Magija-bela,crna ili sta vec....

Autor Poruka
beograd
Broj postova: 149
Reg. datum: 13.01.2008
Datum unosa: Subota 29.03.2008, 16:43, Naslov: Magija-bela,crna ili sta vec....

U nasem narodu cesto moze da se cuje kako neko baje,koristi magiju da bi nekom naneo zlo ili nekog zadrzao pored sebe....Razlozi su razni...Juce kroz razgovor sa kolegom saznam da je u njegovom kraju magija jos uvek aktuelna i da se jos uvek mogu pronaci vudu lutkice pored puta,raskrsnica,vode.Priznajem cela ova prica me je malo uplasila i prosto sam se zapitala da li je moguce da neko u 21-vom veku jos uvek veruje u sve to....Sto se tice mog znanja o magiji znam da postoje bela i crna magija.Bela je dobra i ona pomaze u uklanjanju crne-lose magije,medjutim nijedna od ove dve vrste magije nije dobra.....uvek se vraca onome ko je stvara i koristi.
Zato drage moje da li ste imale neki blizi susret sa magijom i da li verujete u to?

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

tamarrishka - Zenski forum
Broj postova: 139
Reg. datum: 05.07.2007
Datum unosa: Subota 29.03.2008, 22:36, Naslov:

Spavalice, znam i ja da postoji bela i crna magija, tako sto se pominje u "Sociologiji" koju smo ucili na fakultetu. Naravno da sam cula i razne price iz naroda. Ne znam da li verujem. Tesko mi je da poverujem u nesto tako apstraktno. Jasno mi je da mi neko poturi nogu pa se sapletem, ali bas da moze da kontrolise pomocu magije?
S druge strane nista apstraktnije nije ni "usmereno kretanje elektrona" pa funkcionise i struju obilato koristimo svakodnevno.
Vrlo je moguce da neko ume da iskoristi neke prirodne pojave u svoju korist ili na tudju stetu, nazalost!

flora - Zenski forum
beograd
Broj postova: 45
Reg. datum: 13.02.2008
Datum unosa: Nedelja 30.03.2008, 14:30, Naslov:

Eh da,ljudi se i dalje bave tim stvarima ali varate se ako mislite da je to zastupljeno samo po nekim selima ili manjim mestima,verujte da to ljudi rade svuda.Kod nas se to ne moze tako lako iskoreniti jer uvek neko zna nekoga koji opet zna nekoga i kune se da je istina da ovaj zna ovo ili ono...od gledanja u šolju,karte pa sve do pasulj...ma haos.Pa evo pogledajte šta nam nude na TVu sve je to neka magija a mi samo treba da pozovemo taj i taj broj i rešićemo sve probleme.Za sebe mogu da kazem da nisam sujeverna ali ipak ponekad kucnem u drvo,za svaki slučaj. Tajna

Blog

beograd
Datum unosa: Ponedeljak 31.03.2008, 19:54, Naslov:

Juce sam se slatko nasmejala na ovu temu:
Lokalna televizija emituje emisiju nekog "belog maga" koji skida magiju tako sto svira u neku sviralu.....Ne znam da li su ljudi toliko ocajni i toliko se nalaze u bezizlaznoj situaciji pa pribegavaju ovom metodu kako bi resili problem.Ali opet sve je to stvar izbora i sve je relativno,ipak na nama je da odlucimo da li da verujemo u to ili ne.

Msn messenger

Blog

holandjanka - Zenski forum
harderwijk
Broj postova: 75
Reg. datum: 17.01.2008
Datum unosa: Sreda 02.04.2008, 11:28, Naslov:

Licno nikada nisam pribegavala magiji, ma kakvog tipa, niti sam pridavala znacaj horoskopu i astrologiji. Sve je to skupa gomila prevara, dokolice i mislim da cesto ti sto se bave magijom iskoristavaju nesrecu drugih da bi izvukli licnu korist.

Za crnu magiju sam cula, a za belu - nikad.

Usput, neko pomenu neke lutkice pored puta, vudu, cini mi se. Jel neko moze da postira sliku kako izgledaju, cisto me interesuje kako izgleda ta "MAGICNA LUTKICA"

Msn messenger

Blog

sr.mitrovica
Broj postova: 18
Reg. datum: 11.03.2008
Datum unosa: Sreda 02.04.2008, 12:53, Naslov:

recicu samo : FUJ

Blog

UfuranaArogantnaOdvratna - Zenski forum
Broj postova: 16
Reg. datum: 10.04.2008
Datum unosa: Cetvrtak 10.04.2008, 11:41, Naslov:

Ja cu reci samo da je BOLESTNO..osoba koja to radi mora bit bolestna...!

