Dijete

Broj postova: 22
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Sreda 13.06.2007, 02:59, Naslov: Dijete
drage moje interesuje me da li ste ikada bile na nekoj dijeti?
koja je po vama naefikasnije..što sve treba da se uradi, čega se odreći da se skine koji kg. višk?
tačnije 10 kg Posramljena

te kilograme natukla sam od kad sam počela da radim..komp i kancelarija čine svoje... :-(
a najiše salca imam na stomaku...užas!!!
Place

imam brdo nekih dijeta al ni jedna mi se ne čini
prilagodljivom..
svaki savjet bi mi dobrodošao!!!

hvala

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Cetvrtak 14.06.2007, 17:40, Naslov:
maza, ljeto ti je idealno vrijeme za skidanje kilograma i tjelesnu aktivnost. Jedi cim vise voca. Uzivaj u plodovima mora, povrcu i orascicima. Pri tome probaj piti barem 2 l tekucine. Banane i paradajz pospjesuju izlucivanje vode iz organizma, a zitarice, ribe, marelice i melone nahranit ce tvoje tijelo vitaminima A i B. Zelim ti mnogo uspjeha i uzitka Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 22
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 21.06.2007, 07:25, Naslov:
hvala Tara draga!!!!

pokušat cu već sad manje jedem...al rezultati..hm..sporo dolaze
uglavnom hvala na savjetu!!!!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Cetvrtak 21.06.2007, 20:00, Naslov:
Mazo, evo ti jos par korisnih savjeta koji ce ti sigurno pomoci da izgubis kilograme i pri tome budes feet Osmeh

Postoji par korisnih savjeta koji su objavljeni u knjizi "French Women Don´t Get Fat" kojih se moramo pridrzavati da ostanemo vitki, a ujedno uzivati u dobrim tradicionalnim jelima. Po japanskoj tradiciji svaki obrok pocinje juhom. Taj obrok ce nas dovoljno nasititi i utjesiti glad. Rucak neka nam postane glavni obrok. O tome govori ajurveda. To je 5000 godina stara indijska mudrost koja tvrdi da smo ostvareni tako da je nasa probavna "vatra" zvana agni, najjaca izmedju 10 i 14 sati. Mijesajmo okuse i to je jedna od teorija ajurvede. Tajna je u tome da u svakom obroku mora biti zastupljenih svih sest okusa: slatko, kiselo, slano, ljuto, ostro i blago. Sarolikost boja je vrlo vazna. Japanska izreka kaze: "Pojesti bezbojan rucak je isto kao otici kuci bez odjece". Uz kombinaciju razlicitih boja moze se ostvariti dojam da je obrok veci, iako nema vise kalorija. Jedimo zdrava ulja kao sto je maslinovo ulje i ulje repice. Obogatiti ce povrce i dati mu jos bolji okus. Kad jedemo, samo jedimo. Ne jedimo u autu, ispred televizora ili za to vrijeme dok cekamo autobus. Ako vas medju obrokom smeta rad, promet ili Tv, sigurno cete pojesti vise, nego bi inace. Ako smo u mislima uz jelo, u hrani cemo uzivati i manje pojesti. Jedimo redovito, barem tri puta na dan. Preskakanje obroka je najveca greska. Time ne smanjimo unos kalorija, vec povecamo strah pred gladovanjem, koji prouzrokuje preveliku zelju za hranom. Zapocnite svoj dan doruckom. Prestanite jesti, prije nego sto ste siti. "Ako svaki puta pojedete toliko da vam na hlacama otpadne dugme, svakim obrokom povecate zeludac za 20%" To je tvrdnja dr. Willcox, suautora knjige Okinavska dijeta. Jedite u drustvu, tako ce vam obrok biti prijatniji, jesti cemo manje i bez zurbe. Hodajmo, to nije mukotrpna vjezba, vec jednostavno gibanje.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 27
Reg. datum: 12.09.2007
Datum unosa: Nedelja 16.09.2007, 06:47, Naslov:
Evo ja cu rado odgovoriti na Vasa pitanja - ja sam nutricionista .

