Jel ste i vi nasle ovaj blog? suuuuuuuper :)

  • 1
beograd
Broj postova: 8
Reg. datum: 10.04.2014
Datum unosa: Cetvrtak 10.04.2014, 20:09, Naslov: Jel ste i vi nasle ovaj blog? suuuuuuuper :)
Bas lep blog, strucan, ima i humora, pise o kozmetici. Crtezi su autenticni, mozda se i vama svidi
http://ivankasarincic.blogspot.com/
teme
Maštom za nepravilnosti!
Bore - saveznici heroja!!!
Bore - umetničko delo sa hiljadu reči.
Lepota, podcenjena i precenjena.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

beograd
Broj postova: 8
Reg. datum: 10.04.2014
Datum unosa: Subota 12.04.2014, 00:20, Naslov:
среда, 26. март 2014.
Maštom za nepravilnosti!
Postoji reklamni spot koji promoviše kozmetički proizvod protiv nepravilnosti?!?!
Naljuti me svaki put kada ga vidim. Evo i zašto.

Pre nekoliko godina jedna od vodećih firmi za proizvodnju kozmetičkih preparata u Nemačkoj, izgubila je sudski spor i morala da povuče čitavu seriju divno upakovanih teglica svoje visokohvaljene noćne kreme. Razlog: kreme su kategorizovali visoko-efikasnim, nazvali antirid (protiv bora), i u spisak aktivnih supstanci naveli zaštitni faktor protiv ultraljubičastih zraka!!!!! Ako ste ikada pomislili da proizvođači kozmetičkih preparata najviše novca troše na istraživanja i hemijske sastojke, ovo je neoborivi dokaz u suprotno. Novac uglavnom troše na lingviste, marketing, i advokate.... Ovakvi su primeri u Evropi česti. Za većinu ostalih kozmetičkih preparata koji se nisu našli pred sudnicom, nažalost ne važi pravilo da su tvrdnje sa njihovog propagandnog materijala tačne, već da su veštim izborom jezičkih konstrukcija sudnicu vešto izbegli!
U takve su svrhe izmišljene raznorazne "kreme protiv nepravilnosti".

Nepravilnostima predpostavljam da su u dotičnom spotu nazvane akne, a nikako pege, ožiljci, mladeži, ekcemi, pojačana maljavost i sl. O tome šta mitiseri jesu nećemo ovde (postoji odličan članak na Wikipediji). Međutim, smatram da je važno da ponovimo šta mitiseri (bubuljice, akne, komedoni) nisu! Mitiseri nisu prljavština dospela spolja, koja se za vašu kožu zalepila i nikako da se ode! Ne postoji sapun kojim se mitiseri mogu oprati! Ne postoji piling (u slobodnoj prodaji) kojim se sa površine kože mogu sastrugati! Ako vam u osnovnoj školi hemija nije bila omiljeni predmet, ne mari. Da se podsetimo jedne od karakteristika oksidacije: Mitiseri su tamni zbog toga što je mast izlučena unutar kože, i dospela na njenu površinu, u kontaktu sa kiseonikom iz vazduha oksidirala, i potamnela! Ni manje ni više od toga!!! Ako ste rešili da im za svagda presudite, u svoj odbranbeni tim uključite dermatologe, farmaceute i kozmetičare (ili bar nekog od ovih). A podršku kao i uvek potražite međ onima u čijem ste oku uvek, i samo najlepši!

Što se ostalih nepravilnosti tiče, moj vam je savet da se protiv njih ne borite. Ne postoji ljudsko biće na kome je baš sve pravilno i savršeno. Najpoznatije među nepravilnostima su: Monroe - mladež, Streisand - nos, srebrna kosa Richarda Geera, Cloony borice i bore....

Nepravilnosti su finese koje nas odvajaju od drugih.
Nepravilnosti su brend naše ličnosti - potpis životnog umetnika u nama!
Ne prikrivajte nepravilnosti. Čak i da ih nemate, izmaštajte svoje!

Ako vam se učinilo da su ovi redovi na vašoj strani,
Ako ste u ovoj stanici za trenutak pronašli prijateljicu od poverenja,
Podelite je sa onima u kojima vidite uvek, i samo najlepše!!!!!!

S poštovanjem Vaša
Ivanka

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 342
Koliko clanova ima idealna porodica?