Datum unosa: Sreda 16.04.2008, 15:13, Naslov: Ishrana beba
Evo da vam se i ja prikljucim. Potreban mi je savet iskusnih mama, cije bebe (pored siskanja) vec jedu cvrstu hranu.
Imam bebca od 6 meseci i 15 dana i od skoro sam mu u ishranu ubacila meso (teletinu), e problem je u tome sto on nece da ga jede, a iako kojim cudom proguta, jednu do dve kasicice, meso mora da bude potpuno ispasirano, kao da ga nema da se nemi zadavljivao, mada to nije sve on nece da jede ni povrce koje mu ja spremam vec samo gotove kasice....
Pa mame kazite sta mi je ciniti.....?
Imam bebca od 6 meseci i 15 dana i od skoro sam mu u ishranu ubacila meso (teletinu), e problem je u tome sto on nece da ga jede, a iako kojim cudom proguta, jednu do dve kasicice, meso mora da bude potpuno ispasirano, kao da ga nema da se nemi zadavljivao, mada to nije sve on nece da jede ni povrce koje mu ja spremam vec samo gotove kasice....
Pa mame kazite sta mi je ciniti.....?

ja sam moju decu sa pet meseci pocela hraniti prvo sa povrcem jer to deca uzimaju nerado.najbolje jedno po jedna za pocetak da bi videla da nije mozda alergicno na nesto ili mozda da dobije grceve ili slicno..kad sve pojedinacno isprobate onda kombinuj sa voljenim povrce ono manje prihvaceno sve dok se nenavikne na sve a posle kreni sa vocem jer voce je slatko i obicno ga dete odmah prihvati samo oprez jagode izazivaju alergiju kod dece pa njih bolje jos nedavati tek sa godinu dana.ako krenes prvo sa vocem onda postoji mogucnost da ce odbacivati povrce.mada dok sisa nemoras da ga preterano hranis i sa kasikom cisto probati jer to ipak traje duze dok nepocne bas da jede.upocetku su bas probirljivi i znaju sve da ispljunu napolje pa cak i po tebi.