Stres

  • 1
Beograd
Broj postova: 7
Reg. datum: 04.08.2014
Datum unosa: Utorak 05.08.2014, 14:36, Naslov: Stres
____________________
Joka

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Moderator
zveka - Zenski forum
becej
Broj postova: 1363
Reg. datum: 22.07.2008
Datum unosa: Petak 08.08.2014, 21:14, Naslov:
jovana-mir, probaj ponovo da ukucas post Poljubac

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 7
Reg. datum: 04.08.2014
Datum unosa: Ponedeljak 11.08.2014, 10:14, Naslov:
Hehe, hvala na savetu, tek sad videh da mi se ne vidi post..
Dakle, skoro sam se prijavila na forum, vidim da nema teme koja se konkretno bavi stresom, a htela sam da se posavetujem sa drugim ženama na ovom forumu, znači mi drugo mišljenje i iskustvo.

U poslednje vreme se nalazim u nekom veoma čudnom stanju, stres, anksioznost, ne znam ni kako bih to nazvala. Baš imam česte promene raspoloženja i ne znam čemu konkretnom to da pripišem, imam ok posao, decka, i standardne male stresove koje svi svakodnevno doživljavamo Osmeh ali u poslednje vreme sam bas nekako osetljiva, osećam nervozu konstantnu i kratak mi je fitilj (nije do PMS-a jer treje duže, mesec ipo). Genaralno sam pozitivna osoba zato i sebe ne mogu da prepoznam. Mislila sam da porazgovaram sa psihijatrom, ali me zanima da li je neko imao slično iskustvo, šta mi je činiti?
Hvala unapred
____________________
Joka

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Moderator
zveka - Zenski forum
becej
Broj postova: 1363
Reg. datum: 22.07.2008
Datum unosa: Sreda 13.08.2014, 22:56, Naslov:
evo sta bih ti ja preporucila od srca- pronadji pod hitno neke fizičke aktivnosti za svaki dan, i to, što više - to bolje. svaki dan odredi sebi neke zadatke koje ćeš ispuniti, napr. spremi jedan mali deo stana ili kuće, ali detaljno, onda ako imaš dvorište, malo kreni i po dvorištu, nadji neke stare saksije ili kutije, pa ih prefarbaj, oslikaj i napuni ih sa cvećem, probaj od starih, neiskorišćenih predmeta da napraviš nešto novo, probaj da naučiš da praviš bižuteriju, idi na plivanje, šetaj.....šta god hoćeš - ali to MORA da bude FIZIČKI NAPOR I RAD. bez toga nema ništa. ne može da ti pomogne ni psiholog, ni psihijatar, ako ne uvedeš fizički rad u svoju svakodnevicu. Najgore je za psihu kada čovek ne radi ništa i ima vremena da mu na pamet padaju svakakve misli. veruj mi, kada se umoriš od BILO KAKVOG fizičkog rada, bićeš umorna i spavaćeš, od kratkog fitilja neće biti ni traga, a tvoj organizam će se odmoriti baš kako treba. želim ti svako dobro! Osmeh p.s. ja radim izuzetno stresan posao, pa se više skoro uopšte ne potresam i ne nerviram na poslu...zato, jer popodne radim puno stvari i poslova u kojima uživam i koji me odmaraju Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 7
Reg. datum: 04.08.2014
Datum unosa: Petak 15.08.2014, 13:37, Naslov:
Hvala puno, nisam razmišljala u tom pravcu...probaću da se fokusiram malo na neke druge stvari, da krenem možda na fitness, da se ispraznim.. Imam još jedno pitanje, u apoteci sam dobila flajer o Tensilenu, piše da je biljni preparat, za smanjenje stresa, sadrži vitamin B i neke supstance koje organizam vraćaju u stanje ravnoteže... Da li si imala iskustva sa ovakvim prepratima, koliko oni mogu biti efikasni?
____________________
Joka

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 17
Reg. datum: 14.08.2014
Datum unosa: Petak 15.08.2014, 14:42, Naslov:
Porešan link- evo slike Osmeh
http://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2014/07/15/0951128001405425236_big.jpg