Blog

beograd
Datum unosa: Cetvrtak 10.04.2008, 12:30, Naslov:

Pa ljudi su na sve spremni.
Ja srecom nisam imala susreta sa tim ali sam cula sta su pojedinci radili.
To su price da se najezite od muke.

Msn messenger

Blog

UfuranaArogantnaOdvratna - Zenski forum
Broj postova: 16
Reg. datum: 10.04.2008
Datum unosa: Cetvrtak 10.04.2008, 12:31, Naslov:

pa da zalostno ..

Blog

beograd
Datum unosa: Cetvrtak 10.04.2008, 13:21, Naslov:

Meni nije jasno samo jedno:
Kakav je osecaj znati da si povredio nekog ili recimo da si svestan cinjenice da je neko sa tobom zbog nekih travki,vradzbina ili cega vec.....
To mi stvarno nije jasno...

Msn messenger

Blog

Sunshine - Zenski forum
Broj postova: 541
Reg. datum: 07.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 10.04.2008, 13:27, Naslov:

Ta osoba koja to radi,koja na taj nacin ljude drzi oko sebe vjerovatno ima pogresan pogled na dobro i lose...opravdava sama sebi postupke,i nikada nece to vidjeti kao nesto lose.
Grozim se takvih stvari.Vjerujem da postoje.

Msn messenger

Blog

beograd
Datum unosa: Cetvrtak 10.04.2008, 13:36, Naslov:

Zalosno je da se takvim ljudima nista ne vrati,nego se njihovo zlo vrati na unuke,praunuke koji nisu nista krivi.

Msn messenger

Blog

Sunshine - Zenski forum
Broj postova: 541
Reg. datum: 07.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 10.04.2008, 13:40, Naslov:

Da. Bas tako. Uvijek treba misliti kada nekome nesto lose uradis svjesno,jer kletva vracanja na djecu,unuke se isprva cini smijesno...kasnije nije ni malo. Tuzna

Msn messenger

Blog

beograd
Datum unosa: Cetvrtak 10.04.2008, 13:52, Naslov:

To je samo jedna vrsta ljudske sebicnosti...Bitno je samo da je njima lepo a sta ce biti sa drugima to je ne bitno,a sto je najgore svuda oko nas ima jako puno sebicnih ljudi koji su ujedno i ljubomorni na neciji uspeh....vode se logikom zasto on da ima ako ja nemam i onda daj da mu pokvarimo sve to.....

Msn messenger

Blog

Bojancica - Zenski forum
Subotica
Broj postova: 92
Reg. datum: 18.01.2008
Datum unosa: Cetvrtak 10.04.2008, 14:48, Naslov:

ma to je totalno bolesno....
mom dragom pre nego smo se upoznali neko je stavi konac u prozor...i tada je raskinuo sa tadasnjom devojkom..raspitao se sta znaci to je valjda ljubomora..i rekli su mu da zapali to i ode u crkvu da zapali svecu i da ce onda kao imati srece u ljubavi...
i onda upoznao mene.... Mir

Msn messenger

Blog

Moderator
The Teacher - Zenski forum
Broj postova: 433
Reg. datum: 01.12.2006
Datum unosa: Cetvrtak 10.04.2008, 22:39, Naslov:

Nisam imala iskustva sa tim stvarima, a verujem da postoje. Zavidni i zlobni ljudi su u stanju svasta da naprave iz ljubomore i zavisti...

beograd
Datum unosa: Petak 11.04.2008, 09:17, Naslov:

Ma zaista ima svasta,pocev od koncica pa preko vuvu lutkica do mrtvacke vode....Treba se samo skloniti od takvih ljudi i ne biti im u vidnom polju uopste.

Msn messenger

Blog

1

Pravilnik ponasanja na forumu

Zenski svet
Korisnicko ime:
Sifra:
Kada biste saznali da ste u drugom stanju, prva reakcija bi bila...

Zenski svet
Zenski svet
Clanovi: holandjanka, Luna, Danka211, OD025,
Gosti: 65