Više kvaliteta za manje novca

03.07.2013, 20:48
Bebe - Više kvaliteta za manje novca
Koliko je u Srbiji popularna razmena bebi opreme i da li roditelji kupuju polovnu opremu za bebe?

Kupovinom polovne odeće i opreme roditelji već tokom prvog meseca bebinog života uštede oko 20.000 dinara. Stoga i ne čudi što su oglasi sa opremom iz druge ruke sve popularniji, a sajtovi za licitacije sve posećeniji.

Za prvo opremanje bebe, i to samo najosnovnijim stvarima, roditeljima je potrebno između 35.000 i 50.000 dinara. Paket tetra pelena košta 1.100 dinara, a svake štramplice dodatnih 800 do 1.000 dinara. Kreveci, kolica, nosiljke, auto-sedišta delovi su opreme koja se ne može kupiti bar bez 10.000 dinara. Ovakva polovna roba može se dobiti u odličnom stanju, s obzirom na to da je bebe brzo prerastu, i to upola cene.

Nisam bila zaposlena za stalno, pa je moja trudnoća značila da ostajemo bez jedne plate. Moja odluka da otputujem u Nemačku i bebu opremim u „second hand" radnjama skandalizovala je okolinu. A ja sam za malo novca bebi donela daleko kvalitetniju robu od one iz naših radnji - priča Ljubica Momir (27), vaspitačica i majka dvogodišnjeg Luke.

Dok su u inostranstvu uobičajene razmene bebi opreme, garažne rasprodaje i prodavnice polovne garderobe, u Srbiji, osim u Beogradu, trenutno ne postoji nijedna „second hand" prodavnica, pa se roditelji snabdevaju preko poznanika i kroz oglasnike. Ujedno samo u Beogradu se organizuju i razmene bebi opreme. Ostalim roditeljima jedini je izbor onlajn berza bebi i dečje opreme, BeBerzica.rs.

- Roditelji razmenjuju bukvalno sve: od kutije za cucle, preko garderobice i igračaka, do krupnih komada poput kolica, krevetaca. Najtraženija je najskuplja roba: jaknice, skafanderi, auto-sedišta - priča Ivana Vukovac, jedan od moderatora BeBerzice i napominje da o interesovanju roditelja najbolje govori to da je nedavno jedna igračka iz Novog Sada otputovala u Zagreb.

Izvor: 24 sata

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 168
    Koliko clanova ima idealna porodica?