Obuka za knjigovodstvo

  • 1
Beograd
Broj postova: 3
Reg. datum: 21.06.2008
Datum unosa: Utorak 24.06.2008, 13:40, Naslov: obuka za knjigovodstvo
Drage moje,

primetila sam da je u poslednje vreme jako trazen posao knjigovodje svuda.
Zainteresovalo me je da i ja to naucim i oprobam se u tome ali nisam sigurna koju skolu tj.kurs izabrati s' obzirom da sam totalni pocetnik i da moram krenuti od onog "Knjigovodstvo je.." Osmeh
Odgovaralo bi mi da postoji neka prateca dokumentacija a ne samo puko ucenje kako bih ja to mogla i kuci da vezbam i bolje skapiram stvari.

ima li neko neki predlog? Citam novine
____________________
Jelen@

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

beograd
Broj postova: 433
Reg. datum: 13.01.2008
Datum unosa: Utorak 24.06.2008, 18:04, Naslov:
Ovaj posao je zaista jako trazen ali je jako tesko doci do njega,cak i ako prodjes neku obuku jako tesko ces naci posao, jedino ako nemas neku vezu pa nadjes posao preko nje.
Iz sopstvenog iskustva kad god odes na razgovor posebno za te knjigovodstvene poslove,prvo te pitaju sta znas da radis i traze ti uglavnom licencu ovlascenog knjigovodje(to je sertifikat koji ti omogucava da radis zavrsne racune na kraju poslovne godine).Ne znam da li si imala racunovostvo u srednjoj skoli ali ako jesi to bi ti bilo od velikog znacaja.
Mada ovaj posao ne treba olako shvatiti jer u slucaju da se desi greska i utvrdi se da je racunovodja pogresio kazne se krecu u jako velikom rasponu od 10.000 pa nagore.Najbitnije je da volis da radis dokumentaciju i da ti ne smeta da si u papirima.
Trenutno u Beogradu postoji jako veliki broj skola koji nude obuke za knjigovodje i cene jako variraju,najjeftiniji kurs koji sam ja nasla bio je oko 4.000 dinara a postoje i oni koji kostaju po 500E.
Naravno na tim kursevima dobijas i pratecu dokumentaciju,skripte iz kojih ucis.Sve u svemu to je jako tezak i trnoviti put.
Zelim ti srecu ukoliko resis da se bavis ovim poslom. Zdravo
____________________
kad nekog ludo zavolis i sve ti potone....

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Beograd
Broj postova: 3
Reg. datum: 21.06.2008
Datum unosa: Sreda 25.06.2008, 17:24, Naslov:
Hvala....: )
Iz price vidim da si ti vec isla na neke razgovore i da se bavis time pa me interesuje jesi li ti neki kurs od tih koje si trazila i zavrsila ii je to bilo cisto tvoje informacije radi sta ima od skola po gradu..?

Treba mi preporuka dobre skole i preporuka ZA dobru skolu...verujem u sebe i znam da cu to moci, samo zelim da steknem dobru osnovu u startu ,a ne da posle praksom sve ispravljam...
____________________
Jelen@

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

beograd
Broj postova: 433
Reg. datum: 13.01.2008
Datum unosa: Sreda 25.06.2008, 17:38, Naslov:
Poslala sam ti pp poruku da ne bih ispalo da reklamiram neke skole po sajtu.
____________________
kad nekog ludo zavolis i sve ti potone....

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 22
Reg. datum: 11.04.2008
Datum unosa: Utorak 01.07.2008, 11:27, Naslov:
Zainteresovalo mi pitanje...Osmeh Ja radim u knjigovodstvenoj agenciji, pocetnik sam. Radim ovde skoro 2 godine. Primljena sam sa visom ekonomskom, bez veze i bez ikakvog radnog iskustva.
Cvrsto verujem da se neko kvalitetno znanje ne moze steci na nekom kursu, mislim da je praksa i rad sa originalnom dokumentacijom od presudnog znacaja. A do ovlascenog, ozbiljnog i odgovornog knjigovodje dolazi se visegodisnjim radom. Inace za potpis zavrsnog racuna zakonodavac ne trazi sertifikat. Sertifikat uglavnom traze privatne firme,klijenti radi neke sigurnost, mada on nije ekvivalent znanja i strucnosti.
A mogu ti reci da je posao crnacki....rupa bez dna...narocito u periodu zavrsnog racuna...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 1
Reg. datum: 20.12.2010
Datum unosa: Ponedeljak 20.12.2010, 17:52, Naslov: za sve
[URL=http://www.maturskiradovi.net]Za sve koji nisu,a zele da zavrse neki faks, neka posete sajt i vide koliko moze biti lako.Klikni OVDE [/URL
____________________
http://www.maturskiradovi.net

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 1
Reg. datum: 14.07.2016
Datum unosa: Cetvrtak 14.07.2016, 10:27, Naslov:
Pozdrav,
izguglala sam ovaj forum i shvatih da imam šta da kažem na ovu temu. Upravo završavam obuku / kurs knjigovodstva u školi knjigovodstva Interact. Imam utisak da sam štošta korisno naučila iako je u pitanju samo kurs koji traje dva meseca. Knjigovodstvo nije laka materija koja se da naučiti samo praksom (isključujući operaterske poslove u knjigovodstvu) i mislim da je neophodno da vam neko "otkrije" suštinu i poentu.
Na žalost ni na faksu to nisam uspela iako završavam ekonomski a računovodstvo mi se već "popelo na glavu". Profani ubijaju sa suvom teorijom koja nema praktičan dodir sa praksom dok je na kursu, barem ovom mom, upravo suprotno. Predavanja drže knjigovođe koje taj posao rade inače.
Istina je da nije svima iz grupe"legao" ovaj kurs. Neki se žale da je težak (mrzi ih da uče), neki su i odustali jer su imali pogrešna očekivanja. Mnogi, na žalost, knjigovodstvo poistovećuju sa tastaturom i misle da osim "kuckanja" ne treba da se zna ništa više a za taj manuelni posao bi hteli visoku platu knjigovođe... Ne ide to tako...
Evo i linka moje školice: www.skolaknjigovodstva.com
Nadam se da sam bar malo pogla ovim postićem Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 81
Koliko clanova ima idealna porodica?