Hipokrat i bezobrazluk

Autor Poruka
Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Subota 24.11.2007, 23:59, Naslov:

Vic dana:
Dosla baba kod doktora i zali se: " Doktore kad se tu pipnem boli me" a doktor ce na to " Pa kojeg se djavola pipas tu?"

Posaljite privatnu poruku

Blog

Datum unosa: Nedelja 25.11.2007, 01:02, Naslov:

Kad sam ja rodila prvo dete, pre mene se porodila žena čije je dete greškom lekara umrlo nekoliko časova posle porodjaja. Sve porodilje su bile tada uz nesretnu majku a gnev se osećao u svakoj prostoriji porodilišta...Lekar danima nije dolazio u vizitu...To ne mogu da zaboravim...
A šta tek da kažem za slučaj kad su pre desetak godina izgorele bebe jer se zapalilo ćebence koje je palo na grejalicu? Neke su izgorele a neke ostale žive ali su im amputirane noge, imale opekotine...i sve zbog nemarnosti osoblja bolnice i upotrebe neadekvatnog grejanja..Za to vreme niko nije bio kod beba a doktori i sestre su pili kafu...Svi su smenjeni ali nisu dobili otkaz. Šta vredi kad se deci ne može vratiti život. I svi žmurimo pred tim...

Blog

Datum unosa: Nedelja 25.11.2007, 01:56, Naslov:

Na sreću, ima mnogo dobrih i savesnih lekara! Mnogo primera kada je učinjen natčovečanski napor da se pomogne, da se spase tudj život...Mislim da su oni loši doktori samo kukolj koiji postoji u svakoj profesiji i koji se više vidi baš u ovoj branši jer se lekari bave s nečim najvažnijim , našim zdravljem i životom. Zato i toliko obraćamo pažnju na njihove greške. Te greške neće ispraviti ni bolja plata ni moderna sredstva za dijagnozu ni savremene bolnice ni more besplatnih lekova. Te greške zavise najviše od moralnih normi, odnosa prema svom poslu u kome se uvek traži maksimum. A sve je to u čoveku a ne u spoljnim faktorima.Onaj ko ne može da ispuni te norme ne bi trebalo ni da upisuje med. fakultet a ni da polaže hipokratovu zakletvu!

Blog

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Utorak 04.12.2007, 22:50, Naslov:

Slovenski doktori glasno su izrazili svoje nezadovoljstvo nad trenutnom situacijom na neurologiji. Iako neke bolnice rade vec dugo u losim uslovima, nastojali su predstaviti svoje argumente formalnim putem ali posto se financijska situacija ne mijenja, obratili su se javnosti. Kazu da se kao zdravstveni radnici osjecaju krivima jer pacijentima ne mogu nuditi bolje uslove. Nova neuroloska klinika nije jos pocela sa svojim radom u novim prostorijama zbog odluke ministarstva da se oprema nabavi tek krajem sljedece godine.

Dubai
Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Sreda 05.12.2007, 08:54, Naslov:

maculi:
Citat:
Ako kaže 60- 70-automatski je obavešten da je hitna zauzeta i da sačeka do ujutru.(noćna smena hitne je u pitanju...) A nekim pacijentima to do ujutru znači i mogućnost da ne dočeka svitanje...Ako su stari , zar nemaju pravo na pomoć...?Na život?Nisu svi hipohondri. Ne treba svima skup lek. Možda samo neki lek za pritisak, smirenje ili slično...Jedan pacjent je komentarisao da mu je rečeno "Šta se žališ matori, ionako si dogurao lepe godine..."Mislim da stari ljudi to nisu zaslužili.
Čak i na onkologiji možete da ne dobijete hemioterapiju ako imate preko 60 godina

I nije samo rec o situaciji u zdravstvu. U nasem drustvu vlada izuzetna netolerancija prema starim ljudima. To se da primetiti na svakom koraku. Sa sezdeset godina se vec covek smatra otpisanim. Surovo je to. Mada, ljudski vek je kod nas, u ovih zadnjih deceniju ipo, skracen.

Msn messenger

ciwil - Zenski forum
Broj postova: 63
Reg. datum: 10.09.2007
Datum unosa: Sreda 05.12.2007, 14:00, Naslov:

Citat:
Mislim da stari ljudi to nisu zaslužili.

Naravno da nisu zaslužili, tužno je sve to po našim državnim ambulantama.
Novac je postao osnovni motiv u svim sferama zdravsta, ne možete ni da zamislite gde su se sve "utalili".

Slučajno radim na radnom mestu gde to i vidim pa sam, prosto rečeno, zgrožena.

Tuzna Tuzna Tuzna

Blog

Tara - Zenski forum
Broj postova: 1662
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Sreda 05.12.2007, 17:58, Naslov:

I ja sam zgrozena dogadjajem koji se je ovih dana dogodio u jednom od nasih zdravstvenih domova. Pacijent je nozem napao stomatologa. Doktorica je od rana umrla na svom radnom mjestu. Pacijenti i zdravstveno osoblje zgorzeni su i u strahu se pitaju koliko su bezbjedni njihovi zivoti, jer je u neposrednoj blizini zdravstvenog doma centar za ovisnike od droge. Zbog toga se je vise puta dogodio kakav incident.
Ministarstvo za zdravstvo razmislja o uvodjenju cuvara u zdravstvenim centrima.
Na osnovu svega ispada da u zdravstvu nisi ispostavljeni samo pacijenti, vec i medicinsko osoblje.

<12

Pravilnik ponasanja na forumu

Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Kada biste saznali da ste u drugom stanju, prva reakcija bi bila...

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 69