Putovanje Sa Bebom

  • 1
Beograd
Broj postova: 15
Reg. datum: 04.12.2009
Datum unosa: Petak 04.12.2009, 10:48, Naslov: Putovanje Sa Bebom
Kada beba moze na putovanje?
Kako se pripremiti za putovanje sa malom bebom?
Kako najbolje isplanirati putovanje sa bebom?
Koliko važi pasoš za dete?
Koje su prednosti i mane aviona?
____________________
Sledite link i dajte mojoj princezici besplatno svoj glas... Hvala!!! http://takmicenje.pampers.rs/gallery_details.php?id=920.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Petak 04.12.2009, 15:33, Naslov:
Nemam bebu niti znam kako to sve funkcionisha,ai sam iskopala na netu tekst neke devojke..Zove se -PRVI PUT SA BEBOM NA MORU-,pa predpostavljam da ce ti koristiti za ubuduce kada bje budete vodili na more ...

Konačno je došao i taj dan kada ćeš svojoj bebici priuštiti njeno prvo letovanje i brčkanje u moru. No, nakon početnog entuzijazma, polako te hvata panika, jer ti se nameće bezbroj pitanja na koja nisi baš sigurna da li znaš odgovor. Naravno, mahom se odnose na sigurnost bebe i mogućih problema, pri čemu ti je jedna od stavki i pitanje kako stići do odredišta, odnosno, za koji se prevoz odlučiti. Jer, svaki duži put nikome ne pada lako, a veruj nam da je bebi još i teže, stoga je važno da, bez obzira na to za koje se prevozno sredstvo odlučiš, ne zaboraviš na nekoliko bitnih stvari bez kojih ne bi trebalo da krećeš. Važno je da joj obezbediš dovoljnu količinu hrane i vode, zatim da se postaraš da bebi tokom putovanja ne bude previše toplo, da može da spava i da joj je komotno, a ne bi bilo loše ni kada bi ti pošlo za rukom da improvizuješ uslove za igru i razonodu.
Mnogi su mišljenja kako je najbolja varijanta prevoza avion. Jer, u pitanju je najbrži način putovanja i tvoja će se beba samim tim i najmanje namučiti. Eventualno problem može da bude pritisak u ušima prilikom poletanja i sletanja aviona, a rešenje za to je da u tim trenucima bebi staviš cuclu ili bočicu. Isto tako, bilo bi dobro i da poneseš nešto toplije za obući, jer na većim visinama i temperatura zna da bude znatno niža.
Najviše slobode i komocije svakako ćete tvoja beba i ti imati ako se odlučite za automobil kao prevozno sredstvo koje bi trebalo da vas odbaci do željene destinacije. S druge strane, vožnja automobilom koliko god udobna bila može prilično da potraje, te je stoga najvažnije da beba bude smeštena u odgovarajuću stolicu i pravilno vezana zaštitnim pojasom. Važno je i da svako malo provetravaš auto kako bi stalno bilo svežeg vazduha, a poželjno je i da bebu od sunca zaštitiš zavesama. Ono gde bi trebalo da imaš pravu meru jesu brzina kojom se krećete i podešavanje klime- ni jedno, a ni drugo ne bi trebalo da bude na maksimumu. I ono najvažnije- nikada, ali baš nikada ne ostavljaj bebu samu u kolima.
Vožnja autobusom jeste jeftinija, ali je svakako i manje komotna. Stoga bi bilo dobro da na put krenete tokom noći, kako bi tvoja beba mogla lepo da spava i na taj način što bezbolnije stigne na odredište. Isto tako, jako je važno da ako na put krenete busom kod sebe imaš dovoljne količine hrane i vode, kako beba ne bi bila gladna ili žedna i samim tim nervozna.
A ako se odlučiš za putovanje vozom, najbolje bi bilo da rezervišeš spavaća kola. Pritom je potrebno da poneseš dovoljno hrane i vode, a ne bi bilo loše ni kada bi na put krenula s posteljinom za bebu.

Poljubac
____________________
mozda su mushkarci inteligentniji od zena,ali,ja nisam videla nijednu zenu koja juri za glupim mushkarcem i divi se njegovim lepim nogama..

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 243
Koliko clanova ima idealna porodica?