuće na CD-u. Dopada mi se i klasična gitara. Imam snimak od nekoliko sati klasične gitare i često ga puštam. U pitanju su i strani i domaći umetnici na ovom instrumentu.Klasika je idealna za opuštanje i nirvanu!

Posaljite privatnu poruku

Blog

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: ana86,
Gosti: 36