Karte na pregled, molim:)

Autor Poruka
Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Nedelja 23.12.2007, 14:43, Naslov: Karte na pregled, molim:)

Zivim u gradu u kome se ulagalo u luskuzne hotele i sve moguce gradjevine, ali ne i u javni prevoz, koga naravno nema. Ok, ima par autobuskih linija, ali ti autobusi idu na svakih dva, tri, sata i retko ko ih koristi. Doduse, krajem iduce godine ce biti pusten u promet sky train, sto ce biti veliko olaksanje i rasterecenje za saobracaj, ali to treba docekati. U medjuvremenu, u grad se svakodnevno doseljavaju ljudi iz svih krajeva sveta, svi voze kola, jer bez njih se ne moze, a i benzin je jeftin, i epilog je - katastroficna guzva i zastoji u saobracaju. Tome treba dodati u saobracajnju nekulturu mnogih vozaca, posebno made in India, Pakistan, Sri Lanka...pa je ponekad potrebna citava vecnost da bi se preslo rastojanje od tacke A do tacke B, koje je u normalnim okolnostima moguce preci za desetak minuta. Zloca. Taksi usluge su relativno pristupacne sto se tice cene, ali ni tu situacija nije mnogo bolja, jedino sto se covek, kada se vozi taksijem bar resava problema pronalazenja mesta za parkiranje.
Ovo me je navelo da vas pitam: kako obicno prevaljujete put do savakodnevnih destinacija: autobusom, tramvajem, kolima? Da li vam se vise isplati da koristite javni prevoz ili da vozite svoja kola? Da li su u vasem gradu taksi usluge skupe?
Zavidim ljudima koji zive u gradu u kome svuda mogu ici biciklom.Osmeh

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Sunshine - Zenski forum
Broj postova: 541
Reg. datum: 07.06.2007
Datum unosa: Nedelja 23.12.2007, 15:35, Naslov:

Sad si me nesto bacila u razmisljanje Baladi...i skontala sam da u Sarajevu ne postoji niti jedno mjesto da se eventualno bicIkli "parkiraju" ...samim time se i njihova upotreba kao prevoznih sredstava dovodi u pitanje...da ne kazem kako bi ga vjerovatno izvalili zajedno sa stubom da se kojim slucajem i nasloni negdje,i zakljuca. :-S
Taxi,pa bio je povoljniji od tramvaja,trole i bus-a do prije par dana,kada je dosta cijena poskakalo...pa i cijene taxija na nivou kantona,tako da su sada za 50 % vise...i cijena tramvaja i ne zvuci vise tako lose :-D problem je samo taj,sto recimo u Sarajevu nisu napravili to (da je samo to problem:-D) da,mozes recimo kupiti dnevnu kartu ako imas namjeru ici gore-dole,lijevo desno...jer se karta placa isto,isao 15 ili 2 stanice...pa je sverc-komerc dosta zastupljen,kada su tramvaji i trole u pitanju,+ sto nam revizori to olakasavaju jer se vide iz aviona. Osmeh tako da se desava da studenti kupe 2 karte godisnje.
Ali je tramvaj jedan od najlaksih nacina da stignes na zeljenu destinaciju.Jedino sto zadnji ide u 00h.
Ja gledam kada je ljepse vrijeme da sto vise puta prevalim pjesice...a u proljece i ljeto to je obavezno.
Imati vlastito auto je lijepo,ali njegovi troskovi su ubitacni,gorivo je dosta skupo,previse je auta u gradu...guzve su ponekad nesnosne...dakle,za grad je bolji javni prijevoz...ali za vikend i dalje voznje svakako vlastiti automobil.

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1216
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Nedelja 23.12.2007, 20:33, Naslov:

Prednost vojvodjanske ravnice i relativno malog grada je što svuda možeš stići biciklom. To je i moj jedini način prevoza a i rekreacije kad je temperatura vazduha takva da je vožnja prijatna. Ponekad, kad baš žurim uzmem skuter (motorić) a i ljubitelj sam dvotočkaša!
U zimskom periodu pešačim do posla ili vozim auto kad planiram neku dužu destinaciju.Ponekad , kad planiram da se duže zadržim u centru , jeftinije mi je da uzmem taxi jer je parking servis u mom gradu veoma skup i ne sme se parkirati u prvoj zoni duže od 2 sata.Gradski prevoz ne koristim uopšte !!!

Blog

Divan - Zenski forum
Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 24.12.2007, 14:51, Naslov:

Peske idem samo u setnju. Sve ostale destinacije savladjujem kolima. Biciklisticke staze su u mom gradu jadne i uglavnom su za rekreativnu voznju vikendima. U svakom drugom pogledu su neupotrebljive jer su na njima parkirani kamioni automobili i kontejneri. Nisam se vozila autobusom odavno, i kad sam jednom pozelela da evociram uspomene na studentske dane i voznje autobusom ispalo je da sam se osecala kao vreca krompira, koja je letela na svakoj krivini.
Zamara me saobracaj u mom gradu jer ima puno novodoseljenih skorojevica koji nemaju osnovno domace vaspitanje i kulturu, pa se bahato ponasaju i u saobracaju. Semafor se postuje sa velikom dozom rezerve.

Msn messenger

Blog

venus - Zenski forum
Broj postova: 87
Reg. datum: 11.08.2007
Datum unosa: Ponedeljak 24.12.2007, 22:33, Naslov:

Retko izlazim iz auta, skoro cu zaboraviti i da hodam ako ovako nastavim. Gradskim ne idem nikako zbog guzve i mirisa.

Broj postova: 27
Reg. datum: 26.11.2007
Datum unosa: Utorak 25.12.2007, 21:10, Naslov:

Uglavnom sam u kolima,a razlog,nemam vremena da pesacim. Od toliko obaveza ja ne stizem da prosetam. I zato,gde god mogu idem kolima. Ali,to ima i svoje mane,zato,uvece,kad stignem,ja idem na trcanje. U mom gradu postoji setaliste,takozvani Zabran,sa lepom trim stazicom,i tako.Kad god stignem,otrcim do njega

Blog

1
Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Vasa najdraza hrana je

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 27