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Moderator
zveka - Zenski forum
becej
Broj postova: 1363
Reg. datum: 22.07.2008
Datum unosa: Petak 15.08.2014, 20:34, Naslov:
preparati kao preparati mogu da budu pomoćno sredstvo, ali ako stres zadrzis u sebi, onda tesko mogu da ti pomognu. ja nikada nisam koristila nikakve preparate, jednostavno, imam toliko aktivnosti, raznoraznih, da mi je jedan dan malo da sve poradim Vrlo srecna covek se prazni od stresa, kada se bavi bilo kakvim poslom, ili sportom, svejedno. I uredan ljubavni zivot je jako bitan. To ti je kao, kada naduvavas balon, pa on raste i siri se, dok moze da izdrzi. onda pukne. tako i mi, primamo u sebe i upijamo svasta, ali to treba da se izbaci napolje, mislim na negativne emocije. Kada covek duze vreme nista ne preduzima po tom pitanju, onda mu je malo teze da pocne, tj. da se nakani. Imam drugaricu kojoj sve smeta, svi je nerviraju, svi su krivi, ona je nervozna zbog toga, a njene jedine aktivnosti( jer nema porodicu i zivi sama sa psom) su da jede, spava, igra se na kompjuteru, proseta psa, jede i legne da spava, NEZADOVOLJNA svaki dan. kad je pitam zasto nesto ne uradi sama sebi, da ugodi, da uziva, ona samo kaze _ pa, mrzi me. I sta onda ona ocekuje od svog zivota? Mrzi je da se pomeri za sebe, za svoje dobro zdravlje i svoje lepo raspolozenje. Veruj mi, mene bas ako neko rastuzi, ili neka situacija se desi takva da sam tuzna, ja placem citavih 5 (pet) sekundi i onda lepo obrisem suze i uzmem da perem neke plocice, ili izadjem napolje da izbacim djubre, ili odem u biblioteku, ili odem u basticu da plevim, ili mazim svog psa...bilo sta, samo da nesto pocnem. i ne dam losim emocijama, bilo kakvim, iz bilo kakvog razloga da mi upropaste dan. A ne ljutim se ni na koga vec par godina, prosto kazem sebi - pa dobro, ova osoba se ovakva rodila i sta sad ja imam sa tim? i veruj mi, uopste vise ne mislim na to. Kada se neko uvredi na mene, ja mu se lepo od srca zahvalim i kazem - bas ti hvala, imam manje obaveza, imacu vise vremena za sebe. veruj mi, nijednom se nisam okrenula, ni za kim. ja uvek odaberem da meni bude lepo i to svaki dan. a sto se preparat tice, kad bolje razmislim, to je cista hemija, tek to ne bih uzimala, ako bas ne moram Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 7
Reg. datum: 04.08.2014
Datum unosa: Ponedeljak 18.08.2014, 16:21, Naslov:
Hvala na savetima i strpljenju.. znam, sve to lepo zvuci i svaka cast na tako dobrom stavu. Potrudiću se da primenim bar malo od toga i verujem da će mi biti bolje. Ipak, posavetovala sam se sa prijateljicom i rekla mi je nije loše da probam sa nekim biljnim preparatima, da se umirim, i povratim organizam u ravnotežu. Guglala sam malo o tom Tensilenu i mislim da mi sigurno ne može škoditi. Kapiram da je bitno i stav da promenim, da nije samo da popijem tabletu i ostanem pasivna. Malo i da živnem, da nađem neki hobi...
Hvala još jednom na savetima, Zveka!
Javiću kako mi bude bilo.. Osmeh
____________________
Joka

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 35
Reg. datum: 02.03.2019
Datum unosa: Nedelja 03.03.2019, 15:29, Naslov:
Vidim da tema dugo nije aktivna, ali nije na oodmet da napisem ovde moje iskustvo u slucaju da neko pozeli da pronadje nacin da sebi pomogne na ovu temu. Ja sam bila u ocajnom stanju,moja psiha, koja se odrazila i na moje zdravlje. U par dana se srusio ceo moj svet, izgubilasam neka draga bica, pala u ocaj. Mesecima sam bila senka, mislila sam nema mi pomoci. Isla po lekarima,raznim psiholozima, pila antidepresive, pokusavala sve i svasta i nista. Samo mi se cinilo da sam jos ludja. Onda sam izlaz pronasla u jednom biljnom prepaatu u kombinaciji sa pilatesom. I posle par meseci preporodila sam se. Zvuci nerealno? Ne, i te kako je realno, jer sam svoj put, put pomoci mesecima trazila i nasla! Srecna sam zadovoljna i vrlo energicna. Nisam za hemiju, ubila me jos vise, zato sam uzela maciju kandzu poznatiju kao zlatna maka, u kombinaciji sa biljkom koja sadrzi vitamin c mnogo jaci nego limun i pomorandza, MAKAMU. Moj zivot je ponovo vracen u moje ruke.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 69
Reg. datum: 05.03.2019
Datum unosa: Subota 30.03.2019, 16:23, Naslov:
Po tvom savetu sam ubacila pored MAKAMU i pilates Osmeh i mogu ti reci da je spoj idealan, mislim najvise mi je MAKAMU pomogao ali se znatno bolje osecam imam vise energije i za fizicku aktivnost. Pre toga me niko nije mogao naterati da bilo sta radim.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 69
Reg. datum: 05.03.2019
Datum unosa: Subota 30.03.2019, 16:25, Naslov:
I da moram da napomenem da sam MAKAMU uzela zbog menstrualnih problema, nerodovnog ciklusa, ali kao da je uticao i na moju energiju u smislu da se osecam zaista ornom i spremnom za sve Osmeh Preparat za je za svaku pohvalu!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 69
Reg. datum: 05.03.2019
Datum unosa: Subota 30.03.2019, 16:30, Naslov:
Dakle pomaze cak i kod stresa, naravno da nije carobni stapic, da popijes i sve prodje, ali svakako da utice na energiju koja je priznacete okidac za sve. Pokusaj, mozda ti pomogne kao i mnogima. Jer kombinacija zlatne make i camu camu biljke, koja sadrzi visoku koncetraciju vitamina C, zaista obecava.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 193
Koliko clanova ima idealna porodica?