Bosanske jufcice

Ovo je recept za kore Bosanskih jufcica, recept moje svekrve koji nikad ne omane :)

4 osoba
60 min

Sastojci

1 kgbrasna
casa i po-dvevode
kasikasoli
1jaje

Postupak pripreme

  1. Od brasna, soli, vode i jednog jajeta zamesiti glatko testo. Kolicina vode je data okvirno - testo treba da bude mekano ali ne previse mekano - onoliko da moze da se radi s njim da se ne lepi.
  2. Kada se zamesi, testo treba da odstoji jedan sat. Zatim se premesi i razvuce se oklagijom onoliko koliko moze.
  3. Zatim se jufka prebaci na vecu povrsinu (ako imate veci sto) najbolje oblozenu nekom pamucnom tkaninom i razvuce se pazljivo rukama sto tanje. Onda se isece na kvadrate ili trouglove velicine oko 20x20 cm.
  4. Bitno je da se kore peku bez ikakve masnoce. Najbolje je peci na plotni sporeta na drva (to je taj originalni smek) a ako nemate, onda se mogu peci i u rerni na jakoj temperaturi na prevrnutom plehu/tepsiji. Peku se kratko, po minut-dva kad budu cvrste i sa ovim crnim tackicama znacete da su gotove. Inace se peku jedna po jedna.
  5. Pripremaju se tako sto se potapaju jedna po jedna u bujon (pileci ili teleci) i redjaju u pleh. Povremeno se prskaju topjenim maslacem. Na srednji deo se moze poredjati skuvano meso iz bujona a moze se i poredjati na samom kraju, na vrhu. Pleh staviti u ugrejanu rerni i zapeci jufcice oko 20 min na 250 stepteni.
Napomena: Gotove jufcice mogu stajati danima, nedeljama na tamnom i hladnom mestu, recimo u spajzu. Nije im potrebno nikakvo specijalno cuvanje ili pokrivanje.

Tagovi

Slicni recepti

Molimo Vas tagujte ovaj recept da bi se prikazali slicni recepti

Komentari

Trenutno nema komentara, budite prvi!
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati

morate se registrovati



Obaveštenje: Komentari nisu zvanični stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja naših posetioca. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Novi recepti
recepti, kolaci i torte
Top kuvarice
Članica Broj
anna_75377
The Teacher293
Danka21160
TatjanaK47
amandica22
leki18
Ljuba_V17
Angela17
zveka14
markovic12
Koliko clanova ima idealna porodica?
Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 176