Dnevnik jedne debeljuce

  • 1
Broj postova: 1
Reg. datum: 04.06.2013
Datum unosa: Utorak 04.06.2013, 19:19, Naslov: Dnevnik jedne debeljuce
Dan: Utorak, 04. jun
Kilaža: 71,4 kg
Raspoloženje: Sumorno, periodično nadrndano. Smena suza i smeha. Totalni haos. Pms.

Smara me ovaj dan. Juče sam imala prvi radni dan. I poslednji. Dala sam otkaz posle 4 sata. Ipak je bilo previše. Nisam ja za čistačicu. Namamili su me slatkom ponudom, lepim poslom, finim uslovima, ali prvo da izdržim prvu nedelju kao - čistačica. Nije to meni ispod časti, daleko od toga, ali, što je mnogo - mnogo je, ne dam da me iko eksploatiše.

Danas sam nadrndana i tužna. Debela sam prasica i to me nervira sve više i više. A, s' obzirom da sam emotivni žderač, kad sam tužna, samo jedem. A onda sam tužna zato što sam debela. I tako u krug. Moram da stanem tome na kraj. Stvarno sam preterala. Ne sviđa mi se ovaj vir u kome se nalazim.

Imam dečka. Volim ga. Voli me. Ali, pitanje je - koliko će me još dugo voleti, tj, koliko dugo će moći da voli osobu koja ne voli samu sebe? Hm!
Samopouzdanje - nula. Shvatam da na tome moram pod hitno poraditi ili ću samo sve više i više da tonem. Ne volim dubine, ali sam svesna da sam baš, baš duboko.

Sastavljam spisak:

- poradi na izgledu, izbaci večeru, ubaci vežbanje ili barem neku svakodnevnu aktivnost
- svaki dan izdvoji sat vremena za učenje i završi te ispite, zaboga, studiraš već osam godina!!!
- počni zdravo da se hraniš
- zavoli sebe onakvu kakva jesi, jer samo tako će te i drugi voleti istinski.

Jesam li spremna sa ove, naizgled jednostavne, četiri stavke? Poprilično sam samokritična i svesna svojih mana, a jedna od glavnih su neorganizovanost, lenjost i manjak discipline.

Gledam u Marka. Prelep je. Meni je savršen. Moj život uz njega će biti divan. On mi daje snagu. Moram napred. Moram da isplivam. Ja to zaslužujem. Zaslužuju to i ljudi koje volim.

Poruka dana:

Nauči da voliš samu sebe.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

becej
Broj postova: 1363
Reg. datum: 22.07.2008
Datum unosa: Nedelja 30.06.2013, 07:29, Naslov:
...simpaticno...mada, moram da priznam da ja nikada ne bih toliko stvari ili promena radila zbog nekog drugog...Vrlo srecna ja svaki dan iskljucivo radim ono sto meni prija, pocev od ranog jutra Vrlo srecna ...i prezadovoljna sam.... negde sa procitala, da, brigu o kilogramima i broju godina treba prepustiti lekarima, a nase je da uzivamo u zivotu...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 446
Koliko clanova ima idealna porodica?