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Nedelja 16.09.2007, 21:47, Naslov:
Sta nas nutricionista kaze za novi hit, vodu Aqua Slim, koja se je kao modni hit pojavila i na nasem trzistu ?
U uputstvima pise da je njena glavna osobina ta, da pospjesuje izgorjevanje kalorija i izlucivanje otrova iz tijela. Cak pise da uspjesno otklanja celulit i daje osjecaj sitosti. Preporucuje se muskarcima i zenama.
Uz par gutljaja te revolucionarne vode postize se idealna tezina. Rezultati ispitivanja pokazali su da se nakon 27 dana redovitog uzivanja te vode izgubi do 3,6 kg tjelesne tezine, smanji se opseg pojasa i bokova do 4,8 cm.
Da li je to jos jedan reklamni potez ili i voda moze svojim diuretickim ucinkom postici ono sto nam dijetama cesto ne uspijeva ?

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 27
Reg. datum: 12.09.2007
Datum unosa: Utorak 18.09.2007, 04:47, Naslov:
Neverovatno sta sve sme da se napise a da niko ne odgovara za to .
Koja su to ispitivanja ? !

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 25
Reg. datum: 21.08.2007
Datum unosa: Utorak 18.09.2007, 17:04, Naslov:
Moj savet je samo tzv. "nulta dijeta"! Ko može da izdrži, a to i nije neki veliki problem. Sve dolazi iz glave. Izdržati da se jedan dan ne jede ništa, ništa i ništa. Samo voda. Dovoljno da se skupi želudac, i već sutra nećete osećati glad i ješćete samo onoliko koliko procenite da morate a ne koliko vam "stomak želi". I to je dobar početak za umerenu ishranu koja će bez sumnje dovesti do postepenog i zdravog gubitka kila. Probajte.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

beograd
Broj postova: 12
Reg. datum: 13.01.2007
Datum unosa: Utorak 18.09.2007, 18:57, Naslov: dijeta bez dijete
Najbolji način za smanjenje apetita a time i telesne težine je sledeći:
-Pre svakog obroka popiti čašu vode, česmovače ili mineralne
-Pojesti salatu, zelenu ili od kupusa, začinjenu jabukovim sirćetom i sa vrlo malo soli i hladno cedjenog ulja
-jesti poglavito barenu hranu
-za još neke finese pogledajte domacica.blog.co.yu članak Linija i kako je steći
HaHahahaha
____________________
neda, uzeli su mi metlu, ali su ostavili varjaèu

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Subota 22.09.2007, 01:41, Naslov:
Zlatna: Citat:
Neverovatno sta sve sme da se napise a da niko ne odgovara za to .
Koja su to ispitivanja ?

Ne znam zlatna. Pisalo je samo da je klinicki ispitano, zbog toga sam bila jos skepticnija.

Naisla sam na jesensku dijetu sa grozdjem. Ta mi djeluje prilicno primamljivo Osmeh Kazu da je za nas organizam dovoljno 1200 kalorija dnevno. Iako djeluje malo, grozdje ce nas nasititi svime sto nam je potrebno, jer sadrzi vocni secer koji odrzava ravnotezu secera u krvi, sto ce smanjiti napadaj gladi. Njegovi sastojci jacaju imunski sistem i stite nas od prehlada, a zbog vitamina B dobro utice na zivcani sistem.
Preporucuju uzivanje energetskog napitka kojeg napravimo od soka crvenog grozdja, pomjesanog sokom od narance i polovicom banane.
Ili sok crvenog grozdja pomjesanog sa 100 ml soka od bijelog grozdja, uz dodatak 3-5 zlica soka od limuna.
Na kraju tvrde da je uz grozdje mrsavljenje slatko, kratko i uspjesno. Isplati se barem probati Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Sreda 10.10.2007, 20:18, Naslov:
A jeste li culi da se prodaje kafa za mrsavljenje. To je napitak koji verovatno ima nesto sa kafom, sadrzi i zeleni caj, a mirise pomalo na vanilu?
Sta sve zene piju dabi smrsale, a ustvari recept je veoma prost-umerenost, ili kako se kaze-kad je najslade prekinuti. Ali kako biti siguran kad je - najslade?????
____________________
Oboji me!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

