Da li pročitate hemijski sastav kozmetičkih proizvoda prije nego ih kupite?

  • 1
Broj postova: 3217
Reg. datum: 07.05.2009
Datum unosa: Cetvrtak 16.07.2009, 11:49, Naslov: Da li pročitate hemijski sastav kozmetičkih proizvoda prije
Da li znate kakvim se sve hemijskim supstancama mažete i kako one utiču na vaš organizam?

Da li ste ikada pogledali i informisalli se preko intrneta ili stručne literature kako pojedina hemijska jedinjenja ili elementi utiču na ljudski organizam?

Kao i na prehrambenim proizvodima sve ono što je važno napiše se sitnim slovima i na latinskom tako da i ne znate šta ste zapravo kupili.

Za razliku od hrane, vode, tableta.....i svega ostalog što unosimo u organizam gdje se vrši apsorpcija i prerada kao i odstranjivanje dijela ili u potpunosti ( a poneka hemijska jedinjenja organizam ne prepoznaje te ih deponuje obično u jetri) negativnih hemijskih elemenata preko jetre, bubrega, znoja...
koža je specifičan organ koji upija kreme, losione, ulja... i direktno ih unosi u organizam.
Nema nikakve barijere koja bi to spriječila, sve direktno.

Kozmetička industrija ulaže ogromne pare u marketing i promocije svojih proizvoda...sve divno, krasno, upakovano ...prosto mami da kupite.

Imate li kakvih posledica?

Razmislite o tome!

Pročitajte i informišite se!

Onda odlučite šta da kupite!
____________________
pulsate et operietur vobis

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Moderator
tini - Zenski forum
Novi Sad
Broj postova: 4192
Reg. datum: 02.10.2008
Datum unosa: Cetvrtak 16.07.2009, 13:27, Naslov:
Slazem se sa tobom Duska i treba biti jako oprezan jer sam citala sta sve pojedinci stavljaju u kreme i sminku.Ja sam pre 3 godine resila taj problem i evo vec 3 godine koristim Artistry kozmetiku koja je na biljnoj bazi i ne koristi nikakve stetne sastojke i prvi su na beloj listi proizvodjaca sto znaci da ne vrse strasne eksperimente na jadnim zivotinjama.Posto se bavim sminkom i negom lica znam jako dobro sta mnoge poznate firme koje se svaki dan reklamiraju na TV stavljaju u svoje preparate.....
____________________
Ne cini drugima ono sto ne zelis da tebi drugi cine

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

nis
Broj postova: 2368
Reg. datum: 25.03.2009
Datum unosa: Cetvrtak 16.07.2009, 13:49, Naslov:
Ja sam skoro bila u prilici da pogledam jedan video zapis u vezi humanitarne pomoci koju smo dobijali za vreme sankcija devedesetih godina i verujte mi zgrozila sam se sta smo mi jeli ne zelim ni da vam prepricavam a sada se jako oslanjam na selo sto se hrane tice i bas sam srecna sto znam sta dajem deci pa i nama za jelo.
____________________
Ljubav je totalni trijunf maste nad realnoscu

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 3217
Reg. datum: 07.05.2009
Datum unosa: Cetvrtak 16.07.2009, 19:20, Naslov:
Citat:
Zasto su prirodini recepti i kozmetika daleko bolje od klasicne kozmetike?


U komercijalnoj kozmetici dolazimo u kontakt sa preko 4.000 biolosko opasnih i otrovnih hemikalija,a u istom dahu industrija kozmetike nam obecava pomladjivanje,zdravlje i lepotu.


Nacin na koji to cine je - uvek isti:

-Uzme se jedan sastojak,nikome se ne kaze sto je to ustvari,ishvali se kao nesto posebno,lepo se upakuje i prodaje se po visokoj ceni.

A potrosaci vjeruju da je nesto skupo istovremeno i dobro za kozu i zdravlje.

Ono sto proizvodjaci kriju je da su sastojci u kozmetici,kao npr.mineralno ulje(koje se nalazi u 95% svih produkata)izrazito stetni za kozu.
Mineralno ulje zapravo "zabetonira" kozu,zalepi i napravi "oklop" na kozi koji uopse ne mozemo oprati,vec manje vise moramo "razbijati"sredstvima za ciscenje,u kojima se takodjer nalaze AGRESIVNE i stetne supstance
(kako bi mogle rastvoriti oklop).

Pod tim "oklopom" raste temperatura koze,vlaznost isparava i skuplja se na njegovoj unutrasnjoj strani.
Kad ga odstranimo istovremeno odstranjujemo i svu vlaznost koze, imamo osecaj da je lice suvo i zategnuto i brze bolje ga opet nakremamo.

Osjecaj na kozi je poslije kremanja velicanstven.
Koza je meka i glatka, naravno - prekrivena je "ljigavim" slojem mineralnog ulja,cesto i silikona,koji pod prstima stvaraju ugodan i glatak osjecaj.

Ali pokusajte vasu kozu nekoliko dana da perete samo vodom i ne koristiti uobicajena sredstva,koza ce se ljustiti i izgledat ce kao zguzvana, jednostavno - jer je vec ostecena i ovisna.

Druga zamka kozmeticke industrije je da su u preparate u kojima su hemikalije koje nadrazuju kozu(a koje su gotovo u svim produktima klasicne kozmetike)stave sastojci koji imaju ucinak blage lokalne anastezije.

Znaci,potrosac uopce ne primjecuje da mu krema steti i nadrazuje kozu,jer mu je koza istovremeno i "osamucena".

Ako ste mislili da su produkti za bebe bolji i bezopasniji,niste u pravu.

U tim produktima jednostavno ima manje razlicitih supstanci,ali nikako manje hemije(sto je posebno neodgovorno od kozmetickih kuca jer je koza beba deset puta tanja od koze odrasle osobe).



Jos jedna prevara jeste tvrdnja kozmetickih industrija da nam je uvek potrebna krema za dan i za noc.
Pa nije potrebna uvek i ne kod svakoga i ne u svakom zivotnom dobu!

Nocu se znojimo cak vise nego preko dana i koza treba dobiti mogucnost da izbaci sve stetne materije.

Ako ste mislili da je kozmetika iz apoteke bolja,opet se varate(tj.pali ste na foru belog mantila), cak i sastojci koje kozmeticke industrije ne smeju upotrebljavati za produkte koji se prodaju u parfimerijama(jer su suvise
agresivni), smeju se stavljati u produkte koji su dostupni u apotekama.

Paradoksalno, ali istinito!


Preuzeto sa:
http://dijeta.sos-forum.net/o-dijetama-o-lepoti-saveti-i-trikovi-f20/sta-sadrze-kozmeticki-preparati-korisni-i-stetni-sastojci-t240.htm
____________________
pulsate et operietur vobis

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Wien
Broj postova: 4001
Reg. datum: 21.07.2009
Datum unosa: Nedelja 13.06.2010, 21:17, Naslov:
Ja stvarno nisam nikada procitala hemijski sastav ne samo kreme,vec i ostalih proizvoda...U sustini,uvek je bilo-odgovara mi/ne odgovara mi...Medjutim,nakon posete dermatologu,i nakon recepta koristim samo tonik za ciscenje i kremu na biljnoj bazi.Zadovoljna sam time...ali ,jos stosta koristim ostalo,bez ikakve unapred informisanosti...
____________________
"Pre nego što krenete da tražite sreæu, proverite-možda ste veæ sreæni. Sreæa je mala, obièna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide."

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 113
Koliko clanova ima idealna porodica?