3 najslađe posne torte

  • 1
Broj postova: 13
Reg. datum: 26.07.2011
Datum unosa: Utorak 26.07.2011, 11:27, Naslov: 3 najslađe posne torte
3 najslađe posne torte



One su slatke, neodoljive i pravi izbor ako planirate porodičnu gozbu. Uz to, ove tri torte su posne, pa su idealna uvertira za predstojeći Božićni post.


Serbet torta

6 kašika šećera + 350 g šećera, 100 g seckanih oraha, 200 g mlevenih oraha, kašika praška za pecivo, šolja ulja, brašna prema potrebi, 200 g margarina, 7 štangli posne čokolade
PRIPREMA
Na slabijoj vatri karamelizujte šest kašika šećera, prelijte šoljom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi. Sklonite s vatre i u prohlađeno dodajte seckane orahe, 250 grama šećera i ulje. Sipajte brašna koliko je potrebno da dobijete testo srednje gustine. Dodajte prašak za pecivo, dobro izmešajte i testo podelite na dva dela. U podmazanom i brašnom posutom kalupu ispecite dve kore. Ušpinujte 100 grama šećera, dodajte mlevene orahe, margarin i dve štangle otopljene čokolade. Dobro izmešajte, premažite tortu i preklopite drugom korom. Ostatak posne čokolade istopite s nekoliko kašika vode i malo margarina. Topljenom čokoladom prelijte gotovu tortu.

Kesten torta


1 kg kesten-pirea, 400 g šećera u prahu, 0,5 l biljne pavlake, 250 g margarina, 300 g mlevenih oraha
ZA PRELIV 100 g posne čokolade za kuvanje, 70 g margarina
Za dekoraciiu 200 g belog ratluka, 300 g šećera u prahu, boja za kolače
Priprema
Umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte omekšali i propasiran kesten-pire i sjedinite. Potom umešajte prethodno umućenu biljnu pavlaku. Dodajte mlevene orahe i oblikujte tortu u kalupu s obručem koji se skida. Ostavite je da se dobro stegne u frižideru. Za preliv istopite na pari čokoladu i margarin. Njime treba da prelijete celu tortu. Dekorišite ukrasima od ratluka i šećera u prahu, koje ćete dobro izmesiti i obojiti prehrambenom bojom.

Gale svarcvald


ZA KORE 300 g šećera, 4 dl vode, 8 kašika brašna, 2 kašike posnog kakaoa, 4 kašike ulja, 3 kašike džema, 2 kašičice sode bikarbone
ZA FIL 600 g višanja, 300 g šećera, 1 dl vode, 300 g posnog šlaga, 100 g posne čokolade
PRIPREMA
U vodi otopite šećer, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Dobro sjedinite i podelite testo na tri dela. Kore pecite na 180 stepeni po 20 minuta svaku. Za fil prokuvajte višnje sa šećerom i vodom. Na prvu koru poređajte skuvane i oceđene višnje, a nekoliko višanja odvojite za ukrašavanje. Umutite posni šlag s vodom, pa u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja. Time premažite višnje, pa pokrijte drugom korom. Nanesite na koru šlag, pokrijte trećom korom i celu tortu premažite ostatkom šlaga. Ukrasite s nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom.
Izvor(Zena blic)

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 68
Koliko clanova ima idealna porodica?