NOVI SAD
Broj postova: 7
Reg. datum: 28.02.2008
Datum unosa: Cetvrtak 08.05.2008, 19:46, Naslov:
Evo i ja malo da dodam...
Prošlog leta sam htela skinuti 5 kilica i uspela sam za dva meseca,a nije bilo strašno.Pre svega doručak nikad ne preskakati,i uopšte nemam nikakav savet za doručak,jednostavno ja sam sebi dala za pravo da pojedem šta želim:sendvič sa integralnom kiflom,šunkom i niskokaloričnim sirnim namazom i jogurta sa malim procentom mlečne masti koliko god želim,ili n.pr. žitarice u jogurtu,ili kajgana ali samo belanca,ili biosendvič,itd...Užine nisam imala dve nego kad god sam gladna izmedju obroka jedem jabuke,ručak bilo koje meso sa roštilja i brdo salate,a večera šopska salata,ili salata sa tunjevinom ili jogurta koliko god hoću.Uz sve to sam dosta šetala i pila puno vode i zeleni čaj ili jednostavno iscedim limun u vodu,dodam kockice leda i idealni napitak za leto,ili rashladim zeleni čaj i pijuckam tokom dana.Potpuno sam iz upotrebe izbacila majonez,gazirana pića,sokove iz tetra-paka,beli hleb,nepotrebno dodavanje šećera,paštete,soseve,pomfrit,.Što se tiče slatkog popijem kapućino ili 3 u 1 i to mi bude dovoljno,a uvek odaberem jedan dan u nedelji kad mi ništa nije zabranjeno.Jedem polako i puno salate ubacim tako da sam vremenom smanjila porcije.U početku mi je bilo teško da se odreknem čokolade,torte,grickalica ali kasnije sam se navikla i sada i kad dodje onaj dan kad mogu da ih jedem ni ne jede mi se,navikla sam se na čokoladu sa kakaom i super mi je.Na rodjendanima i slavljima uvek pojedem tortu a kad je leto umesto večere dovoljan je i sladoled.Ako mi se nešto strašno jede pojedem,jer tako nemam barijeru u glavi da mi je nešto zabranjeno i kasnije mi se ni ne jede.Eto ukratko,možda će nekom biti od koristiVisoka sam 177 cm i imam 58-59-60 kg,kako kad...i ne menja se...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Novi Sad
Broj postova: 127
Reg. datum: 27.05.2008
Datum unosa: Petak 30.05.2008, 17:23, Naslov:
Ja sam samo jednom u zivotu drzala dijetu, i to onu Atkinsonovu. Urodilo je plodom, ali naravno- kile su se vratile posle nekog vremena. Preporucila bih ti knjigu "Zdravi i vitki" od Harvey & Marilyn Diamond, u kojoj imas neke principe kako se hraniti, i brdo recepata za zdrave i lagane obroke. Ja sam radila seminarski o zdravoj ishrani, ako hoces ostavi mail pa cu ti poslati. Osmeh
Takodje pogledaj sajt www.zdravaishrana.net .
Srecno!
____________________
I'm waiting for the night to fall, I know that it will save us all. When everything's dark, keeps us from the stark reality...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

beograd
Broj postova: 9
Reg. datum: 20.05.2008
Datum unosa: Subota 31.05.2008, 12:40, Naslov:
Slazem se sa Madam Pompadur u potpunosti,i ja se pridrzavam takvog nacina ishrane kad god zelim da skinem koji kilogram.I ove zime sam nabacila "visak" od sedam kila,skinula sam vec pet za dva meseca.Sporo ali efikasno. Zdravo

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

svugdje pomalo
Broj postova: 1414
Reg. datum: 23.10.2008
Datum unosa: Ponedeljak 15.12.2008, 01:02, Naslov:
nedavno sam cula za neku dijetu sa juhom i danas sam je nasla na netu!
Brza dijeta s juhom od povrća

Sastojci za juhu:

800 ml rajčice iz konzerve (ili pasirane rajčice (npr. Podravka))

približno 1,5 litre vode

po želji 2 juhe iz vrećice (kokošija ili goveđa)

sol, vegeta, kocka za juhu

2 velike zelene paprike (može i žuta ili crvena)

6 velikih glavica mladog luka

1/2 večje glavice zelja (približno 1 kg)

celer (korijen i lišće) približno 1kg

Svi sastojci su nužno potrebni, pogotovo celer.

Juhu možete začiniti po volji sa soli, paprom i začinskim biljem. Po želji dodajte i jušnu kocku ili vegetu ili ljuti umak(Tabasco)

Priprema:

Kuhajte povrće, koje ste prije toga razrezali na male do srednje komadiće u vodi na snažnoj vatri približno 10 minuta, potom smanjite vatru (temperaturu) i kuhajte dok se povrče ne smekša. Na kraju dodajte začine, po želji juhe iz vrećice ili kocke i rajčicu.

