Datum unosa: Nedelja 13.01.2008, 18:46, Naslov: Kockanje
Vlastito iskustvo u kockanju od prije par dana navelo me da otvorim ovu temu. Kockala sam vec prije,iz neke zezancije,ali u petak vece,od 00:30h do 6:15h...grozota!
Najgore je sto covjek totalno izgubi pojam o vremenu,sto je sve divno,krasno oko nas...sto su ljudi nasmijani,susretljivi...sto ljudi dobijaju silne pare,konkretno,na aparatu preko puta mene,covjek je dobio 700 Eura...zar to nije poticaj da se igra dalje? Mislim da jeste.
Da,u pocetku si happy kada dobijes sitne parice,zanemaris efekat "pocetnicke srece" ali sta kada apetiti porastu?
Evo sta internet kaze o kockanju
Citat:
U Međunarodnoj klasifikaciji bolesti ICD-X PATOLOSKO KOCKANJE je kao jedna od šest kategorija svrstano u poglavlje "Poremećaji kontrole poriva" ili nesposobnost suzdržavanja od izvođenja nekog poriva ili nagona koji je opasan za druge ili za samu osobu i koji je obično obilježen ugodom, nakon što se izvede
.
U većini poremećaja koji su uvršteni u ovo poglavlje, osoba ima rastući osjećaj napetosti ili uzbuđenja prije, a za vrijeme samog čina osjeća užitak, zadovoljenje ili olakšanje. Nakon čina mogu se, ali i ne moraju, javiti žaljenje, predbacivanje ili osjećaj krivnje.
Bitno obilježje patološkog kockanja je trajno i povratno neprilagođeno kockanje (Kriterij A) koje unosi razdor u osobna, obiteljska ili poslovna nastojanja. Sastoji se od čestih, ponavljanih epizoda kockanja koje prevladavaju u bolesnikovom životu na štetu socijalnih, radnih, materijalnih i obiteljskih vrijednosti.
.
U većini poremećaja koji su uvršteni u ovo poglavlje, osoba ima rastući osjećaj napetosti ili uzbuđenja prije, a za vrijeme samog čina osjeća užitak, zadovoljenje ili olakšanje. Nakon čina mogu se, ali i ne moraju, javiti žaljenje, predbacivanje ili osjećaj krivnje.
Bitno obilježje patološkog kockanja je trajno i povratno neprilagođeno kockanje (Kriterij A) koje unosi razdor u osobna, obiteljska ili poslovna nastojanja. Sastoji se od čestih, ponavljanih epizoda kockanja koje prevladavaju u bolesnikovom životu na štetu socijalnih, radnih, materijalnih i obiteljskih vrijednosti.
Citat:
Socijalne i zdravstvene posljedice kockanja očituju se i na individualnoj i na društvenoj razini. Osobne posljedice uključuju razdražljivost, izrazitu promjenjivost raspoloženja, probleme u međuljudskim odnosima (uključujući rastave brakova), odsutnost s posla, zanemarivanje obitelji, te bankrot. Posljedice kockanja na zdravlje kockara (ali i njihovih partnera) uključuje depresiju, nesanicu, poremećaje probave, migrenu i ostale bolesti povezane sa stresom.
Kockate li vi? Imate li slicnih poriva,i kako izlazite na kraj sa time?