Kontaktna sociva

  • 1
Broj postova: 3
Reg. datum: 08.08.2009
Datum unosa: Subota 08.08.2009, 00:42, Naslov: Kontaktna sociva
Molila bih Vas da opisete svoje iskustvo kada ste prvi put stavljali sociva sta vam je smetalo i kako ste se privikle na pocetku,ja imam gas-propusna polutvrda sociva dioprija -2,5 trenutno sam u fazi privikavanja nosim ih tek 6 dana svaki dan po malo a i prvi put sam uzela sociva nosila sam naocare 6 god.Pored grebanja za koje znam da treba na pocetku dosta mi se muti vid i zamagli se tako da vise nevidim nego sto vidim da li je i to na pocetku ili nesto nije uredu?

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 2015
Reg. datum: 14.05.2009
Datum unosa: Petak 14.08.2009, 17:53, Naslov:
Navicices se, nista ne brini.
Nosila sam naocare skoro 9 godina, na sociva sam presla pre neke 2 god. U pocetku je bilo uzasno, uopste nisam mogla da otvorim oci, toliko me je zuljalo da sam mislila da nema sanse da se ikada naviknem. Ali, sada... veruj mi da sam progledala. Koristim ista sociva kao i ti, dioptrija mi je mala -0.50 ali imam cilindre i astigmatizam zato moram da nosim nesto za vid.
U pocetku sam bila rob toga, kad krenem da ih perem i stavljam ili skidam to je bio citav ritual koji je trajao i trajao. Videces, kad naviknes to ide vrlo brzo, opustis se. Kad idem na putovanja skidam ih i stavljam onako uz put. Samo vodi racuna da uvek operes ruke da ne bi dobijala infekcije oka. Cak sam se i kupala sa njima, sto nije preporucljivo, ali pazila sam da mi morska voda ne udje u oci. Treniram sa njima svaki dan.
Jedino sto je nezgodno je vetar. Ako ti i truncica udje u oko osetices. I to kao da ti je neko, bukvalno, gurnuo prst u oko. Boli, oko suzi. Zato uvek uz sebe nosi kutijicu za sociva da ih mozes skinuti. Imas ampule fizioloskog rastvora, ja to uvek imam u torbi. Ako imam problem skinem socivo, isperem rastvorom i vratim ga i kao da nista nije bilo.
I nikada nemoj da zaspes sa njima. Mislim da sve i da hoces neces moci, jer ko nosi nas tip sociva ako malo duze drzi zatvorene oci oseti zuljanje. Ipak, skrecem paznju.
Samo budi uporna u tom periodu navikavanja. Ja ih sada nosim po 16-18 sati dnevno. I kasnije obavezno pocni da koristis kapi za oci tj vestacke suze. Za nasa sociva najbolje su Refresh.
Ako treba neki savet tu sam.
Pozdrav.
____________________
Pazi sta zelis, mozda ti se i ostvari.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 3
Reg. datum: 08.08.2009
Datum unosa: Utorak 18.08.2009, 17:44, Naslov:
Marijana hvala ti puno na odgovoru znam da je tesko privikavanje i izdrzala sam to grebanje vise me negrebe nebi ni osetila da imam sociva da mi nesmeta strasno ovo sto mi se muti vid kao da imam skramu neku u ocima jako me iritira vecinom je mutno pa zato sam i pitala da li se jos neko to desavalo i ja imam cilindar i zato nosim ova sociva ispiram ih sa fizioloskom rastvorom i stavljam vestacke suze refresh ali mislim da mi nisu potrebne dosta su mi suzne oci i to pranje stavljanje i skidanje sociva mi super ide nepredstavlja mi problem ali zato neznam sta da radim sa tim sto mi je mutno i sto imam osecaj da mi se socivo lepi za gornji kapak

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 2015
Reg. datum: 14.05.2009
Datum unosa: Sreda 26.08.2009, 16:44, Naslov:
Najbolje je da pitas svog oftalmologa. Nadam se da si to vec uradila.
Pozdrav.
____________________
Pazi sta zelis, mozda ti se i ostvari.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

podgorica
Broj postova: 1
Reg. datum: 03.04.2010
Datum unosa: Subota 03.04.2010, 23:19, Naslov:
ko sve koristi vjeshtacke suze???
____________________
tanja radojevic

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 2
Reg. datum: 06.04.2011
Datum unosa: Sreda 06.04.2011, 15:08, Naslov:
Ja sam imala avanturu sa GP socivima, pokusavala sam da se naviknem ali bezuspesno. Nisam mogla da izdrzim grebuckanje stalno.
Interesuje me ima li kakve razlike u pogledu proizvodjaca sociva?
Postoji li neki koji je No1?
____________________
Zdravlje je svuda oko nas.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 194
Koliko clanova ima idealna porodica?