Juhu možete jesti kad god tijekom cijelog dana, kad ste gladni. Jesti ju možete, koliko god hočete. Čim više ćete ju jesti, više kilograma ćete izgubiti.

PRVI DAN

Jedite samo voće i juhu. Možete jesti koje god svježe voće, ali ne banane. Dinja i lubenica su najbolje, jer sadrže puno vode. Piti možete čaj bez šećera ili sa sladilima ili vodu.

DRUGI DAN

Jedite samo povrće. Možete pojesti koliko god hočete svježeg i konzerviranog povrća. Pokušajte jesti čim više zelenog listnatog povrća (salata, špinat,...). Klonite se pak graška, fažola ili kukuruza.

Za večeru se možete ovaj dan nagraditi s velikim krumpirom pečenim u ljusci (NE NA ULJU - krumpir zamotajte u aluminijastu foliju i pecite u pečnici ili ga pecite nad živom vatrom). Možete ga začiniti s žlicom maslaca ili kiselog vrhnja. Taj dan ne jedite nijedno voće.

Tijekom dana svakako jedite i juhu.

TREĆI DAN

Jedite juhu, voće i povrće koliko god hočete. Ništa drugo.

Ako ste u ta tri dana vjerno poštovali jelovnik i niste jeli potpuno ništa drugo izvan jelovnika, morali bi izgubiti 2-3 kilograma.

ČETVRTI DAN

Jedite juhu, banane i nemasno mlijeko (1.6% m.m., može i jogurt ili kefir). Možete pojesti najviše tri banane, a vodu možete piti koliko god hočete. Banane su bogate s ugljikohidratima (i dosta su kalorične), jednako važi za mlijeko. Upravo taj dan vaš će organizam trebati kalij in ugljikohidrate, te kalcij i bjelančevine, zato, da bi smanjili želju za slatkišima
PETI DAN

Jedite juhu, govedinu i rajčice. Možete pojesti približno 200 g govedine i konzervu rajčica ili šest svježih rajčica. Taj dan preporučamo goveđi odrezak, naglo (brzo) pečen bez masnoće (na nenamazanoj tavi ga brzo ispecite na obje strane, da postane smeđe boje (ne zapecite)) ili pak kuhanu govedinu (ne u goveđoj juhi, bar ne previše mastnoj). Pokušajte popiti najmanje 6-8 čaša vode (cca. 2 litre), da omogučite, da se kiselina ispere iz vašega organizma. Juhu jedite bar jednom taj dan.

ŠESTI DAN

Jedite juhu, govedinu i povrće. Jedite koliko god želite. Možete pojesti 2-3 goveđe odreske sa zelenim listnatim povćem (špinat, blitva, salata). Juhu jedite bar jednom taj dan.

SEDMI DAN

Jedite juhu, integralnu rižu (punozrnatu, smeđu, neljuštenu) u vodi i začinjenu po želji i povrće, ali bez masnoće. Možete piti nezašećeren voćni sok (100% Juice, NE nektar), vodu naravno možete piti po želji.



Na kraju sedmog dana, ukoliko ste doslijedno poštovali jelovnik, morali bi izgubiti 5-6 kg. Ako ste izgubili više od 7 kg, preskočite dijetu za dan ili dva, prije nego nastavite. Dijeta se nastavlja stalno s prvim danom u jelovniku. Dani moraju ići po propisanom rasporedu i ne smije se jih izostavjati.

Taj jelovnik možete upotrebljavati koliko god hočete (ali preporučljivo je najviše dva tjedna, nakon toga napravite malo pauze) . U stvari, ako mu pravilno slijedite, prečistiti će vaš organizam od toksina i dat će vam zdravi osjećaj, kakvog niste imali nikada prije. Poslije samo sedam dana biti ćete 5-8 kilograma lakši i imati ćete više energije.

Za vrijeme dijete NE SMIJETE unositi nikakvog alkohola zbog procesa topljenja masnih naslaga u vašem organizmu. Ako ste se odlučili piti alkohol, prestanite s dijetom bar 24 sata prije. U suprotnom slučaju upropastit ćete pozitivne učinke diete. Inače smo sami u cijelosti protiv unosa alkohola u organizam.

U danima, kad je propisan goveđi odrezak, možete ga zamijeniti s pilećim prsima, pečenima na žaru), naglo bez masnoće ili pak s prženom ribom (bez masnoće - tuna, skuša, lokarde). Ali važno je, da bar jedan dan jedete govedinu, jer ima specifične sastojke potrebne za proces sagorijevanja masnoća.

Za vrijeme dijete NE JEDITE kruh !!!


____________________
MOJ MALI LEON JE STIGO 19.9.2009 U 10.25

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 184
Reg. datum: 06.11.2008
Datum unosa: Cetvrtak 10.12.2009, 21:41, Naslov:
I ja sam cula za ovu dijetu,kazu da djeluje. Mada ja trazim neki laksi nacin da smrsam,ipak imam bebu,neredovno se hranim,a trebala bih skinuti 10 kg Wub
Ma lako reci >fizicka aktivnost,probusena kasika i to je to>, e pa nije to bas lako,pokusavala sam ali izdrzim jedva nekoliko dana...i nista Lud samo se nerviram...ipak sam ja za neke napitke,biljne tablete i sl. jer imam i jako spor metabolizam...
Nego da ne duzim,da li je neko nesto probao? Ipak nisam ja neki gurman. Oriental
____________________
Kad si u nevolji, zakucaj na vrata prijatelja i - otvorice ti se oci!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 2015
Reg. datum: 14.05.2009
Datum unosa: Subota 12.12.2009, 10:32, Naslov:
Isprobala sam razne dijete i nisam pristalica nijedne.
Jedino resenje je promeniti navike u ishrani. Licno iskustvo.
Moja preporuka je da se uradi test intolerancije na hranu koji nije dijeta. Test je individualan, iz uzorka vase krvi odreduju se namirnice koje prijaju vasem organizmu i one vam se preporucuju u ishrani.
Odmah da napomenem da to nema veze sa ishranom po krvnim grupama, jer mnogi te dve stvari brkaju.
Takodje bilo bi korisno procitati knjigu Zdravi i Vitki, u njoj cete nauciti principe kombinovanja hrane (npr. ne mesati proteine i ugljene hidrate) i raspored i broj obroka.
Ali, volja i disciplina su najvaznije.
Nakon sto sam prestala da treniram, pocela da radim (sedenje po ceo dan ispred pc) i jos po nesto (boravak u USA i Australiji gde se samo jede) prilicno sam se ugojila, imala problem sa opstipacijom, nadimanjem, oticanjem. Naravno, kilaza se nije nagomilala preko noci, ali u prethodne 3 godine to se desilo malo po malo.
Pridrzavajuci se testa intolerancije smrsala sam 16 kg (za 4 meseca). Odlicno se osecam, a resila sam i probleme koje sam spomenula. Vec 9 meseci se hranim ovako i, iako u poslednje vreme ne gubim kilograme, nemam nameru da prestajem, jer sam vrlo zadovoljna.
Jos 4-5 kg i vracam se na svoju staru kilazu.
Ponovicu, volja i disciplina su najvaznije.
____________________
Pazi sta zelis, mozda ti se i ostvari.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 2220
Reg. datum: 08.08.2009
Datum unosa: Subota 12.12.2009, 10:36, Naslov:
Kad bi meni neko mogao dati savet kako da nabacim koje kilo bila bih mu zahvalna Osmeh
____________________
Nije siromah onaj ko malo ima, vec onaj ko mnogo zeli...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 2015
Reg. datum: 14.05.2009
Datum unosa: Subota 12.12.2009, 10:38, Naslov:
Svako svoju muku muci...
E, Andi... Kad bih mogla da ti dam ova moja 4, pa da obe budemo srecne... Vrlo srecna Vrlo srecna Vrlo srecna
____________________
Pazi sta zelis, mozda ti se i ostvari.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 2220
Reg. datum: 08.08.2009
Datum unosa: Subota 12.12.2009, 10:48, Naslov:
Vrlo srecna Vrlo srecna Vrlo srecna
potpuno si u pravu ja sam za 2 ali i 4 bi bilo dobro Vrlo srecna
____________________
Nije siromah onaj ko malo ima, vec onaj ko mnogo zeli...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 235
Koliko clanova ima idealna porodica?